ΤΟΠΙΚΟ

Συγκίνηση για τον 9χρονο Αποστόλη

συγκίνηση-για-τον-9χρονο-αποστόλη-739169

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα η Αγία Άννα υποδέχθηκε τον Αίαντα Σούρπης το απόγευμα του Σαββάτου στο Ολίμπικο, όπου τη σέντρα στο παιχνίδι έκανε ο μικρός Αποστόλης, με τον 9χρονο ποδοσφαιριστή της Αγίας Άννας να ξεπερνά μέρα με τη μέρα το σοβαρό ατύχημα που είχε, στις 30 Μαΐου, όταν παίζοντας στην αυλή του σχολείου του, χτύπησε στο κεφάλι. Παίκτες, προπονητές και διαιτητές υποδέχθηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα τον μικρό νικητή της ζωής, ο οποίος επέστρεψε το Σάββατο στο δεύτερο του σπίτι, και στο γήπεδο Ολίμπικο.

Στο αγωνιστικό μέρος, πολύτιμη εκτός έδρας νίκη για τον Αίαντα Σούρπης που επικράτησε με 1-0 της Αγίας Αννας. Στο 20’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, με το πλασέ του Χατζητρακόσια να σταματά στο δεξί του Χαλάτση, ενώ και από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τη σέντρα σουτ του Χειλά να χτυπά στο οριζόντιο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 46’ ο Κατσιαβριάς με σουτ εντός περιοχής μετά από κεφαλιά πάσα του Αραπίτσα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν κοντά στο 0-2, όμως Χειλάς και Αραπίτσας που βρέθηκαν στο τετ-α-τετ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αγία Αννα-Αίας 0-1

Σκόρερ: (46’ Κατσιαβριάς)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Βαν Ντε Γουΐχε (69’ λτ.ρ. Αϊντίνι), Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Φιλατζικιώτης (82’ Αλεξανδρίδης), Πετσιμέρης, Καραλόπουλος, Χατζητρακόσιας (80’ Ματθαίου), Κ. Τσιουρέλης, Ζαρίφης, Σπ. Ζάγκας, Κανδήλας (68’ Ευαγγελός).

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός, Χριστέλλος, Μπιρτσάι, Χειλάς (70’ Μακανίκας), Κωστούλας (75’ Τσόγκας), Αραπίτσας (86’ Χουλιαράς), Κατσαβριάς (90’ Ξηροκώστας).

Χατ-τρικ ο Σιόβας για την Αγία Παρασκευή

Με τον 17χρονο Κωνσταντίνο Σιόβα να «κλέβει» την παράσταση πετυχαίνοντας χατ-τρικ, η Αγία Παρασκευή επικράτησε του Ηρακλή με 4-0 εντός έδρας. Το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, έκανε στο 20’ ο Χατζημητροφάνης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάσα από δεξιά. Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Σιόβας πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Πολυμέρου σε τετ-α-τετ και από κοντά έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης, δέκα λεπτά αργότερα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σκοράροντας με σουτ έξω από την περιοχή για το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 έκανε ξανά ο 17χρονος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου και του Τοξότη με εύστοχο πλασέ σε τετ-α-τετ στο 73’ και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.

Αγία Παρασκευή-Ηρακλής 4-0

Σκόρερ: (20’ Χατζημητροφάνης, 58’, 68’, 73’ Σιόβας)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Κουσκουρίδας, Ιωακειμίδης, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου, Χρόνης (57’ Σταματίου), Πάσα (68’ Τσιγκλιφής), Ρουσσάς (75’ Αναστασιάδης), Σιόβας, Κατσαγεωργίου (80’ Ξαφογιάννης).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Δοδοντζίδης (64’ Αλ. Γκίκας), Αχ. Δαμάσκος, Μακρής, Χρυσάνθης, Ευαγγέλου, Μπέσας, Πετρόπουλος, Χρ. Δαμάσκος, Σαρρής.

Εύκολα η Ακρόπολη, 3-1 τον Μαγνησιακό

Η Ακρόπολη ξεπέρασε το εμπόδιο του Μαγνησιακού νικώντας με 3-1 εντός έδρας. Το 1-0 έγινε για τους γηπεδούχους στο 6’, από εκτέλεση φάουλ του Αντωνίου από δεξιά και στο 12’ μετά από κάθετη του Μαυρίδη ο Αντωνίου πέρασε τον τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του και τα προσωπικά. Η Ακρόπολη βρήκε και τρίτο γκολ στο 70’ όταν σε σουτ του Κόκα ο τερματοφύλακας του Μαγνησιακού Στούκα, απέκρουσε αλλά ο Μερμίγγης από κοντά έκανε το πλασέ για το 3-0, ενώ το τελικό 3-1 έκανε στο 85’ ο Δανηλόπουλος μετά από γύρισμα του Μυλωνά από το ύψος του πέναλτι.

Ακρόπολη-Μαγνησιακός 3-1

Σκόρερ: (6’,12’Αντωνίου, 70’ Μερμίγγης – 85’ Δανηλόπουλος)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Γκατζούνας, Τσούτσας, Αν. Κολημήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Χάνος, Μαυρίδης (46’ Κατής), Κόκας, Μερμίγγης (80’ Βλιώρας), Παγώνης (57’ Μίλτος), Ν. Αντωνίου (71’ Κουτλούμπασης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Στούκας, Οικονόμου, Τσένα, Βασιλείου, Κατσίφας, Τσιάνος (80’ Μυλωνάς), Δανηλόπουλος, Κολιαμήτρας, Νταφόπουλος (75’ Χριστοδούλου), Ζενούνι (80’ Λιάρος), Τάρε (78’ Κωστής).

Πρώτη νίκη για την Σκιάθο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ η ομάδα της Σκιάθου, η οποία στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 4-1 των Μυρμηδόνων. Σημειώνεται πως η ομάδα του Γιώργου Καλλιακούδα, έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, μιας και η αναμέτρηση με τον Μαγνησιακό είχε αναβληθεί. Το 1-0 έγινε μόλις στο 4’ με την εκτέλεση φάουλ του Πρίφτι. Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στο Φαράντο, όμως ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι δυο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν δοκάρι, με τον Χισάι να κάνει το πλασέ εκτός περιοχής και τη μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 47’ με πλασέ του Αλικά μετά από πάσα του Χισάι, ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 75’ κάνοντας το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 87’ με τον Τετριμίδα, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Χισάι με ψηλοκρεμαστό σουτ στο 89’.

Σκιάθος-Μυρμηδόνες 4-1

Σκόρερ: (4’ Πρίφτι 47’, 75’ Αλικά, 89’ Χισάι – 87’ Τετριμίδας)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τουρναβίτης, Ελιο Πρίφτι, Κουτσογιάννης, Αλ. Τζελάι (25’ Αλικά), Τάσσος, Σταμέλος, Μπάμπα (70’ Γ. Γκιαουράκης), Μανωλιός (46’ Νικολαΐδης), Χισάι, Κρ. Τζελάι (46’ Δ. Γκιαουράκης)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Κοντογεωργάκης, Κοντοβάς (77’ Πιπινής), Ακρίβος, Κουφάκης (73’ Καραπτσιάς), Βέργας, Αράπης, Μακρής (51’ Κατσαβριάς), Ναούμ (57’ Κωτούλας), Κλουκουτάρας, Τετριμίδας, Φαράντος.

Πρώτη νίκη για τον Διαγόρα

Με 1-0 επιβλήθηκε της Δήμητρας ο Διαγόρας στο Στεφανοβίκειο και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Αγία Αννα. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γουτούλης στο 58’, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του νωρίτερα. Ο πρώην παίκτης του Ρήγα Φεραίου, βρισκόμενος στα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δεξιά του τερματοφύλακα Μπράνου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Παράπονα είχαν επίσης οι φιλοξενούμενοι για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, το οποίο δεν τιμωρήθηκε όπως θα έπρεπε από το διαιτητή.

Διαγόρας Δήμητρα 1-0

Σκόρερ: (58’ Γουτούλης)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Β. Βουραζέρης, Καραμπούζης, Ν. Βουραζέρης. Πρασσάς, Κουρούμαλος, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καραμανλής (82’ Καραλιάγκος), Βαλωτής, Τζόλας (75’ Καλλιακούδας), Γουτούλης (77’ Ιωάννου)

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Γκαρνίδης (65’ Σ. Μπαράκου), Νικηφοράκης (80’ λ τρ Μπιρμπίλης), Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος, Φούκης, Θωμαΐδης, Χονδρογιάννης (62’ λ.τρ. Κακλιάς), Βούλγαρης (50’ λ.τρ. Παυλίδης), Ξηροκώστας.

Ο Τζίκας χάρισε το τρίποντο στον Πύρασο

Με τον Τζίκα να ανοίγει το σκορ στο 45ο λεπτό ο Πύρασος προηγήθηκε του Πρωτεσίλαου χθες στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αγχιάλου, έπιασε σουτ εκτός περιοχής και από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα, αφού βρήκε και στο οριζόντιο. Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε στο 80’ ο Θ. Κόρκος με δεύτερη κίτρινη, με τον Μαρμαρινό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 85’, με τον Τσιλίγκο να του λέει «όχι». Το τελικό 2-0 ήρθε στο 91’ με τον Νούσια να κάνει την κάθετη πάσα για τον Σιαμέτη, ο οποίος νικήθηκε από τον Τίτα, αλλά ο Τζίκας καιροφυλακτούσε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη και τελευταία φορά.

ΠΥΡΑΣΟΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 2-0

Σκόρερ: (45’, 91’ Τζήκας)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Γιοβάνης, Στεργίου, Κάρρος, Τσορμπαντζής, Σταντσούρης, Μπασδάνης, Κοσμάς (63’ Σιαμέτης), Νούσιας, Μπαρμπούτας, Τζίκας.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Ακριβούσης, Λάμπος, Λεϊμονής, Β. Σιαμανίκος (70’ Μαρμαρινός), Κ. Κόρκος, Κοπάνας (46’ Εράλντο), Σούδης, Μαλλιαρός, Θ. Κόρκος, Παναγιώτου (59’ Σούσκο).

Νικητής στο ντέρμπι ο ψυχωμένος Σαρακηνός

Με 2-1 επικράτησε του Ρήγα Φεραίου ο Σαρακηνός το απόγευμα του Σαββάτου στο βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου, όπου οι «ροσονέρι» υποχρέωσαν στην πρώτη τους ήττα την ομάδα του Βελεστίνου, κατακτώντας από την άλλη τους πρώτους φετινούς βαθμούς. Η σέντρα του Ρουκά από δεξιά στο 20ο λεπτό πέρασε από Καρλιάμπα και Σιώμο και φτάνοντας στο δεύτερο δοκάρι φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Γεωργατζή, ο Σιώμος ακολούθως σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Καρλιάμπα και να παίρνει περίεργη τροχιά «κρεμώντας» τον Παπαγιάννη. Οι Βελεστινιώτες, βρήκανε το πρώτο τους σουτ πέντε λεπτά αργότερα με τον Ζηρδέλη να παίζει ωραία το “1-2” εκτός περιοχής με τον Μπόρα και να σουτάρει με το αριστερό, ωστόσο ο Γράντας μπλόκαρε. Ο ίδιος παίκτης δεν εκμεταλλεύτηκε στο 30’ την ωραία σέντρα του Σπαθή από αριστερά μην μπορώντας να πιάσει σωστά τη γυριστή κεφαλιά κι ενώ ήταν μόνος του στην περιοχή.

Στο 32’ κι έπειτα από κόρνερ, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Γεωργατζή που σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να σκάει και τον Γράντα να απομακρύνει σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Η πολύ μεγάλη φάση ήρθε λίγο αργότερα, στο 35’ όταν ο Γεωργατζής έκανε την πιρουέτα αποφεύγοντας δύο αντιπάλους πιο μπροστά από το κέντρο για να δώσει πιο δεξιά στο Μπόρα, αυτός προώθησε κάθετα στον Ζηρδέλη, που έκανε με τη μία τη σέντρα, με το Σέττο στην καρδιά της περιοχής να σουτάρει αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας ξυστά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 47’ κεφαλιά του Μόσιου έπειτα από φάουλ του Ρουκά έφυγε άουτ, τη στιγμή που δύο λεπτά μετά ο Σπαθής έκανε τη σέντρα από αριστερά με τους Γάρο και Πάσχο να πιάνουν σχεδόν μαζί κεφαλιά που πέρασε άουτ. Σε φάση διαρκείας στο 53’ η μπάλα έφτασε στον Σέττο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που σούταρε στη γωνία όμως ο Γράντας έπεσε στα αριστερά του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια (57’), ήταν η σειρά του Σαρακηνού να απειλήσει με τον Καλαμάτα να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε εκτός εστίας. Ο Ρήγας προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να αντιδράσει, όμως ο Σαρακηνός έφτασε στο δεύτερο τέρμα στο 67’ με τον Γιαμαλή να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Μόσιο να πιάνει την κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι και τον άλλοτε παίκτη του Ρήγα Φεραίου, Σιώμο, να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με προβολή στο άλλο δοκάρι. Το δεύτερο γκολ έμοιαζε να ξυπνά λίγο τον Ρήγα. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Νασιακόπουλος δοκίμασε σουτ με το αριστερό με τον Γράντα να μπλοκάρει. Στο 72’ ήρθε η μείωση του σκορ με το Νασιακόπουλο να υψώνει για τον Σέττο στην περιοχή, αυτός από αριστερά έκανε αμέσως το γύρισμα με τον Μπόρα να ευστοχεί με κεφαλιά – ψαράκι, απέναντι στην πρώην του ομάδα. Στην τελευταία προσπάθεια του Ρήγα για ένα θετικό αποτέλεσμα, ο Νασιακόπουλος «γέμισε» με φάουλ από αριστερά στην περιοχή με τον Μπόρα στο «πίσω» δοκάρι να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα άουτ.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Αναστασίου, Ρακής Η., Μοράλες, Γιαμαλής, Καλαμάτας (59’ Σιγαλάκος), Ντούρο, Σιώμος (84’Ρακής Β.), Μόσιος (77’ Μαστακούλης), Λάιος (91’ Λάιος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γεωργατζής, Καρλιάμπας, Γούτσιος (84’ Μιχολίτσης), Σπαθής, Γκάγκας (56’ Νασιακόπουλος), Αλεξίου, Μπόρας, Σέττος, Ζηρδέλης (46’ Γάρος), Πάσχος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Ακρόπολη Σέσκλου 6-1 6

2. Αίας Σούρπης 2-0 6

3. Διαγόρας 2-1 4

4. Δήμητρα 3-1 3

5. Ρήγας Φεραίος 4-2 3

6. Σαρακηνός 2-2 3

7. Πύρασος 2-3 3

8. Σκιάθος 4-1 3

9. Αγία Παρασκευή 4-3 3

10. Μυρμιδόνες 2-5 1

11. Αγία Άννα 1-2 1

12. Πρωτεσίλαος 1-3 1

13. Ηρακλής Βόλου 0-7 0

14. Μαγνησιακός 1-3 0

Εκκρεμεί η αναμέτρηση Σκιάθος-Μαγνησιακός.

ΕΠΟΜΕΝΗ (3η)

Α’ Κατηγορία

Δήμητρα- Ηρακλής

Αιας-Διαγόρας

Μαγνησιακός-Αγία Παρασκευή

Ρήγας-Αγία Αννα

Μυρμιδόνες-Ακρόπολη

Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός

Πύρασος-Σκιάθος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου