ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άνετος ο Ολυμπιακός το 5 στα 5

άνετος-ο-ολυμπιακός-το-5-στα-5-839486

Επιμέλεια : ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το 5 στα 5 πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, κερδίζοντας και στην 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής παραμένοντας έτσι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και έχοντας μπροστά του την άλλη Κυριακή (4/11) το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη, στο Πανθεσσαλικό.

Χθες, ως γηπεδούχος για δεύτερη φορά φέτος στον Αλμυρό ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν και κέρδισε με 4-0 τον ΑΟ Στυλίδας με τους Φλίγκο, Ζγκούρη και Σερτζίνιο να σκοράρουν από το πρώτο 45λεπτο και τον Φλίγκο να βάζει τη σφραγίδα του με ένα ακόμη γκολ (5ο φετινό)στο φινάλε του αγώνα…

Θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι είχε καλή απόδοση, ενώ έκανε γρήγορα αλλαγές δίνοντας χρόνο σε παίκτες που υπολογίζονται…

Ο Ολυμπιακός και χθες για 2ο παιχνίδι έκανε έδρα τον Αλμυρό, έχοντας δώσει ως τώρα μόνο ένα ματς (με τα Μετέωρα 2-0) στην «δηλωμένη» πρώτη έδρα του.

Έχοντας παίξει δυο εκτός έδρας ματς (στην Τσαριτσάνη με Οικονόμο 1-2 και στο Βελεστίνο με τον Θησέα 0-2) και ως γηπεδούχος στον Αλμυρό (έχει κερδίσει 5-1 τον Πιερικό και χθες τη Στυλίδα 4-0 ), ενώ μετά θα επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό (4/11) αλλά ως φιλοξενούμενος από τη Νίκη, ενώ ως έδρα θα το χρησιμοποιήσει στο ματς (11/11) με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Εννοείται πως οι ερυθρόλευκοι που μετά την «έξοδο» της πρεμιέρας δεν «βγαίνουν» εκτός Μαγνησίας, κάτι που θα γίνει στην 8η αγωνιστική (Ιτέα) θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο, ενώ ο Ολυμπιακός που «φτιάχτηκε» φέτος για μεγάλα πράγματα έχει δείξει πως δεν πτοείται από έδρες…

Και στο χθεσινό ματς ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε δυναμικό παρόν στον Αλμυρό, για να ενισχύσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Περικλή Αμανατίδη.

Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» έγιναν σε ακόμη ένα παιχνίδι ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς βοήθησαν την αγαπημένη τους ομάδα από την κερκίδα του δημοτικού σταδίου Αλμυρού, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης «ζήτησαν» νίκη και στο ντέρμπι που ακολουθεί …

Με δυο αλλαγές

Με δυο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς ξεκίνησε το χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός, καθώς ο Σάκης Σάββας έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει και η τεχνική ηγεσία έκρινε πως ο παίκτης δεν πρέπει να επιβαρυνθεί, και ξεκίνησε ο Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος, ενώ ο Στάθης Ρόκας ξεκίνησε αντί του Κλεβί Κόλα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Γιακουμή, στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν για πρώτη φορά βασικός ο Παπουτσογιαννόπουλος και στο αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο Πίντο και Οικονομόπουλος, αμυντικά χαφ ήταν οι Ναζίμ και Ρόκας, ενώ επιθετικά χαφ σε επιτελικό ρόλο ήταν ο Άρης Λώττας και πλαγιοι ο Ζγκούρη από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Φλίγκος .

3 γκολ στο πρώτο μισό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μπουτζίκου ο Κώστας Φλίγκος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σκιαθίτη, κάνοντας το 1-0 .

Στο 19΄εγινε και το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Σκόρερ του δευτέρου γκολ ο Αντώνης Ζγκούρη, που δέχτηκε τη μπάλα από τον Λώττα και με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα .

Το 3-0 έγινε στο 21ο λεπτό με σκόρερ τον Σερτζίνιο, όταν ο Πορτογάλος, μετά από μπαλιά του Οικονομόπουλου, με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και για άλλο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, με κυριότερη αυτή στο 27’ όταν ο Ζγκούρη βρέθηκε τετ α τετ από παράλληλη μπαλιά του Φλίγκου, αλλά με κοντινό πλασέ έπειτα από τη δεξιά πλευρά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην τελευταία φάση του α’ μέρους, ο Ζγκούρη αναγκάστηκε να αποχωρήσει, λόγω διάτασης στο δεξί του πόδι και αποχώρησε προληπτικά για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου «πήγε» στο ημίχρονο με προβάδισμα τριών τερμάτων.

Πιο χαλαρά στο δεύτερο μισό

Πιο χαλαρός και πιο άνετος ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα αλλά είχε τις ευκαιρίες και πέτυχε ένα ακόμη γκολ στο τέλος.

Στο 55’, ο Λώττας σούταρε εκτός εστίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο επόμενο λεπτό, ο Φλίγκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σουτάροντας δυνατά, αλλά ο Σκιαθίτης απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 64’ ο Λώττας πλάσαρε από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αντίπαλου αμυντικού και να καταλήγει εκτός εστίας. Επτά λεπτά αργότερα, ο Φλίγκος σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας, ενώ στο 73’ σούταρε πάνω στον Σκιαθίτη από κοντά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Στο 88’ ο Ευθυμιάδης σούταρε από πλάγια θέση, με τον πορτιέρο της Στυλίδας να διώχνει σε κόρνερ.

Για να έρθει το 4-0 στο 90’ όταν ο Φλίγκος δέχτηκε τη μπάλα από τον Μαργαρίτη και πλασάροντας τον Σκιαθίτη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού και πλεον οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 5 νίκες φτάνοντας τους 15 βαθμούς στο +2 από τη Νικη.

Το ευχαριστώ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης του με τη Στυλίδα πως η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τόσο τον κόσμο του Ολυμπιακού, που έδωσε το «παρών» στον Αλμυρό για να στηρίξει τους «ερυθρόλευκους», όσο και τη διοίκηση του Γ.Σ. Αλμυρού για τη συνεργασία των δύο ομάδων στο θέμα της παραχώρησης του δημοτικού σταδίου Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος» για το παιχνίδι με τη Στυλίδα.

ΠΙΝΑΚΑΚΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ –ΑΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 4-0

Σκόρερ: 3’, 90’ Φλίγκος, 19’ Ζγκούρη, 21’ Σερτζίνιο.

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων).

Βοηθοί: Μάνασης, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ναζίμ(46’ Κόλα), Ρόκας(46’ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο (62’ Μαργαρίτης), Φλίγκος, Λώττας, Ζγκούρη(46’ Σκοπελίτης).

ΑΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ: Σκιαθίτης, Τέγος (59’ Κοντρέου), Καββαδίας (53’ Μπουσάι), Ζωγράφος, Α. Κουφιώτης, Στυλιανός, Καραλής (75΄Χαλαστάνης), Κ. Κουφιώτης, Λέντας, Α. Βαρυπάτης, Μανιάς (70’Καμίδης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου