ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετρά αντίστροφα η ΠΑΕ Βόλος

μετρά-αντίστροφα-η-παε-βόλος-730294

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ΠΑΕ Βόλος καθώς το ερχόμενο Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League με την ομάδα του Χουάν Φεράντο να αντιμετωπίζει στον Βόλο στις 4 μ.μ. τον Καραϊσκάκη Άρτας.

Το Σάββατο οι Βολιώτες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν στη Νεάπολη για πρώτη φορά την ομάδα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League με την ΠΑΕ Βόλος μάλιστα να έχει στόχο τον πρωταθλητισμό .

Ο προπονητής Χουάν Φεράντο με ένα πλήρες και ποιοτικό ρόστερ έχει μείνει ικανοποιημένος από τον βαθμό ετοιμότητας της ΠΑΕ Βόλος που μετρά τρεις μήνες προετοιμασίας και 13 φιλικά.

Στα φιλικά η ΠΑΕ Βόλος έχει 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα (στη Λειβαδιά 3-0 από τον Λεβαδειακό), ενώ δεν έχει σκοράρει μόνο σε ένα ακόμη ματς (στο 0-0 με τον Εθνικό) έχοντας πετύχει συνολικά 28 γκολ και έχοντας δεχτεί 10.

Οι άλλες ισοπαλίες της ΠΑΕ Βόλος ήταν δυο με ομάδες Super League (1-1 στη Λαμία με το γκολ του Μαλακασιώτη που έφυγε… και στη Νεάπολη με Απόλλωνα 1-1 με το γκολ του Πέντα),αλλά και το πιο πρόσφατο 2-2 στα Τρίκαλα που για την κυανέρυθρη ομάδα σκόραραν οι Πίτου Γκαρσία και Φράγγος.

Οι φιλικές νίκες άρχισαν στην Πορταριά επί του Μαγνησιακού 8-0 (3 γκολ ο Μάντζης ,2 ο Πίτου Γκαρσία και από ένα οι Πέντα, Κορέλας, Μαλακασιώτης) και επί του Θησέα 4-0 (Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Καμπαγέρο, Λούκας).

Στη Νεάπολη η ΠΑΕ Βόλος έχει κερδίσει τα Τρίκαλα 2-0 (Ηλιόπουλος, Φράγγος), τον Αιγινιακό 1-0 (Μεληκιώτης) τη Δόξα Δράμας 2-1 (Μάντζης,Πέντα),ενώ ως γηπεδούχος αλλά στη Λαμία κέρδισε με 4-1 την Παναχαϊκή με 2 γκολ του Ηλιόπουλου και από ένα των Φράγγου και Πίσπα.

Εκτός έδρας με ομάδες Γ΄ Εθνικής, κέρδισε στον Αλμυρό τον ΓΣΑ 1-0 (Καρρίκι) και στην Καρδίτσα τον ΑΟ Σελλάνων 2-1 με σκόρερ τους Καρρίκι και Πίσπα.

Ακόμη δυο φορές η ΠΑΕ Βόλος έπαιξε με την Κ-19 το πρωτάθλημα της οποίας θα αρχίσει το Νοέμβριο σε δυο ομίλους, ενώ νικήτρια ήταν και στα δυο επίσημα φετινά της παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδος. Αρχικά κέρδισε 0-2 στην Κω τον Αντίμαχο με γκολ των Μάντζη και Ηλιόπουλου και στο πρώτο ματς σε όμιλο στη Νεάπολη με 2 γκολ του Μάντζη και από ένα των Κότο, Πέντα, Πίτου Γκαρσία κέρδισε τον Απόλλωνα Λάρισας με 5-1.

Μάλιστα μετά το ματς της πρεμιέρας η ΠΑΕ Βόλος θα έχει υποχρέωση εκτός έδρας για το Κύπελλο ( Τρίτη 30/10), παίζοντας στη Λαμία, ενώ τα ματς του ομίλου θα ολοκληρωθούν (4-5-6/12) με το μεγάλο παιχνίδι στον Βόλο με την ΑΕΚ.

Όλοι στην ΠΑΕ Βόλος είναι σε ετοιμότητα με 13 φιλικά ματς, μια πρόκριση και μια νίκη σε ματς ομίλου του Κυπέλλου, για την επίσημη σέντρα στις 27 Οκτωβρίου με ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ μετά τον Νοέμβριο η ομάδα θα παίξει τουλάχιστον 5 ματς (αν δεν υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική) και θα αγωνιστεί στη Δράμα με τη Δόξα, στον Βόλο με Καλαμαριά, στα Χανιά με Κισσαμικό, θα υποδεχτεί Εργοτέλη και θα παίξει στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα

της πρεμιέρας

στη Football League

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Σπάρτη-ΑΟΧ Κισσαμικός

(15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

ΑΟ Τρίκαλα-Δόξα Δράμας

(15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Ηρακλής-Ηρόδοτος

(15:00, Καυτανζόγλειο Στάδιο)

Πλατανιάς-Αήττητος Σπάτων

(16:00, Μάλεμε)

ΠΑΕ Βόλος-Καραϊσκάκης Άρτας

(16:00, Δημ. Νεάπολης)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Παναχαϊκή-Αιγινιακός

(15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Αγυιάς)

Εργοτέλης-Απόλλων Πόντου

(15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)

Απόλλων Λάρισας-Κέρκυρα

(15:00, Γήπεδο Φιλιππούπολης)

«Μοναδικός μας στόχος η άνοδος»

O Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος Άκης Πέτρου μιλώντας στη mikriliga.com, για την εικόνα της ομάδας, τους στόχους της, την έναρξη του πρωταθλήματος, για την στήριξη του κόσμου, αλλά και το κλίμα στα αποδυτήρια, τόνισε ότι η ομάδα έχει μοναδικό στόχο την άνοδο. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άκης Πέτρου:

Είσαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας; Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία για τον στόχο που έχουμε.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας; Η ομάδα έχει μοναδικό στόχο την άνοδο! Υπάρχει και το Κύπελλο στο οποίο κοιτάμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει το πρωτάθλημα, με πρώτο αντίπαλο τον Καραϊσκάκη. Η ομάδα είναι έτοιμη; Είμαστε έτοιμοι. Παρόλο που το πρωτάθλημα ξεκινά πολύ αργά, έχουμε φτάσει στο τελικό σημείο, που είναι η έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα θα είναι έτοιμη 100%. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες διψάνε για το πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει υγεία, δεν έχουμε τραυματισμούς και όλοι οι παίκτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Το κλίμα στην ομάδα πώς είναι; Υπάρχει ένα φοβερό κλίμα στην ομάδα το οποίο έχει δημιουργηθεί από την περσινή χρονιά και συνεχίζει να υπάρχει. Έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, όλοι είναι μια παρέα. Αυτό φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς όταν κάποιος κάνει ένα λάθος τρέχει ο άλλος να το διορθώσει. Όλοι είναι μία οικογένεια.

Ο κόσμος του Βόλου στηρίζει την προσπάθεια που κάνετε; Μέχρι τώρα έχει προσελκύσει πολύ κόσμο η ομάδα, γιατί έρχονται και βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το συστατικό για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Τα παιδιά παρουσιάζουν μία πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος τους στηρίζει. Ευχόμαστε να έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Tο φετινό πρωτάθλημα πιστεύετε θα είναι ανταγωνιστικό; Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η Football League, θεωρώ πως δεν υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν με ομάδες να παίζουν δύο – τρία παιχνίδια και μετά να αποσύρονται. Λόγω των αλλαγών που θα γίνουν την επόμενη σεζόν, δεν θα υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα. Οι αλλαγές που έχουν προτείνει με τη δημιουργία, SuperLeague 1 και SuperLeague 2 είναι κάτι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο. Εύχομαι, αν και είναι λίγο δύσκολο, να μην αποσυρθεί καμία ομάδα.

Ποιοι θεωρείτε ότι θα είναι οι αντίπαλοί σας στη μάχη της ανόδου; Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλα ονόματα στην κατηγορία, όμως πλέον η ιστορία μιας ομάδας δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς υπολογίζουμε όλες τις ομάδες, γιατί ακόμα και αυτές που θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό.

  • Από την ΠΑΕ Βόλος γίνεται γνωστό προς τα μέλη της ομάδας πως μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια διαρκείας τους από τα γραφεία της ΠΑΕ. Τα εισιτήρια διαρκείας αφορούν στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας για το πρωτάθλημα της Football League, για το Κύπελλο Ελλάδος και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα VIP που κοστίζουν 175 ευρώ και στα απλά που κοστίζουν 75 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ Βόλος γίνεται από τα γραφεία της ομάδας, Αργοναυτών 15, παραλία Βόλου (τηλ. 24210-27671, 24210-27861).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου