ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

ντέρμπι-αεκ-ολυμπιακού-στο-οακα-739584

Με το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί απόψε στις 8.30μ.μ. στο ΟΑΚΑ κλείνει για τον πρώτο γύρο της Super League ο κύκλος των ντέρμπι που αναμένεται να κρίνουν σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο του εφετινού πρωταθλητή.

Οι δύο «μονομάχοι» προέρχονται από «ευρωπαϊκές ήττες» και με σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, δεδομένου ότι αμφότεροι δέχθηκαν από τρία γκολ (σ.σ. η ΑΕΚ από την Μπενφίκα και ο Ολυμπιακός από την Μίλαν). Κατά συνέπεια, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι, είναι η ανασταλτική συμπεριφορά που θα επιδείξουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς, καλούνται να «ανατάξουν» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τους, προκειμένου ν’ αφήσουν πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και να επικεντρωθούν στον αποψινό κρίσιμο αγώνα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι δύο ομάδες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο η ΑΕΚ διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα, καθώς θ’ αγωνισθεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων της.

Νίκη με τον Ολυμπιακό θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, για να μην φορτωθεί η ομάδα του με το άγχος του «κυνηγού» στη βαθμολογία. Ο προπονητής της ΑΕΚ στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA τόνισε: «Η ομάδα ετοιμάζεται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Τα προηγούμενα παιχνίδια δεν έχουν σημασία μπροστά σε αυτό που έρχεται. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, αφήνουμε πίσω τα ματς, και ετοιμαζόμαστε. Είναι σημαντικό, είναι αρχή στο πρωτάθλημα, είναι καλό να μη μείνεις μακριά από την κορυφή γιατί μετά το άγχος και η πίεση είναι σε σένα. Και για τις δυο ομάδες είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Εμείς παίζουμε στο σπίτι μας θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μαζί μας. Είμαστε καλά, νομίζω είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Για τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσαν οι δύο ομάδες είπε: «Το παιχνίδι μας ήταν την Τρίτη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι της Πέμπτης, κάτι που είναι φυσιολογικό για μένα όταν έχεις τόσους πολλούς παίκτες στην ομάδα σου. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλή, ήταν φυσιολογικό να πέφτει ο ρυθμός, πιστεύω ότι ήταν σωστή κίνηση από τον προπονητή του».

Στο μεταξύ, ο Ουζουνίδης έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο, καθώς ο Μάριος Οικονόμου έβγαλε την προπόνηση χωρίς πόνο στο χτυπημένο του (από τον αγώνα με τη Μπενφίκα) πόδι και θα είναι κανονικά στην αποστολή. Στο ιατρικό δελτίο παραμένουν οι Πόνσε, Αλμπάνης ενώ ανέτοιμος είναι ο Λούκας Μπογέ.

Όσον αφορά στους ερυθρόλευκους, σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν, αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα οι Βούκοβιτς, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος και Τσιμίκας.

«Σφυρίχτρα» από τη Δανία

Φαίνεται ότι μας γίνεται πλέον συνήθειο. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ κατέληξε στη λύση ξένου διαιτητή για άλλο ένα ντέρμπι, καθώς, στο αποψινό ντέρμπι διαιτητής θα είναι ο Δανός Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσον. Βοηθοί του διεθνούς ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Ντένις Βόλενμπεργκ Ράσμουσεν και Λαρς Χούμελγκαρντ και 4ος ο Αθανάσιος Τζήλος του Συνδέσμου Λάρισας. Παρατηρητής θα είναι ξανά ξένο μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο Λιφ Λίντμπεργκ.

«Παρών» από FIFA και UEFA

Στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν απόψε (δείγμα του πόσο σημαντικό θεωρείται το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός) κορυφαία στελέχη της FIFA και της UEFA που έχουν επιφορτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα επίσημα του σταδίου για να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο ματς θα βρεθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χούμπερτ Χούμπελ

Το ίδιο θα συμβεί, δε, με τον υπερ-σύμβουλο της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Το σημερινό πρόγραμμα

4μ.μ. Λαμία-ΟΦΗ

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας)

6.15μ.μ. ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής)

7μ.μ. Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Παλαμίδας (Λακωνίας), Χατζηάκος (Δράμας)

8.30μ.μ. ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Κριστόφερσον (Δανία)

Βοηθοί: Ράσμουσεν, Χούμελγκααρντ (Δανία)

Αύριο

7μ.μ. Ξάνθη-ΑΕΛ

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Γιαννίκος (Πειραιά).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου