ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το απόλυτο ντέρμπι στη Νέα Ιωνία

το-απόλυτο-ντέρμπι-στη-νέα-ιωνία-458522

Το απόλυτο ντέρμπι θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και πρεμιέρας του δευτέρου γύρου, η δεύτερη στην κατάταξη Νίκη Βόλου υποδέχεται την ομάδα της Μεταμόρφωσης που την ακολουθεί στην τρίτη θέση. Στόχος και για τους δυο το ροζ φύλλο. Οι κυανόλευκοι το χρειάζονται για να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να μπουν στο κόλπο…
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Εκεί τουλάχιστον «οδηγούν» τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Δυο από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας μάχονται μεταξύ τους σε ένα τοπικό ντέρμπι που είτε θα τους φέρει πιο κοντά, είτε θα τους απομακρύνει από την άνοδο. Τέσσερις αγωνιστικές αήττητη είναι η Μεταμόρφωση και τρεις η Νίκη. Το κλειστό της Νέας Ιωνίας δεν έχει «πέσει» ακόμη. Εκεί οι κυανόλευκοι διατηρούν το αήττητο. Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη είχε αποδράσει με το υπερπολύτιμο διπλό από το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Ουσιαστικά αυτό είναι και το αποτέλεσμα που χωρίζει τις δυο ομάδες.
 
Με «όπλο» την έδρα της
Εκεί που βασίζεται σήμερα η Νίκη Βόλου είναι αναμφίβολα εκτός από το ρόστερ της και στη δυναμική της έδρας της. Οι φίλαθλοι της ομάδας αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών προκειμένου να την σπρώξουν στην επιτυχία που θα την διατηρήσει σε τροχιά ανόδου. Ενας βαθμός χωρίζει από την κορυφή τη Νίκη και χρειάζεται μόνο το ροζ φύλλο. Με το «δίποντο» σήμερα βγάζει από το παιχνίδι την Μεταμόρφωση, αφού αυξάνει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση, ενώ παράλληλα η ίδια διατηρείται «ζωντανή» στο κυνήγι της πρωτιάς. Με ήττα μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες της να κάνει την ανατροπή, παρότι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα. Και αυτό γιατί ο πρώτος γύρος απέδειξε ότι λίγες είναι οι δυνατές ομάδες, εκτός των τριών πρώτων, που μπορούν να πάρουν αποτελέσματα που θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο και να την βοηθήσουν στην ανατροπή.
Οι κυανόλευκοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μετρούν έντεκα νίκες και μόλις δυο ήττες, η μία από τον Αμπελώνα και η άλλη από τον Φοίνικα. Διατηρούν μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 1.017 πόντους και την τρίτη καλύτερη άμυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Γιώργο Ζαφειρούδη είναι ότι η συμμετοχή του Γρηγόρη Μυστηλιάδη θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ενώ ο Στάμος θα είναι κανονικά στην αποστολή, αλλά θεωρείται ανέτοιμος.
Στη διάθεση του Γιώργου Ζαφειρούδη θα βρίσκονται οι: Ζαρογιάννης, Αναγνωστόπουλος Μ., Σαμαράς, Καραμανώλης, Τσιακλάγκανος, Θυμνιός, Κουτίνας, Τσώλης, Μαυρογιάννης, Αναγνωστόπουλος Χρ., Χριστομάνος, Στάμος, Καραμανλής, Καρπέτης, Γκίκας, Ρηγάκης, Στρ. Αναγνωστόπουλος και ίσως ο Μυστηλιάδης.
 
Θέλει τη ρεβάνς
Η Μεταμόρφωση σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο, που είναι και η μοναδική στην έδρα της. Ο Αντώνης Μυριντζής και οι παίκτες του προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και θα επιδιώξουν συνέχεια του σερί τους. Με διπλό σήμερα και με δεδομένο το γεγονός ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Αμπελώνα στην έδρα τους, μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι άλλωστε κι ο στόχος τους. Με νίκη μπαίνουν στο κόλπο. Με ήττα τελειώνει ουσιαστικά γι’ αυτούς το πρωτάθλημα, αφού δεν θα έχουν σοβαρό αγωνιστικό ενδιαφέρον και κίνητρο στη συνέχεια. Η Μεταμόρφωση μέχρι σήμερα μετρά εννιά νίκες και τέσσερις ήττες. Η μία προέρχεται από τη Νίκη, ενώ οι άλλες τρεις ήρθαν από τα εκτός έδρας ματς με Αμπελώνα, Φοίνικα και Αργος Ορεστικό. Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας επιστρέφουν ως αντίπαλοι οι Τοπούζης, Φρουσκλιάς και Στενός που στο παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της Νίκης Βόλου.
Το ευχάριστο για τον Αντώνη Μυριντζή είναι ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους καλαθοσφαιριστές του.
Από τον Αντώνη Μυριντζή υπολογίζονται για το σημερινό παιχνίδι οι: Καραγεώργος Θ., Καραγιώργος Γ., Υφαντόπουλος, Ντίκας, Μπόγδανος, Στενός, Καλογερόπουλος, Κοσμάς, Καταράκης, Κατσούλας, Διανέλλος, Καραρήγας, Τοπούζης, Φρουσκλιάς, Τσαπραΐλης.
 
Το πρόγραμμα:
Μακαμπή – Μ. Αλέξανδρος Κρ. Βρ.
Πρωτέας Γρεβενών – Αιγινιακός
Πανεδεσσαϊκός – Αργος Ορεστικό
Νίκη Βόλου – Μεταμόρφωση Βόλου
Αμπελώνας – Αριστοτέλης Επανωμής
Ηρακλής Κοζάνης – Αλέξανδρος Αξ.
Φοίνικας Λάρισας – Αετός Κιλκίς
 
Η Βαθμολογία

Ομάδα
Β.
Ν.
Η.
Επ.
Αμ.
1.Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ
25
12
1
954
767
2.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
24
11
2
1017
835
3.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Β.
22
9
4
957
838
4. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
20
7
6
899
822
5.ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
20
7
6
852
876
6.ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
20
7
6
942
911
7.ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
20
7
6
926
876
8.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖ.
20
7
6
903
908
9.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠ.
19
6
7
870
921
10.Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ. Β
19
6
7
872
869
11.ΜΑΚΑΜΠΗ
19
6
7
835
905
12.ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
17
4
9
866
929
13.ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒ.
15
2
11
850
1011
14.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.
13
0
13
797
1072

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου