ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματς πρόκληση η ΑΕΚ με Μπάγερν

ματς-πρόκληση-η-αεκ-με-μπάγερν-730172

Ενα ευρωπαϊκό ματς πρόκληση έχει σήμερα το βράδυ η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει την Μπάγερν για την 3η αγωνιστική του Champions League (19:55 Cosmote Sport 2 HD).

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπάγερν στην τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό από τον όμιλό της. Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, αφού δεν είναι μόνο οι οπαδοί της «Ενωσης» που θα βρίσκονται στο γήπεδο, ούτε μόνο οι 3.000 Γερμανοί, αλλά και πολλοί «σκόρπιοι», που θα πάνε να δουν μια τεράστια ομάδα όπως η Μπάγερν.

Στο άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ, ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπενφίκα. Η ελληνική ομάδα βολεύεται από τη νίκη του Άγιαξ, αφού ρεαλιστικός στόχος είναι πλέον μόνο η τρίτη θέση και το… κυνήγι της Μπενφίκα.

«Πρόκληση το ματς»

Ως πρόκληση αντιμετωπίζει και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπάγερν για το Champions League. Κι αυτό τονίζει στις δηλώσεις του στο match programme ο Ουκρανός αμυντικός. «Η συμμετοχή στο Champions League είναι κάτι που αξίζει να το περιμένεις σε όλη σου τη ζωή. Υπάρχουν παίκτες πολύ καλοί που το ονειρεύτηκαν και δεν έπαιξαν ποτέ. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη είναι όπως η Μπάγερν, σταθερά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;», λέει μεταξύ άλλων.

Ο Τσιγκρίνσκι αναφέρεται και στη γενικότερη πορεία της ΑΕΚ, λέγοντας: «Είμαστε εφέτος πολύ καλύτεροι, όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ομάδα όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες που έλειψαν μέχρι σήμερα».

Στο μεταξύ στα πλάνα του για το παιχνίδι με την Μπάγερν (19:55) στο ΟΑΚΑ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, θέλει να φρεσκάρει την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ο 50χρονος τεχνικός έδωσε ανάσες σε Μπακάκη, Γαλανόπουλο, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στο βασικό σχήμα απέναντι στους Βαυαρούς.

Παράλληλα, ο Οικονόμου αναμένεται να αποτελέσει τον παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, ενώ και ο Κλωναρίδης προορίζεται για βασικός, αντί του τιμωρημένου Λιβάγια. Ο Ουζουνίδης μπορεί να υπολογίζει και στον Μπογέ, ο οποίος έδειξε ότι είναι έτοιμος. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Λόπες και Μοράν, όπως και ο Αλμπάνης.

Χωρίς Ριμπερί η Μπάγερν

Σημαντικό πλήγμα για την Μπάγερν Μονάχου, ενόψει του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Champions League, καθώς θα παραταχθεί χωρίς τον Φρανκ Ριμπερί.

Ο Γάλλος σταρ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη σπονδυλική στήλη και ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Γερμανίας Νίκο Κόβατς δεν τον πήρε μαζί του στην αποστολή, όπως και τους επίσης τραυματίες Κομάν και Τολισό.

Αναλυτικά η αποστολή των Βαυαρών, οι οποίοι θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο: Νόιερ, Ουλράιχ, Φρουχτλ, Βάγκνερ, Σίλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκεθ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Γκορέτζκα, Γκνάμπρι, Μέιερ, Μίλερ, Αλάμπα, Σαμπανί, Κίμιχ και Σάντσες.

Ο Κουλμπάκοφ διαιτητής

Λευκορώσος θα είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 38χρονος Αλεξέι Κουλμπάκοφ ορίστηκε από την UEFA για να σφυρίξει το παιχνίδι της Ένωσης. Ο εν λόγω ρέφερι είχε βρεθεί δύο φορές στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας, με πιο πρόσφατη την ήττα από την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο για το Nations League (η άλλη ήταν το 0-0 με τη Ρουμανία, στα προκριματικά του EURO 2016).

Βοηθοί του Κουλμπάκοφ θα είναι οι συμπατριώτες του Ζουκ και Μασλιάνκο, ενώ επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι επίσης Λευκορώσοι, Σερμπάκοφ και Τζμιτρίεγ.

Πρόκειται για διαιτητή με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κουλμπάκοφ είχε σφυρίξει το Μπάγερν Μονάχου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φέτος έχει διευθύνει το Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε 1-0 (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ), Σκεντίγια-Ρόζενμποργκ 0-2 (προκριματικά Europa League) και το Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μονακό 3-0 (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ).

Η Μπάγερν με Ελληνες

Δεν υπάρχει προϊστορία της ΑΕΚ με την Μπάγερν που πάντως έχει 7 νίκες-2 ισοπαλίες εναντίον ελληνικών ομάδων στα ματς:

20/09/1967 Μπάγερν-Παναθηναϊκός 5-0 Κυπελλούχων (1ος γύρος)

18/10/1967 Παναθηναϊκός-Μπάγερν 1-2 Κυπελλούχων (1ος γύρος)

17/09/1980 Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-4 Πρωταθλητριών (1ος γύρος)

01/10/1980 Μπάγερν-Ολυμπιακός 3-0 Πρωταθλητριών (1ος γύρος)

19/10/1983 ΠΑΟΚ-Μπάγερν 0-0 Κύπελλο UEFA (2ος γύρος)

02/11/1983 Μπάγερν-ΠΑΟΚ 0-0 Κύπελλο UEFA (2ος γύρος)* Προκρίθηκε η Μπάγερν με 9-8 στα πέναλτι

19/12/2007 Μπάγερν-Αρης 6-0 Κύπελλο UEFA (Όμιλος)

16/09/2015 Ολυμπιακός-Μπάγερν 0-3 Champions League (Όμιλος)

24/11/2015 Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0 Champions League (Όμιλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου