ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Π. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: Η απάντηση θα δίνεται στο γήπεδο

π-αμανατιδησ-η-απάντηση-θα-δίνεται-στο-734837

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφατική εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πιερικού στον Αλμυρό εμφανίστηκε ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Περικλής Αμανατίδης, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους του Αλμυρού για τη φιλοξενία. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού σημείωσε, ότι σε όποιο εμπόδιο και αν δημιουργείται στην ομάδα του, η απάντηση θα δίνεται αγωνιστικά, στοχεύοντας στον πρωταθλητισμό:

«Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο, το οποίο ήταν και το πιο σημαντικό για μένα, όσον αφορά το παιχνίδι. Είπαμε με τους ποδοσφαιριστές να μην ασχοληθούμε καθόλου με το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά βρέθηκε σ’ ένα παιχνίδι να παίξει μακριά από το γήπεδο του, που είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι παίκτες μας ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ηταν όλοι εδώ. Ο κόσμος, η ομάδα, όλοι μαζί και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι προϊόν συγκέντρωσης, αφοσίωσης στον στόχο που έχει ομάδα και μεγάλης θέλησης για τη φετινή διάκριση.

Νομίζω, ότι είχαμε καθολική υπεροχή. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, που συσπειρώνεται μέρα με την ημέρα. Οποιο εμπόδιο και αν δημιουργηθεί, η απάντηση από την ομάδα θα δίνεται αγωνιστικά. Από καλύτερη εμφάνιση, μεγαλύτερο πάθος, καθαρότερη σκέψη, μεγαλύτερη αφοσίωση, συγκέντρωση στο στόχο. Αυτές είναι οι λέξεις που περικλείουν μία προσπάθεια πρωταθλητισμού από τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του γηπέδου, που φρόντισαν ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Την ομάδα του Αλμυρού για την φιλοξενία, αλλά και τους ανθρώπους του Δήμου. Αισθανθήκαμε πραγματικά οικία και σαν στο σπίτι μας».

Μιλώντας για το γεγονός ότι η ομάδα του ανέβασε στροφές μετά τα πρώτα 20 λεπτά, επεσήμανε: «Είναι μία ομάδα που μου αρέσει πραγματικά. Οντως μέχρι το 20ο λεπτό δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι και αυτό μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, όμως, η προσπάθεια των παικτών ήταν πάρα πολύ καλή. Πετύχαμε ωραία γκολ και είχαμε πολύ ωραίες προσπάθειες. Χάρηκα πραγματικά το παιχνίδι».

Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας, που λειτουργεί καλά υπογράμμισε: «Με μαθηματική ακρίβεια θα γινόταν αυτό. Και είναι λογικό… Αν μπορούμε, ωστόσο, να πάρουμε κάποια γκολ και από τις πίσω ζώνες, από τους μέσους και από τους αμυντικούς, αυτή η ομάδα θα βρει πιο εύκολα λύσεις και πιο εύκολο τον τρόπο να πετύχει το στόχο που έχει θέσει».

Για την παρουσία του Φλίγκου και το ξαφνικό πρόβλημα με Σαχινίδη σημείωσε: «Η απουσία του Σαχινίδη είχε να κάνει με ένα μικρό προβληματάκι της τελευταίας στιγμής. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει παίκτες που έρχονται από πίσω και θα δώσουν και ανάσες σε κάποια παιδιά, τα οποία επιβαρύνονται ένα φορτίο. Παράλληλα και οι ίδιοι θα δώσουν λύσεις. Νομίζω, ότι διαθέτουμε 20 παίκτες πρώτης γραμμής. Οσο για τον Κώστα Φλίγκο αισθάνθηκε πάρα πολύ οικεία σήμερα, παίζοντας σ’ ένα γήπεδο, στο οποίο πέρυσι πέτυχε 20 γκολ».

Ο Περικλής Αμανατίδης εξήρε τον Στάθη Ρόκα, σημειώνοντας πως είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας: «Ο Στάθης Ρόκας είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Μπορεί να βοηθήσει, είτε ως παίκτης πρώτης γραμμής είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Είχε ένα θέμα μέσα στην εβδομάδα, θεωρώ όμως τη φυσική του παρουσία στο γήπεδο πάρα πολύ σημαντική. Κλήθηκε να κάνει αυτό που έπρεπε, ως πραγματικός αρχηγός του Ολυμπιακού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου