ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αν ήταν πρόβα, ήταν η καλύτερη

αν-ήταν-πρόβα-ήταν-η-καλύτερη-458146

Το προχθεσινό παιγνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ήταν η καλύτερη πρόβα για τα ματς των ημιτελικών του κυπέλλου που θα οδηγήσουν τους Βολιώτες στον τελικό και συνδυάσθηκε με άνετη νίκη (2-0).

Όμως και πρόβα κυπέλλου να μην ήταν, ήταν μια νίκη εξαιρετικής σημασίας για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, αφού με το «τρίποντο» αυτό στο Πανθεσσαλικό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 28 βαθμούς …και θέλουν άλλους 6 σε 9 ματς για να πιάσουν το στόχο της παραμονής.

Όμως αυτή η νίκη αφήνει τον Ολυμπιακό να κάνει όνειρα ακόμη και για πλέι οφ, ενώ το σίγουρο είναι ότι του δίνει άλλο αέρα για την συνέχεια.

Το 2-0 επί του Ατρομήτου ήταν το πρώτο «τρίποντο» για τους «ερυθρόλευκους» του Σάκη Τσιώλη στην έδρα τους έπειτα από τρεις μήνες, καθώς η προηγούμενη επιτυχία καταγράφηκε στις 6 Νοεμβρίου, όταν κέρδισαν την Κέρκυρα.

Ήταν η πρώτη νίκη του 2011 στο Βόλο και επίσης τα πρώτα ερυθρόλευκα γκολ των ερυθρόλευκων στο Βόλο στο β΄ γύρο …

Επίσης ο Ολυμπιακός την Κυριακή συνέχισε μια καλή παράδοση για τους Βολιώτες που στο μεγάλο πρωτάθλημα δεν έχουν χάσει ποτέ από την ομάδα του Περιστερίου, που δεν έχει κερδίσει ποτέ και σε καμία κατηγορία στο Βόλο …

Και αν σκεφθεί κανείς ότι η Κυριακάτικη νίκη ήρθε πριν από το Θεσσαλικό ντέρμπι στη Λάρισα τότε…έχει κι άλλη σημασία …

Σημασία πάντως έχει ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και έχοντας στον πάγκο του τα νέα αποκτήματα και τις νέες επιλογές.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αδυναμία των αντιπάλων τους να αναπτυχθούν.

Και πάλι δήμιος ήταν ο Πέτερ Ντολεζάι, τον οποίο θα θυμούνται για καιρό στον Ατρόμητο. Ο Σλοβάκος αμυντικός που είχε ισοφαρίσει στο πρώτο ματς στο Περιστέρι σημείωσε προχθές το δεύτερο τέρμα της ομάδας στο 52ο λεπτό, σφραγίζοντας τη νίκη. Το σκορ είχε ανοίξει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο επίσης ανεβασμένος Μαρτίν, έπειτα από ασίστ του Μπρέσκα.

Ο Ατρόμητος έμεινε στο 8’ όταν σε μια οριακή φάση ο Καραλής σκόραρε για τους Περιστεριώτες, ωστόσο το τέρμα που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στην επανάληψη δεν κατάφεραν να σκοράρουν αν και θα μπορούσαν, στο τετ α τετ που είχε ο Σφακιανάκης με τον Γιακούποβιτς στο οποίο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε «όχι» σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Από το ματς δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς στο 80’ ο Ατρόμητος δεν τήρησε το fairplay με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και οι πάγκοι να έρθουν σώμα με σώμα. Το περιστατικό ξεκίνησε από τον Ολιβέιρα ο οποίος στο τέλος των αψιμαχιών δέχεται κόκκινη και να αποβάλλεται στο 83’.

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 45’+ Μαρτίν, 52’ Ντολεζάι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σέλεζι 8’, 83’ Μπρέσκα – 31’ Δάρλας, 37’ Ολιβέιρα, 38’ Αναστασάκος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83’ Ολιβέιρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι ,Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρεζ Καπετάνος (85’ Τομάς), Ουμπίντες (83’), Μπρέσκα, Μόνχε, Μαρτίν (70’Σολάκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης (46’Ιτάνζ), Νάστος (57’ Σαρμιέντο), Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Ολιβέιρα, Δάρλας, Τάρτος, Καραλής (57’ Αναστασάκος).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου