ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μαγνητίζει» το ματς Διαγόρας – Ρήγας

μαγνητίζει-το-ματς-διαγόρας-ρήγας-731860

Οι φίλαθλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετρούν αντίστροφα για το ερχόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ρήγα Φεραίο μεθαύριο Κυριακή (16:00) στο Στεφανοβίκειο.

Υστερα από πολλά χρόνια, οι δύο σύλλογοι που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό, θα τεθούν αντιμέτωποι για την Α’ τοπική κατηγορία, με τον κόσμο του Στεφανοβικείου και του Βελεστίνου να αδημονεί για την αναμέτρηση.

Από τη μία, ο γηπεδούχος Διαγόρας που έφτασε στην πηγή τα προηγούμενα χρόνια και θέλει φέτος επιτέλους να πιει νερό. Στην άλλη πλευρά, ο Ρήγας που σκοπεύει να μετατρέψει σε διάλειμμα την παρουσία του στο τοπικό πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στα γνώριμα «σαλόνια» της Γ’ Εθνικής.

Μέχρι τώρα, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, Διαγόρας (4 β.) και Ρήγας (6 β.) υπέστησαν αμφότεροι «στραβοπατήματα», με τον σύλλογο του Στεφανοβικείου να έχει την Κυριακή – ως υπηρεσιακό από ό,τι φαίνεται – προπονητή τον Λευτέρη Καλογήρου στον πάγκο του, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας με τον Αλέξη Παγκαρλιώτα.

Ενόψει του δημοτικού «ντέρμπι» της Κυριακής, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με δύο ποδοσφαιριστές – φυσικά δεν είναι οι μόνοι – που γνωρίζουν εξίσου καλά τους δύο «μονομάχους».

Ο λόγος για τον 33χρονο Ριζομυλιώτη κεντρικό αμυντικό Νίκο Βουραζέρη και τον 23χρονο φορ Μάνο Πάσχο.

Το καλοκαίρι του 2017 ο πρώτος άφησε ύστερα από σειρά πετυχημένων σεζόν την άμυνα των «κυανόλευκων» για να ενισχύσει τον Διαγόρα, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε ξανά στην ομάδα της γενέτειράς του έπειτα από δύο χρονιές στις οποίες σημείωσε 50 γκολ με την ομάδα του Στεφανοβικείου.

Νίκος Βουραζέρης: Παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας

«Σίγουρα, πρόκειται να βρω απέναντι την ομάδα της καρδιάς μου. Ακόμα δεν έχω σκεφτεί πώς είναι να αντιμετωπίζεις μία ομάδα που έχεις δεθεί κι έχεις περάσει τις ωραιότερες στιγμές της ποδοσφαιρικής σου καριέρας, μέχρι στιγμής.

Ο Ρήγας είναι η πιο δυνατή ομάδα της Μαγνησίας μετά τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου. Έχει εκπροσωπήσει το Βελεστίνο και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου σε όλη την Ελλάδα και αυτό τα λέει όλα.

Ολοι στην ομάδα μου γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι και ειδικά όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον Ρήγα Φεραίο.

Ο στόχος της ομάδας μου, από το υλικό που διαθέτει και τις βάσεις που έχουν μπει εδώ και δύο χρόνια, είναι σίγουρα ο πρωταθλητισμός. Ομως, ο «καθρέφτης» για εμάς είναι κάθε εβδομάδα το γήπεδο και οφείλουμε να το αποδείξουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του, για να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε έτσι τη λέξη «πρωταθλητισμός».

Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και ύστερα από τόσα χρόνια που έχουν να συναντηθούν θα είναι ενδιαφέρον για τον κόσμο να έρθει να απολαύσει το παιχνίδι, ελπίζοντας βέβαια να βοηθήσει και ο καιρός».

Μάνος Πάσχος: Και οι δύο θέλουν τη νίκη

«Ο Διαγόρας παραμένει μία δυνατή ομάδα της κατηγορίας μας και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο αφού και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Στον Διαγόρα έπαιξα τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθώντας πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και πιστεύω πως τα πήγα καλά. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον κόσμο, τη διοίκηση αλλά και τους συμπαίκτες που έχουν παραμείνει στην ομάδα. Ομως τώρα έχω έρθει στον Ρήγα, την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και προσπαθώ κάθε Κυριακή να βοηθώ όσο μπορώ ώστε να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο που είναι φυσικά το πρωτάθλημα.

Η πορεία της ομάδας μας μέχρι τώρα θα έλεγα πως είναι ικανοποιητική, δεν είναι ωστόσο η τέλεια αφού είχαμε την απώλεια τριών βαθμών. Πιστεύω όμως πως από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε άλλες απώλειες και θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας που περιμένουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στο τέλος της σεζόν».

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου