ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με άνεση πρωτοπόρου και με 7-0 στους «8»

με-άνεση-πρωτοπόρου-και-με-7-0-στους-8-732833

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αλλη μια υποχρέωση για το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ έβγαλε με επιτυχία χθες ο Ολυμπιακός Βόλου «βάζοντας» ακόμη ένα ντέρμπι στο πρόγραμμά του για τον Νοέμβριο..

Ο Ολυμπιακός πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κέρδισε χθες με 7-0 τον Πρωτεσίλαο στον Πτελεό και πέρασε στην επόμενη φάση των «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ… που θα αγωνιστεί (14/11) ως γηπεδούχος με τη Νίκη Βόλου …δέκα μέρες μετά τη συνάντηση για το πρωτάθλημα… θέλοντας και τότε να βρίσκεται στην κορυφή…

Στο χθεσινό ματς στον Πτελεό ο προπονητής του Ολυμπιακού Περικλής Αμανατίδης δεν είχε στην 11άδα τους Αστέριο Γιακουμή, Νίκο Μπουτζίκο, Βασίλη Σαχινίδη, Στάθη Ρόκα, Λεάντρο Πίντο, Μπάμπη Οικονομόπουλο και Κώστα Φλίγκο, ενώ χρησιμοποιήθηκαν, αλλά όχι για 90 λεπτά, ο Σάκης Σάββας που έπαιξε ένα ημίχρονο ως αριστερός μπακ, ο Ντέιβιντ Ναζίμ, ο Αντώνης Ζγκούρη ως φορ, και ως αλλαγή μπήκαν οι Λώττας και Σερτζίνιο…

Ο Περικλής Αμανατίδης έδωσε χρόνο σε παίκτες με μικρή συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σε αρκετούς νεαρούς, ενώ ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να δυσκολευτεί, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, έδειξε την ανωτερότητά του στο μικρό γήπεδο και με σοβαρότητα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με το 7-0 επί του Πρωτεσίλαου να είναι απλά αποτέλεσμα που δείχνει την διαφορά των δύο ομάδων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραραν επτά «ερυθρόλευκοι» σε ένα ματς που η ομάδα δεν είχε κάποιον από τους κλασικούς φορ.

Τρία γκολ «ήρθαν» στο πρώτο 45λεπτο. Το σκορ άνοιξε για τον Ολυμπιακό στο 19’ ο Ζγκούρη με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από μπαλιά του Ευθυμίδη και κεφαλιά πάσα στον σκόρε από τον Νόνη. Στο 38’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από σουτ του Μαργαρίτη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαλιαρού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ευθυμιάδης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2. Το ημίχρονο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν και τρίτο τέρμα στο 43’, όταν μετά από μπαλιά του Ζγκούρη ο Κλεβί Κόλα πλάσαρε εύστοχα για το 0-3.

Ο επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Ολυμπιακού, συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη μπροστά στην εστία του Πρωτεσίλαου που προσπάθησε αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των ερυθρόλευκων.

Μετά το 0-3 του ημιχρόνου στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα. Στο 69’ ο Νόνης με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Λώττα έκανε το 0-4., ενώ το 0-5 έγινε στο 75’ με όμορφο γκολ από σουτ του Μαργαρίτη που πριν καταλήξει στα δίχτυα βρήκε και στο δοκάρι Στο 76’ σκόρερ χρίστηκε ο Θανάσης Καναβός που μετά από πάσα του Λώττα πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-6, ενώ το τελικό 0-7 έγινε στο 85’από τον Πατσή μετά από ασίστ του Αρη Λώττα.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Μαλιαρός (83’ Χριστοδούλου), Ιακ. Λάμπος, Λεϊμονής, Απ. Λάμπος, Σιαμανίκος, Κ. Κόρκος (65’ Μαρμαρινός), Θ. Κόρκος, Παναγιώτου, Μουσαμπελίου (74’ Σούσκο), Ι.Ακριβούσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Σάββας (46’ Καναβός), Νόνης, Παπαϊωάννου, Κόλα (58’ Λώττας), Ναζίμ (58’ Πατσής), Μαργαρίτης, Σκοπελίτης, Ευθυμιάδης, Ζγκούρη (58’ Σερτζίνιο).

Από …χθες κιόλας ο Ολυμπιακός άρχισε να σκέφτεται το επόμενο ματς πρωταθλήματος που είναι για την 4η αγωνιστική την Κυριακή στο Βελεστίνο, έδρα του Θησέα, μιας ομάδας που χρειάζεται προσοχή αφού προέρχεται από καλή εμφάνιση και διαιτητική σφαγή στην Ιτέα, και αποκλεισμό χθες από το Κύπελλο.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει το σερί των νικών, ενώ το ερωτηματικό είναι η έδρα στο ματς της 5ης αγωνιστικής όταν ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΑΟ Στυλίδας που θα γίνει Σάββατο 27/10. Ο Ολυμπιακός περιμένει να δει πότε θα «ανοίξει» το Πανθεσσαλικό που είναι δύσκολο ως τότε και μάλλον θα ξαναβρεθεί στον Αλμυρό για ένα ματς πριν από το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη όταν λογικά θα έχει παραδοθεί το Πανθεσσαλικό που θα είναι πάντως τότε (4/11), έδρα της Νίκης.

Αγωνιστικά τώρα ερωτηματικό αποτελεί μονό η συμμετοχή του Σαχινίδη, ενώ σύντομα αναμένεται να είναι ο.κ. και ο Αντώνης Καμπλιώνης, που πλέον προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. του Θησέα με τον Ολυμπιακό, η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 21/10 στις 16.00 στο δημοτικό στάδιο του Βελεστίνου, θα διευθύνει ο Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας, με βοηθούς τους Κώστα Βρούζο και Γιώργο Σαλτσίδη από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Αγγελακόπουλος από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Ο Πολυχρόνης δεν έχει «σφυρίξει» σε παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου και είναι στους πίνακες διαιτητών της Γ’ Εθνικής από την περίοδο 2017-18. Συνολικά έχει διευθύνει 16 παιχνίδια, ενώ το φετινό είναι το δεύτερο.

Σημεία πώλησης εισιτηρίων διαρκείας

Τελευταίες μέρες διάθεσης για τα εισιτήρια διαρκείας που συμφέρουν και η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους φιλάθλους ότι μπορούν να προμηθευτούν από τα παρακάτω σημεία:

Γραφεία Ποδοσφαιρικού τμήματος, Πανθεσσαλικό Στάδιο, ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 09.30 – 14.30 και 18.00 – 21.00, Σάββατο 10.00 – 14.00.

Γραφεία Ερασιτέχνη, Ιάσονος με Λώρη, 5ος όροφος, ώρες λειτουργίας 10.00 – 12.00 και 18.00 – 20.00.

Φοροτεχνικό γραφείο Δημήτριου Μουρτζίνου, Ανθίμου Γαζή 135 (1ος όροφος) πλατεία Ελευθερίας, ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 13.00.

Καφετέρια Da Luz, Δεληγιώργη 4.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου