ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Ντόβενταν στο «τιμόνι»

με-ντόβενταν-στο-τιμόνι-457830

Με τον Βέλικο Ντόβενταν στο «τιμόνι» της θα συνεχίσει η Νίκη στο πρωτάθλημα της Football League 2. Ο Σέρβος τεχνικός είπε το «ναι» στον Στράτο Γιδόπουλο και επέστρεψε στην κυανόλευκη ομάδα, από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2009 με την λήξη της συνεργασίας του με την ΠΑΕ. Χθες ο Βέλικο Ντόβενταν είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές και πραγματοποίησε την προπόνηση.

Η διοίκηση έπρεπε να βρει άμεσα τεχνικό για να οδηγήσει την ομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τα Γιαννιτσά και αυτό ακριβώς έκανε. Εκλεισε συμφωνία μια ημέρα μετά την παραίτηση του Απόστολου Χαραλαμπίδη με τον 56χρονο Σέρβο προπονητή, ο οποίος αν και ήταν στο εξωτερικό για σεμινάρια της ΟΥΕΦΑ, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Στράτου Γιδόπουλου και έφτασε χθες το πρωί στη Μαγνησία.

Ο Ντόβενταν βρίσκει ξανά στη Νίκη παίκτες που είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί τους. Συγκεκριμένα συναντά και πάλι τους Ηλία Μακράκη, Φώτη Τάσσο και Αντώνη Σωτρίνη με τους οποίους συνυπήρξε και στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Ο Βέλικο Ντόβενταν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Στη Νίκη τη σεζόν 2008-2009 είχε αναλάβει και πάλι το Φεβρουάριο, αντικαθιστώντας στον πάγκο τον Λάκη Μπακάλη που ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός όταν αποχώρησε ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Κάθισε στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν, σε οκτώ ματς σημειώνοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ο Βέλικο Ντόβενταν είναι ο πέμπτος κατά σειρά προπονητής που αναλαμβάνει φέτος τη Νίκη Βόλου. Στις 20 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε ο Χόρχε Μπάριος και στις 29 ανέλαβε ο Αρμάντο Μαρέντζι που απολύθηκε στις 4 Δεκεμβρίου. Εν συνεχεία το χρίσμα δόθηκε στον Πέντρο Πασκούλι που δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα στον πάγκο, ενώ ο Απόστολος Χαραλαμπίδης «οδήγησε» την ομάδα σε έξι ματς, αφού ανέλαβε στις 7 Ιανουαρίου και παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου… Να θυμίσουμε ότι ενδιάμεσα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα ως υπηρεσιακοί προπονητές οι Καρρόπουλος και Μπακάλης.

«Κλειδί» το ματς στα Γιαννιτσά

Ο Βέλικο Ντόβενταν χωρίς πολλά λόγια έπιασε δουλειά χθες στη Νίκη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε ματς – κλειδί αυτό στα Γιαννιτσά, ενώ δεν έμεινε στο γεγονός της έλλειψης σέντερ φορ στην ομάδα.

«Ηρθα ξανά στη Νίκη γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τον στόχο της που είναι η άνοδος. Θα αποδειχτεί στην πράξη αν έχω δίκαιο ή όχι. Εμαθα για το ρόστερ της, την είχα δει και σε ένα παιχνίδι στην Ηράκλεια όταν είχε κερδίσει με 0-1. Σε αυτές τις προπονήσεις θα κρίνω πολλά πράγματα. Εχω πάρει τις πληροφορίες μου. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή τι χρειάζεται αλλά μόνο να κοιτάξουμε να δουλέψουμε. Το ματς με τα Γιαννιτσά είναι για μένα παιχνίδι «κλειδί». Εκεί θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι δύσκολο γιατί έχουμε μόλις λίγες ημέρες μπροστά μας γι’ αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το γεγονός ότι ξέρω κάποιους παίκτες και ότι γνωρίζω πρόσωπα εδώ με κάνει να προσαρμόζομαι άμεσα. Αυτό με βοηθάει».

Οσο για το πρόβλημα στην επίθεση της ομάδας ο Βέλικο Ντόβενταν σχολίασε: «Επιθετικοί υπάρχουν στην ομάδα. Για εμένα δεν υφίσταται ο σέντερ φορ. Υπάρχουν οι επιθετικοί, οι μέσοι και οι αμυντικοί. Δεν είναι κακό να σκοράρει και αμυντικός. Θα παλέψουμε με αυτούς που έχουμε. Περιμένουμε επίσης τον Πεντρίνιο. Μου είπε ο πρόεδρος ότι θα έρθει και τον περιμένω».

Τέλος χθες ανακοινώθηκε γενικός διευθυντής της ομάδας ο Αγγελος Παπάζογλου που είχε εκτελέσει χρέη μέλους στη διοίκηση της Νίκης Βόλου και στο παρελθόν, όταν η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου