ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικό τεστ με Καναδά για την εθνική

φιλικό-τεστ-με-καναδά-για-την-εθνική-454315

Φιλικό τεστ για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σήμερα στη Λάρισα με τον Καναδά και ο Φερνάντο Σάντος έστειλε χθες μέσω της συνέντευξης Τύπου το μήνυμα στους διεθνείς. Δεν τον ενδιαφέρει που είναι φιλικό. Θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να δείξουν ότι αξίζουν μια θέση σε αυτή την ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 17.00 (Mega) θα δοκιμάσει παίκτες, πρόσωπα και σχήματα και περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν όπως σε ένα επίσημο παιχνίδι.

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Οταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο Πορτογάλος, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Καναδά. «Είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να επιλεχθούν στη παρούσα στιγμή. Το καλεντάρι δημιουργεί προβλήματα με τις ημερομηνίες και δεν μπορείς να κάνεις φιλικό με όποια ομάδα θέλεις. Ο Καναδάς έχει κάποια κοινά στοιχεία με την Μάλτα. Είναι γρήγορη και έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα με δυναμική. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό».

Η ενδεκάδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε χθες την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο σημερινό φιλικό. Με την ομάδα των βασικών ο Σηφάκης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης ξεκίνησε στο δεξί ενώ ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος ενώ μπροστά τους ήταν ο Κατσουράνης που τελικά θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Σε ρόλο εσωτερικών χαφ έπαιξαν οι Καραγκούνης και Νίνης. Την επιθετική τριάδα στο 4-3-3 που πρόκειται να αγωνιστεί η Εθνική, «κλείνουν» οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Φετφατζίδης αριστερά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γιώργος Σαμαράς που νιώθει ενοχλήσεις εδώ και τρεις εβδομάδες στον δικέφαλο αλλά αναμένεται να αγωνιστεί αύριο για 20 λεπτά.

Τιμή στον Ρεχάγκελ

Ενα τέταρτο πριν αρχίσει η αναμέτρηση, θα βραβευθεί ο Oτο Ρεχάγκελ για την πολύχρονη παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής θα λάβει ένα αντίγραφο της Ακρόπολης (μινιατούρα) και ένα κάδρο που θα απεικονίζεται ο ίδιος να κρατάει το Κύπελλο του Euro 2004. Μάλιστα, θα προβληθεί κι ένα βίντεο με τις καλύτερες του στιγμές με αποκορύφωμα την πορεία της Εθνικής το 2004. Αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στο AEL FC Arena, υπολογίζεται πως θα παρευρεθούν περίπου 12.000 θεατές…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου