ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Θησέας Αγριάς «έγραψε»… ιστορία στο Βελεστίνο

ο-θησέας-αγριάς-έγραψε-ιστορία-στο-738960

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ιστορική πρώτη νίκη στη Γ’ Εθνική για τον Θησέα Αγριάς, με σκορ 2-1 επί του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στο Βελεστίνο και «χρυσό» σκόρερ τον Δημητριάδη. Το σφύριγμα της λήξης ύστερα από 95 και πλέον λεπτά αγώνα βρήκε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Θησέα Αγριάς αγκαλιασμένους στον αγωνιστικό χώρο, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας.

Είχε, βλέπετε, προηγηθεί μία σημαντική προσπάθεια που έφερε στον σύλλογο την πρώτη του νίκη στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα ο Θησέας θα ήθελε να πανηγυρίσει την χθεσινή επιτυχία στη φυσική του έδρα και μπροστά σε περισσότερους φιλάθλους του αλλά η ιστορία έμελε να γραφτεί μισή ώρα περίπου μακριά από την Αγριά, στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου. Εκεί, για την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε συγκινήσεις, σε αντίθεση τουλάχιστον με όσα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με το δεύτερο.

Γκολ για τον Θησέα

Στο ημίωρο, η μοναδική φάση ανήκε στους «πράσινους» και συνέβη νωρίς. Ο Αγασιώτης έβγαλε ωραία κάθετα στον Βλάχο που υπό την πίεση του αμυντικού σούταρε με το «μυτάκι», με τον Τρούκη να μαζεύει εύκολα την μπάλα. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στο Θησέα, το επόμενο στον Απόλλωνα που ανέβηκε και το τρίτο ήταν μοιρασμένο μέχρι να έρθει το λάθος.

Στο 32ο λεπτό Σφάκας επιχείρησε μία θεωρητικά ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα όμως έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ο οποίος πήγε να την μπλοκάρει αλλά δεν τη συγκράτησε. Ο Βλάχος δεν είπε «όχι» στο δώρο κι έτρεξε με κεφαλιά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!

Μάλιστα, στη συνέχεια έγινε νέο λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα αλλά ο Πέτσης δεν μπόρεσε να βρει σωστά τον σκόρερ με την μπάλα να απομακρύνεται.

Η πρώτη στιγμή για τους Καρδιτσιώτες καταγράφηκε στο 41ο λεπτό, όταν σε μία… συνεχιζόμενη κατάσταση στα καρέ του Θησέα, ο Ξέρας από αριστερά στην περιοχή σούταρε με το δεξί, με τον εξαιρετικό χθες Κουτσιρίμπα να πέφτει στην κλειστή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Η καρδιά στη… θέση της

Για 12 λεπτά στην επανάληψη δεν είδαμε πάλι κάποιο γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση με τον Θησέα να έχει χάσει και τον Σφάκα που αποχώρησε στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού στη μύτη.

Ο δαιμόνιος Ξέρας προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 57’, σε αντεπίθεση, όταν σούταρε από θέση διαγώνια δεξιά στην περιοχή, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά του να είναι τόσο δυνατή ενώ είχε και την επιλογή της πάσας. Ο Κουτσιρίμπας μπλόκαρε.

Στην επόμενη επίθεση, σε μία παρόμοια φάση, ο Πέτσης έκανε σέντρα από τα δεξιά ωστόσο αυτή δεν βρήκε στόχο. Φάουλ του Μυριώτη στο 63’ δεν ανησύχησε τον Κουτσιρίμπα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κρανιώτης, που κατηύθυνε με μπαλιές την ομάδα του από τη μεσαία γραμμή, όντας πίσω από το κέντρο έβγαλε τον Ξέρα στην πλάτη της άμυνας, όμως ο υψηλόσωμος φορ νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Θησέα που απέκρουσε.

Οι μη καλές αντιδράσεις στην άμυνα για την ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου συνεχίστηκαν αμέσως μετά, όταν ο Ξέρας κέρδισε δύο κόντρες και μπήκε στην περιοχή από δεξιά σουτάροντας ακολούθως με το δεξί, όμως η μπάλα κατέληξε, βασανιστικά, λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας.

Μάλιστα, σε αυτή τη φάση ο επιθετικός του Απόλλωνα φάνηκε να τραυματίζεται όμως έμεινε στον αγώνα και τελικά βρήκε δίχτυα, αφού στο 75’ ισοφάρισε, όταν μπήκε ωραία στην πορεία της μπάλας στο φάουλ του δημιουργικού Τεντολούρη και τη «γύρισε» στην εστία με τους εκδρομείς από την Καρδίτσα με τη σειρά τους να πανηγυρίζουν.

Προηγουμένως, στο διάστημα 68’-70’ ο Θησέας βρήκε δύο σουτ με τους Αγασιώτη και Κοτζαθανάση τα οποία όμως κόντραραν σε αμυνόμενους και πέρασαν κόρνερ.

Εφτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ και με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει άγρια ομορφιά, ο Θησέας αναπτύχθηκε σωστά, ο Πέτσης από δεξιά στην περιοχή πέρασε – ίσως και με τη βοήθεια μιας ανεπαίσθητης κόντρας- τη μπάλα από την «κλειδαρότρυπα», βγάζοντας τον Δημητριάδη, ο οποίος είχε προωθηθεί, σε θέση που δεν θα μπορούσε να αστοχήσει και το 2-1 ήταν γεγονός!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, μία σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες στις καθυστερήσεις ήταν αποτέλεσμα ίσως και της έντασης που είχανε άπαντες στο δεύτερο ημίχρονο με την εναλλαγή των συναισθημάτων.

Τελικά, οι Καρδιτσιώτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα ύστερα από την επιτυχημένη πρεμιέρα και στην άλλη πλευρά, ο Θησέας κατέκτησε το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα γήπεδο θυμίζουμε που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ξανά ως έδρα λόγω εργασιών στον χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αγριάς, στην τέταρτη στροφή της σεζόν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΘΗΣΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1

Στάδιο Βελεστίνου – 2η Αγωνιστική

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας, Καψιώτης, Δημητριάδης, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γούιχε, Χατζησταμάτης (88’ Γαλανόπουλος), Σφάκας (46’ λ. τρ. Ζάχος), Οικονόμου, Βλάχος (66’ Κοτζαθανάσης), Πέτσης (83’ Αγγελής), Αγασιώτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Τρούκης, Τεντολούρης Δ., Κουλουκτσής (71’ Μιντζάλι), Τζιλός, Ισούφης, Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Τζουμάκης (58’ Μυριώτης), Κρανιώτης, Τεντολούρης Απ., Ξέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου