ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλησε… η έδρα και ο Ρήγας κέρδισε με ανατροπή την Αγία Αννα

μίλησε-η-έδρα-και-ο-ρήγας-κέρδισε-με-α-734816

Μπορεί να μην πραγματοποίησε και την καλύτερή του εμφάνιση, ωστόσο ο Ρήγας βρήκε τη λύση (2-1) και τους τρεις βαθμούς απέναντι στην αξιοπρεπή Αγία Αννα χάρις σε γκολ του Πάσχου και κέρδισε με 2-1.

Την επιστροφή στις νίκες ύστερα από το στραβοπάτημα από τον Σαρακηνό, χρειαζόταν ο Ρήγας Φεραίος και το γρήγορο γκολ του Σέττου μόλις στο 4ο λεπτό δημιούργησε προσδοκίες για μία ωραία παράσταση. Ο επιθετικός από τη Μαλεσίνα εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Γάρου σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα, αρχικά στο δεξί δοκάρι του Αϊντίνι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Ομως, στο 16’ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν εκνευρισμό στο Δημοτικό Στάδιο, όταν σουτ του Σ. Τσιουρέλη ανακόπηκε από το χέρι του Αλεξίου με τον Σαμαρά να δείχνει την άσπρη βούλα και τον αδερφό του, Κώστα Τσιουρέλη, να ευστοχεί στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη, ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ για το 1-1.

Ο Γάρος με γυριστό αριστερό σουτ στο 26’ που πέρασε μόλις άουτ και ο Ζηρδέλης στο 43’ όταν σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή με αμυντικό να διώχνει πάνω στη γραμμή, ανησύχησαν έντονα την ομάδα του Νίκου Αθανασιάδη, που δεν κλείστηκε στο… καβούκι της και με τη σειρά της βρήκε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 31’, με τον Ζαρίφη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Παπαγιάννη να διώχνει με υπερένταση στη δεξιά του γωνία. Οσον αφορά τον φιλοξενούμενο γκολκίπερ, χρειάστηκε να επέμβει στο 41ο λεπτό για να διώξει σε κόρνερ το καλά εκτελεσμένο φάουλ του Νασιακόπουλου.

Στην ανάπαυλα, ο Θανάσης Μπίλης ανακάτεψε την τράπουλα στην επιθετική γραμμή, αποσύροντας τους Γάρο και Ζηρδέλη και βάζοντας μέσα τους Αραμπατζή (ντεμπούτο) και Πάσχο. Ο δεύτερος μάλιστα αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή βρίσκοντας για πρώτη φορά φέτος δίχτυα στο 57’. Καλοζυγισμένη σέντρα του Γεωργατζή από δεξιά, ο Βελεστινιώτης φορ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά λύγισε και τον Αϊντίνι, πανηγυρίζοντας στη συνέχεια με μία υπόκλιση το 2-1.

Οι γηπεδούχοι είχανε ακόμα μία καλή στιγμή λίγο μετά (62’) με συρτό σουτ του Αλεξίου που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, για να ακολουθήσει σουτ του Αραμπατζή στο 69’ και κεφαλιά του Πάσχου στο 70’, χωρίς ωστόσο να βρουν εστία.

Η αποβολή του Θ. Ζάγκα στο 88’ με δεύτερη κίτρινη – μάλλον γιατί άλλαζε παπούτσια εντός αγωνιστικού χώρου σε μία διακοπή- ήταν το σημαντικότερο γεγονός μέχρι το τέλος. Τελικά, ο Ρήγας κράτησε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και περιμένει πλέον τα δύο «κολλητά» εκτός έδρας δημοτικά ντέρμπι με το Διαγόρα, για πρωτάθλημα και κύπελλο, με την Αγία Άννα από την άλλη να μένει με ένα βαθμό.

Ρήγας Φεραίος-Αγία Αννα 2-1

Σκόρερ: (4’ Σέττος, 57’ Πάσχος – 16’ Κ. Τσιουρέλης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γεωργατζής, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Μπόρας (92’ Σουγκάρης), Νασιακόπουλος (76’ Τσιαντής), Γάρος (46’ Αραμπατζής), Σέττος, Ζηρδέλης (46’ Πάσχος)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Σ. Τσιουρέλης, Αλεξανδρίδης, Καραλόπουλος, Χατζητρακόσιας (93’ Κριτσίνης), Φιλατζικιώτης, Ζαρίφης (85’ Ματθαίου), Κ. Τσιουρέλης (66’ Κανδήλας), Σπ. Ζάγκας.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου