ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συγκέντρωση ενόψει Στυλίδας

συγκέντρωση-ενόψει-στυλίδας-729325

Ικανοποίηση επικρατεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μετά τη νίκη στο Βελεστίνο επί του Θησέα την περασμένη Κυριακή, αποτέλεσμα που διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στην καλοστημένη ομάδα της Αγριάς για ένα ημίχρονο, ωστόσο με σύμμαχο τον κόσμο τους, που βρέθηκε και… στο Βελεστίνο κατάφεραν στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού να πετύχουν δύο τέρματα και να δείξουν εκ νέου δείγματα της ποιότητας που υπάρχει στην ομάδα και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, με αντίπαλο τον ΑΟ Στυλίδας …στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος» του Αλμυρού για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για τους ερυθρόλευκους είναι το δεύτερο παιχνίδι που θα δώσουν μακριά από την έδρα τους, λόγω εργασιών συντήρησης που γίνονταιστο Πανθεσσαλικό,ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων ως γηπεδούχοι θα αγωνιστούν και πάλι στην πρώτη έδρα που έχουν δηλώσει, στις 11 Νοεμβρίου αντιμετωπίζοντας για την 7η αγωνιστική τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός που τις τελευταίες αγωνιστικές περιπλανήθηκε σε Αλμυρό και Βελεστίνο θα επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό ως φιλοξενούμενος και στις 4 Νοεμβρίου, την επόμενη δηλαδή Κυριακή, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου, στο παραδοσιακό «classico» της πόλης, για την 6η αγωνιστική.

Ωστόσο, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη δεν φτάνει… τόσο μακριά, κοιτώντας βραχυπρόθεσμα το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΑΟ Στυλίδας, στο οποίο πρέπει να… μοχθήσει για να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα. Η ομάδα από τη Στυλίδα έχει ως τώρα συγκομιδή 4 βαθμών, μετρώντας μία νίκη, μία ισοπαλία στο προηγούμενο παιχνίδι επί του Αστέρα Ιτέας και δύο ήττες, στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Στο κομμάτι της προετοιμασίας, οι ερυθρόλευκοι μετά το χθεσινό ρεπό ξαναμπαίνουν σήμερα και πάλι σε ρυθμούς προπονήσεων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει μεσημεριανή προπόνηση στις 12:30μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς. Το παιχνίδι με τον ΑΟ Στυλίδας δύσκολα θα προλάβει ο Βασίλης Σαχινίδης, που δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Μουρτζίνος: Δυσάρεστη η παραίτηση Ρούμπου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86» μίλησε ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου Δημήτρης Μουρτζίνος, με αφορμή την παραίτηση του πρώην εφόρου του ανδρικού τμήματος μπάσκετ και του τμήματος κολύμβησης του συλλόγου Νίκου Ρούμπου. Ο κ. Μουρτζίνος σημείωσε:

«Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, με την έννοια ότι αυτό το συμβούλιο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 που είχε ως πρώτο μέλημα και στόχο τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας, κάτι το οποίο κατάφερε. Το ποδόσφαιρο παραδόθηκε σε μια εκτελεστική επιτροπή και πλέον φαίνονται τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Αυτά που περιγράφει ο κ. Ρούμπος είναι προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Διαβάζοντας πολύ προσεχτικά την επιστολή του κ. Ρούμπου, ο ίδιος εκφράζει το παράπονο, την κούραση και την απογοήτευσή του από καταστάσεις που υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό»,

για να συνεχίσει: «Τον ρόλο του κάθε μέλους του Δ.Σ., το κάθε μέλος το βλέπει ξεχωριστά. Πριν μερικές μέρες βγήκε μια ανακοίνωση που όριζε τις εφορείες των τμημάτων, από ανθρώπους του Δ.Σ. ώστε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο εύρυθμα. Ο κ. Ρούμπος ανέλαβε το ανδρικό τμήμα του μπάσκετ. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε επιεικείς, καθώς έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν καθήκοντα, τα οποία θέλουν περισσότερη εργασία ή τριβή. Για παράδειγμα, ο κ. Χατζής δεν έχει εφορεία, αλλά έχει οριστεί υπεύθυνος εγκαταστάσεων με τον κ. Τσεκούρα, στην Άλλη Μεριά και παρά την ηλικία του… κλαδεύει ακόμα και χορτάρια, ασχολείται καθημερινά και πολύ».

Αναφερόμενος στα τμήματα μπάσκετ του Ολυμπιακού και στη λαμπρή πορεία που έχουν καταγράψει έως τώρα, ο κ. Μουρτζίνος σημείωσε, αναφερόμενος και στον λόγο παραίτησης του κ. Ρούμπου: «Το τμήμα μπάσκετ, την τελευταία τετραετία κατέγραψε μια καταπληκτική πορεία, με ανόδους σε γυναίκες και άνδρες Είχε μια διοικούσα επιτροπή, που είχε τη στελέχωσή της, τις πηγές εσόδων και τη δική της, αυτόνομη λειτουργία. Όταν αποχώρησε αυτή η ομάδα, ήταν λογικό να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στο εσωτερικό της. Αυτή τη στιγμή, που το τμήμα κάνει μια επανεκκίνηση ζήτησαν και πήραν ρόλο κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων ο κ. Ρούμπος και μια ομάδα παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών της ομάδας, με επικεφαλής τον κ. Μυριντζή. Ανέλαβαν να τρέξουν το τμήμα μπάσκετ και ήταν λογικό να υπάρχουν προβλήματα, από γραφειοκρατικά, μέχρι οργάνωσης. Για να στηθεί αυτή η ομάδα, έτρεξαν πολύ και ο κ. Ρούμπος, ο κ. Μυριντζής και όλα τα παιδιά. Κάποια στιγμή επήλθε κόπωση, καθώς ίσως να μην ήρθαν κάποια πράγματα όπως τα περίμεναν οι συνεργάτες που ανέλαβαν. Κάπου εκεί επήλθε η δυσαρέσκεια από τον κ. Ρούμπο, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία προσωπική διαφωνία και οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι καθαρά η αντίδραση ενός παράγοντα που ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Ο κ. Μουρτζίνος τόνισε ότι ένα σωματείο με το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, απαιτεί καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, αποδίδοντας εκεί και τη φυσιολογική κόπωση που οδήγησε τον κ. Ρούμπο στην παραίτηση, ευχαριστώντας τον παράλληλα: «Ένα ερασιτεχνικό σωματείο, του μεγέθους του Ολυμπιακού Βόλου, απαιτεί πολλή δουλειά, ουσιαστικά πρέπει να τρέχει κανείς όλη μέρα για το σύλλογο. Αυτό είναι φυσιολογικό να δημιουργεί μια κόπωση. Καθένας αντιδρά ξεχωριστά, ο κ. Ρούμπος αντέδρασε με την παραίτησή του. Έκανε ως αυτό το σημείο ότι μπορούσε και τον ευχαριστούμε ως διοικητικό συμβούλιο και ως συνάδελφοί του στο Δ.Σ. Δεν είμαστε ούτε αχάριστοι, ούτε αγνώμονες. Ο κ. Ρούμπος είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος».

Αναφορικά με το μέλλον του ανδρικού τμήματος μπάσκετ υπογράμμισε: «Την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) υπάρχει μια συνάντηση με τους συνεργάτες που θέλουν να τρέξουν το τμήμα και το διοικητικό συμβούλιο . Εμείς τους θέλουμε ως συνεργάτες, γιατί είναι άνθρωποι που κατέχουν το άθλημα. Τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρουμε ως Δ.Σ.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου