ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρκέστηκε σε ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου

αρκέστηκε-σε-ένα-ημίχρονο-ο-ολυμπιακό-738967

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τη δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος απέναντι στα Μετέωρα στην πρεμιέρα μπροστά στο κοινό του, επιβλήθηκε με 2-0 των Μετεώρων, χάρις σε τέρματα των Ζγκούρι και Λώττα, που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος.

Η παρουσία των Βολιωτών, δεν άγγιξε τα ίδια επίπεδα στο β’ μέρος, όπου χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες, με την μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που είχε τη στήριξη των φιλάθλων της στο Πανθεσσαλικό, θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πιερικό για το 3Χ3.

Πώς παρατάχθηκε

Με μία μόλις αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Οικονομόπουλο να συνθέτει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Λεάντρο, χρησιμοποιούμενος αντί του Παπαϊωάννου. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Γιακουμής και στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Σάββας και Μπουτζίκος, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόκας με τον Ναζίμ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, την ώρα που στις πλευρές τοποθετήθηκαν οι Σερτζίνιο και Ζγκούρι και ο Λώττας ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον Σαχινίδη.

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή των κινήσεων και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σερτζίνιο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Μετά από 10 λεπτά και από οργανωμένη ενέργεια των ερυθρόλευκων ο Ζγκούρι άφησε την μπάλα για τον Λώττα και εκείνος για τον Σερτζίνιο, ο οποίος ερχόμενος από τα δεξιά έκανε το σουτ, με τον Ζαρόπουλο να εκτινάσσεται στο αριστερό «γάμα» προκειμένου να διατηρήσει το 0-0.

Το σκορ έμελλε να ανοίξει στο 19’ με τον Λώττα να πατά την μπάλα για τον Ζγκούρι, ο οποίος έπιασε το σουτ με το αριστερό και ενώ ο Ζαρόπουλος έδειχνε ότι θα καταφέρει να μπλοκάρει, ο Ζήσης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλάζοντας όσο έπρεπε την πορεία της, προκειμένου να ξεγελαστεί ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων και να έρθει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά μάταια, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 39’, το οποίο έφερε την υπογραφή του Λώττα. Ο ερυθρόλευκος μέσος με εκτέλεση φάουλ με το αριστερό πόδι και από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζαρόπουλου, ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Δημιούργησε ευκαιρίες αλλά…

Με σέντρα του Λώττα στο 50’ και με τον Σαχινίδη να καραδοκεί ο Ζαρόπουλος «βγήκε» από την εστία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Νέα ενέργεια αλλά τελική προσπάθεια του Λώττα με σουτ σταμάτησε πάλι πάνω στον Ζαρόπουλο στο 58’. Ο Λώττας συνέχισε να απειλεί και νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους ερυθρόλευκους, όταν ο μεσοεπιθετικός της Βολιώτικης ομάδας σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με το σουτ μέσα από την περιοχή και ενώ είχε προηγηθεί ενέργεια του Σαχινίδη. Ο νεοεισελθόντας Φλίγκος, στην πρώτη του τελική προσπάθεια τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του Σάββα στο 76’, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού και από συνεργασία του Φλίγκου με τον Λώττα η μπάλα έφθασε στον Ναζίμ, με τον Νιγηριανό να θέλει να σκοράρει με το… γόνατο και την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά πλάι από το αριστερό δοκάρι.

Η τελευταία φάση του αγώνα, ήταν αυτή που έφερε και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Φλίγκο, ο οποίος βρισκόμενος σε θέση τετ-α-τετ δέχθηκε μαρκάρισμα από πίσω, με τον έμπειρο επιθετικό να μην καταφέρνει να σκοράρει όπως ήταν φυσικό και με το διαιτητή Πανυτσίδη να αφήνει το παιχνίδι… να κυλήσει, όπως και η μπάλα που λίγο πριν περάσει τη γραμμή απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Ζήση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΑ 2-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο – 2η Αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σαββάς, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (62’ Σκοπελίτης), Ναζίμ, Σερτζίνιο (84’ Κόλα), Ζγκούρι, Λώττας (93’ Παπαϊωάννου), Σαχινίδης (73’ Φλίγκος)

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φουρτούνης, Γεωργάκης (53’ Πολυζόπουλος), Παπαευθυμίου, Λίτσιος (77’ Λίτσιος), Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Συράκος (62’ Μανώλης), Ιωάννου (70’ Μαρούδας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου