ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία 16χρονη Βολιώτισσα στην ελίτ της Ευρώπης

μία-16χρονη-βολιώτισσα-στην-ελίτ-της-ευρ-733764

Με επιβλητικό τρόπο η Εθνική Κορασίδων πήρε την πρόκριση για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κ17. Τα κορίτσια του Αντώνη Πριονά επικράτησαν προχθές με 7-1 του Καζακστάν στα Γιάννινα, στο δεύτερο παιχνίδι τους στη φάση των Ομίλων και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Από ό,τι φάνηκε το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων έφερε γούρι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αντώνη Πριόνα που εξασφάλισε μια θέση από τον 9ο προκριματικό όμιλο και πλέον ο στόχος στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Ελβετία, που θα γίνει στην Κρανούλα είναι η πρωτιά στον όμιλο.

Βασική και αναντικατάστατη, τόσο στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, όσο και παιχνίδια που δίνει η Εθνική μας ομάδα είναι η παίκτρια του ΑΣ Βόλος 2004 Δήμητρα Γρηγοριάδη. Η γεννημένη το 2002 Βολιώτισσα αμυντικός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου, περίπου στην ηλικία των τεσσάρων ετών, μεταπηδώντας στην ομάδα του ΑΣ Βόλος 2004, στα δώδεκά της. Εκτοτε, έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις της μια θέση στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας, έχοντας ήδη αποκτήσει σημαντική εμπειρία, φορώντας το εθνόσημο.

Το όνομά της άλλωστε δεν είναι τυχαίο στον χώρο, καθώς ο πατέρας της Κώστας Γρηγοριάδης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και προπονητής τερματοφυλάκων πλέον, που έχει διατελέσει τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στη Νίκη Βόλου, όσο και ο αδερφός της Νίκος που έχει υπάρξει επίσης μέλος της Εθνικής Παίδων.

Η 16χρονη παίκτρια μιλώντας από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται με την Εθνική κορασίδων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημείωσε: «Για πρώτη φορά η Εθνική κορασίδων προκρίνεται σε Elite Round Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όπως όλη η αποστολή και εγώ προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένη με την επιτυχία μας. Πήραμε αυτοπεποίθηση από τις δύο νίκες που σημειώσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ενώ και στο παιχνίδι με την Ελβετία θέλουμε τη νίκη και ταυτόχρονα την πρωτιά στον όμιλο».

Η Δήμητρα Γρηγοριάδη τόνισε πως στήριγμά της στην εξαιρετική της πορεία στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου έχει υπάρξει η οικογένειά της και ο πατέρας της, ενώ όσον αφορά στους προσωπικούς της στόχους σημείωσε: «Στόχος μου, όσον αφορά στην Εθνική ομάδα είναι η διάκριση στο Elite Round, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ και με την ομάδα μου, τον ΑΣ Βόλος 2004, θέλω να πάμε ένα βήμα ψηλότερα, να καταφέρουμε να βρεθούμε ξανά στην Α’ Εθνική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου