ΣΤΙΒΟΣ

Απτόητος ο ΣΔΥΒ

απτόητος-ο-σδυβ-740660

Η κακοκαιρία και ο μεσογειακός κυκλώνας που σάρωσε πολλά μέρη της Ελλάδας οδήγησαν στην απόφαση για αναβολή αρκετών αγώνων δρόμου που θα γίνονταν στη χώρα, ανάμεσα σε αυτούς και των δύο που επρόκειτο να γίνουν την Κυριακή που πέρασε στη Μαγνησία, του Skiathos Trail Run και του Historic Run Βόλου.

Και οι δυο αγώνες μετατέθηκαν για τις 21 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση του αγώνα της Σκιάθου μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει το ποσό συμμετοχής σε όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στη νέα ημερομηνία, ακόμη και τα εισιτήρια των πλοίων.

Αντίθετα άλλοι αγώνες σε γειτονικές περιοχές έγιναν κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τους δρομείς του ΣΔΥΒ να δίνουν το «παρών» και να σημειώνουν διακρίσεις.

Έτσι, το 4 στα 4 σημείωσε ο ΣΔΥ Βόλου στον 6ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Φαρσάλων, καθώς οι δρομείς του κέρδισαν και τους δύο αγώνες, και σε άνδρες και σε γυναίκες!

Στον Ημιμαραθώνιο νίκησε ο Νίκος Σκούταρης, και στις γυναίκες η Βίκυ Ελευθερίου, ενώ στον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων κέρδισαν ο Ζήσης Τσουρέλης και η Κατερίνα Καραντζιά, με τη θέση να τη παραχωρεί τηρώντας το ευ αγωνίζεσθε μια άλλη αθλήτρια του ΣΔΥΒ, η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Ο αγώνας των 5,2 χιλιομέτρων ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης καθώς η λανθασμένη υπόδειξη πορείας οδήγησε τους περισσότερους δρομείς να κάνουν κατά 1,5 χιλιόμετρο μεγαλύτερη διαδρομή.

Στους άνδρες η κατάταξη των νικητών δεν άλλαξε, όμως στις γυναίκες ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα η Κατερίνα Καραντζιά ήταν 1η και η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 2η, έχασαν και οι δύο τη σωστή πορεία, και επειδή η Καραντζιά την έχασε για μεγαλύτερο διάστημα, οι θέσεις τους αντιστράφηκαν και τερμάτισε 1η η Χατζηγιαννίδου. Στις απονομές η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου ζήτησε την αλλαγή ώστε να δοθούν οι θέσεις που θα έπαιρναν αν δεν είχαν συμβεί τα «χασίματα».

Οι αγώνες έγιναν βέβαια με βροχή, και στον Ημιμαραθώνιο από τον ΣΔΥΒ αγωνίστηκαν ο Νίκος Σκούταρης νικητής του αγώνα, Γιώργος Καλαντζής 5ος γενικά και 1ος στη κατηγορία του, Μιχάλης Κατσαρός 1ος κατηγορίας, Κώστας Γουργιώτης, Βίκυ Ελευθερίου νικήτρια του αγώνα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ρίτσα Ρούστα, Θανάσης Μαργαρίτης, Βάσω Τασιώνη, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Γιώργος Γκαβαρδίνας, Αγγέλα Αντωνίου. Ο Νίκος Σκούταρης, Βολιώτης αθλητής και κάτοικος Αθήνας, γράφτηκε και επίσημα στον ΣΔΥΒ μετά την επανέναρξη των εγγραφών μελών από τον σύλλογο κατόπιν της προσωρινής διακοπής εγγραφών που είχε γίνει λόγω των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Στον μικρότερο αγώνα έτρεξαν από τον ΣΔΥΒ οι Ζήσης Τσουρέλης νικητής, Αχιλλέας Καλαμάκης που ακολούθησε 2ος, Γιάννης Κλόκας, Κατερίνα Καραντζιά, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Έτσι συνολικά ο ΣΔΥΒ είχε 17 συμμετοχές στον Αχίλλειο Άθλο.

Με πέντε δρομείς εκπροσωπήθηκε ο ΣΔΥ Βόλου στον νέο αγώνα «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» που έγινε με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα», απόστασης 7 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Ο Τόλης Κουτσουμπές κατέλαβε τη 3η θέση με ατομικό ρεκόρ 26’54. Ακολούθησε ο Γιώργος Μερεντίτης, ενώ μαζί τερμάτισαν οι Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιώργος Τσοκάνης, Χριστίνα Συνιώρη.

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Αχιλλέας Γιαννούλας, και με χρόνο 1.19.46 τερμάτισε 4ος στον 6ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς. Στον παράλληλο δρόμο 5 χιλιομέτρων από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξε ο Νίκος Ιωάννου. Με πολλή βροχή και αέρα έγινε ο αγώνας και αποδόθηκαν τα εύσημα στους αθλητές, τους εθελοντές, και πάνω από όλα στον βετεράνο δρομέα Στέλιο Πρασσά που σε ηλικία 87 ετών τερμάτισε έναν ακόμη αγώνα 21,1 χιλιομέτρων, ενώ ετοιμάζεται και για τον Μαραθώνιο Αθήνας (42.195 μέτρα) όπου τρέχει επί δεκαετίες.

Το «Λεωνίδα Τρόπαιο» είναι ένας ούτως ή άλλως δύσκολος αγώνας 25 χιλιομέτρων που γίνεται στις Θερμοπύλες κυρίως σε μονοπάτια και χωματόδρομους, και η κακοκαιρία οδήγησε τους δρομείς που συμμετείχαν να παλεύουν με λάσπη που έφτανε κατά διαστήματα μέχρι τους γοφούς, ενώ η βροχή και η ομίχλη έκαναν τις συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες. Την 6η θέση κατέλαβε στον αγώνα ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Θωμάς Μαλιαχόβας με χρόνο 1.57.29.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου