ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το… ερυθρόλευκο τρένο πέρασε και από το Βελεστίνο

το-ερυθρόλευκο-τρένο-πέρασε-και-από-τ-730636

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ξύπνησε» στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και βρήκε… τον εαυτό του, πετυχαίνοντας την 4η διαδοχική του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, επικρατώντας του τυπικά… γηπεδούχου Θησέα Αγριάς στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, με 2-0.

Οι ερυθρόλευκοι, που έχουν το απόλυτο των νικών μετρούν 12 βαθμούς, όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, διευρύνοντας παράλληλα το σερί τους στη φετινή σεζόν και παραμένοντας αήττητοι.

Σκόρερ για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, στο χθεσινό παιχνίδι ήταν οι Φλίγκος στο 52’ και ο Σερτζίνιο στο 55’, σ’ ένα τρίλεπτο- φωτιά για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Θησέας Αγρίας δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Γιακουμή, μένοντας προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος.

Βροντοφώναξαν «παρών» στο στάδιο του Βελεστίνου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, που στήριξαν για μία ακόμη φορά την ομάδα τους, πανηγυρίζοντας έξαλλα και στα δύο τέρματα που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι, ενώ χειροκρότησαν θερμά την ομάδα μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Φτωχό το α’ μέρος

Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προσπαθούσε συνεχώς να πιέσει το Θησέα και να φτάσει στην περιοχή του Κουτσιρίμπα, την ώρα που οι γηπεδούχοι, με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, όσο κυλούσε το πρώτο ημίχρονο τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στην καλοστημένη ομάδα του Κώστα Παπαγεωργίου, που εμφανίστηκε διαβασμένη αμυντικά, κλείνοντας τα κενά. Κι ενώ μέχρι το 30’ δεν υπήρξε… υποψία φάσης, στο 31’ πάντως, ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων, με δημιουργό τον Σάββα και τον Φλίγκο εκτελεστή, καθώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός… σα να πήρε μπρος σε εκείνο το σημείο, καθώς απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33’.

Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Φλίγκος, που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στις επόμενες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, με τα σουτ των Ζγκούρι και Λώττα να καταλήγουν στο 34’ και το 35’, το μεν πρώτο εκτός εστίας, το δε δεύτερο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσιρίμπα.

Κι ενώ ο Θησέας δε μπόρεσε να απειλήσει ούτε μία φορά την άμυνα του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμη φάσεις λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στην πρώτη, σουτ του Φλίγκου στο 44’ δεν ανησύχησε τον Κουτσιρίμπα, ενώ με τη συμπλήρωση 45’ λεπτών ο Ζγκούρι σούταρε από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας του Θησέα με υπερένταση και διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς τέρματα, στα αποδυτήρια.

Ενα τρίλεπτο ήταν αρκετό

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει αποφασισμένος να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους Αγριώτες, για να τους αναγκάσει στο εύκολο λάθος.

Το γκολ εντέλει για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη ήρθε στο 52’, με τον Κώστα Φλίγκο να κάνει… αυτό που ξέρει καλά, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα στη σεζόν. Η φάση ξεκίνησε με τον Λώττα να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και τον Φλίγκο με κεφαλιά να βρίσκει δίχτυα, για το 0-1 μέσα σε χειροκροτήματα, από τους φίλους του Ολυμπιακού στις κερκίδες.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 55’. Ο Σερτζίνιο, με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και πια ασφαλές προβάδισμα.

Πιο χαλαροί πια και με το άγχος να φεύγει από τα πόδια τους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, με τον ρυθμό πάντως να πέφτει εμφανώς μετά το εκρηκτικό τρίλεπτο, όπου επιτεύχθηκαν δύο γκολ για τον Ολυμπιακό. Λίγο άουτ κατέληξε η μπάλα σε σουτ του Ναζίμ στο 59’, ενώ νέα σουτ του Κόλα στο 65’ και Λώττα στο 73’ είχαν ανάλογη τύχη, με τον Κουτσιρίμπα να διώχνει σε κόρνερ στην πρώτη περίπτωση και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στη δεύτερη.

Νέο σουτ του Σερτζίνιο στο 84’ έδιωξε σωτήρια ο Κουτσιρίμπας, ενώ σε ανάλογη φάση ο Ζγκούρι συνάντησε την αντίσταση του τερματοφύλακα του Θησέα που έδιωξε εκ νέου. «Έβγαζε» φωτιές ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Η τελευταία φάση ανήκει στους ερυθρόλευκους, με τον Σερτζίνιο να μη μπορεί στο 87’ να στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσιρίμπα, που έκανε νέα σωτήρια απόκρουση.

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-2

4η αγωνιστική – 4ος Ομιλος, Γ’ Εθνική

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Σκόρερ: 52’ Φλίγκος, 55’ Σερτζίνιο

Κίτρινες: 69’ Γιαουπλάρι -70’ Μπουτζίκος

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας).

Βοηθοί: Βρούζος, Σαλτσίδης (Πιερίας).

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας, Καψιώτης, Διαμαντόπουλος, Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε, Χατζησταμάτης (63’ Βλάχος), Αγασιώτης, Κοτζαθανάσης (80’ Παπαϊωάννου), Πέτσης (80’ Ζάχος), Οικονόμου, Δημητριάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας (90’ Παππουτσογιαννόπουλος), Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Μπουτζίκος, Κόλα (77’ Ρόκας), Ναζίμ (83’ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο, Φλίγκος (77’ Σκοπελίτης), Λώττας, Ζγκούρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου