ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-459188

Παρουσιάστηκαν για τίτλους

 Ετοιμοι να βοηθήσουν τη Λίβερπουλ να φτάσει στην κατάκτηση τίτλων εμφανίστηκαν οι Λουίς Σουάρες και Άντι Κάρολ. Οι δυο ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» παρουσιάστηκαν επισήμως από τον Κένι Νταλγκλίς και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους της ομάδας, ενώ ο πρώην επιθετικός της Νιούκαστλ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Φερνάντο Τόρες.
Αρχικά, ο Σουάρες τόνισε: «Ήταν ένα ονειρικό ντεμπούτο. Η στιγμή που σκόραρα μπροστά στον κόσμο και ενώ είχα περάσει μόλις λίγα λεπτά πιο πριν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, ήταν μαγική. Ήταν όλα όπως τα φανταζόμουν. Όπως τα έβλεπα από την τηλεόραση στην Ολλανδία. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι ένα σκληρό δύσκολο πρωτάθλημα που δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να σκοράρεις. Θα συνηθίσω όμως και θα προσαρμοστώ σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ελπίζω να πετύχω όσα γκολ έβαζα και στην Ολλανδία. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα είτε με γκολ είτε με την καλή μου απόδοση, γιατί η ομάδα είναι που μετράει και όχι τα ατομικά ρεκόρ».
Από την πλευρά του, ο Άγγλος επιθετικός υπογράμμισε: «Ήταν μία φανταστική υποδοχή. Οι οπαδοί μας φέρθηκαν άψογα. Και την Δευτέρα που υπέγραψα ήταν επίσης όμορφα. Με περίμενα 100 οπαδοί έξω από τα γραφεία. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Ξέρω ότι πέρασαν μόνο τρεις μέρες, όμως μου φέρονται όλοι φανταστικά. Προφανώς στόχος μας τώρα είναι να κερδίσουμε τίτλους. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
 
Και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος θα το δείξει. Πετύχαινα γκολ στη Νιούκαστλ και αυτό θέλω να κάνω και εδώ. Θα δούμε. Ήταν πολλά τα λεφτά όμως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποδείξω ότι δεν θα πάνε χαμένα».
Τέλος, ο νεαρός ποδοσφαιριστής τόνισε για την αποχώρηση του Τόρες: «Ο Τόρες ήταν ένας φανταστικός παίκτης, όμως εγώ κοιτάω τον εαυτό μου τώρα και πως θα παίξω καλά και θα βοηθήσω την ομάδα».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάθε καινούργιο δεν μπορεί να κριθεί πριν γίνει, αλλά πάντα υπάρχει η αμφιβολία για το τι επιτυχία θα έχει. Το ερωτηματικό τώρα αφορά στα ταλέντα της Μαγνησίας και το νέο σύστημα που ισχύει από φέτος για τα πρωταθλήματα που μετέχουν οι Μικτές Παίδων και Νέων της Ε.Π.Σ.Θ., που για μια ακόμη φορά είναι πρωταθλητές… αλλά η συνέχεια τους χωρίζει…
Οι πρωταθλητές τερμάτισαν πρώτοι στον 5ο όμιλο του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων και μάλιστα χωρίς ήττα, αλλά τώρα στη β΄ φάση δεν συνεχίζουν όλοι μαζί.
 
Το καλό για τη συνέχεια είναι ότι τα ταλέντα της Μαγνησίας που κατέκτησαν την κορυφή με προπονητή τον Ηλία Κούγιαλη αξιολογούνται και πάλι από αυτόν, αλλά υπάρχει και το δυσάρεστο πως ο Ενωσιακός που γίνεται περιφερειακός προπονητής δεν έχει τη δυνατότητα να έχει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του για να φθάσουν οι ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ. στην κορυφή και εις διπλούν…
 
Του Βασίλη Ζηνέλη
 
ΕΠΣ Θεσσαλίας – Φθιώτιδα – Βοιωτία – Φωκίδα και Ευρυτανία τώρα κάνουν μια ομάδα και αφού συγκροτηθούν οι Μικτές Ομάδες των περιφερειών, στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος υποχρεωτικά
τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής από κάθε Ένωση θα κληρωθούν να παίξουν για να περάσουν πιο πέρα… Συγκεκριμένα με κλήρωση θα σχηματισθούν 5 ζευγάρια (με κλήρωση θα εξαιρεθεί μία περιφέρεια η οποία χωρίς αγώνα θα περάσει στην επόμενη φάση), τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες με πρώτο στις 16 Μαρτίου!
Μετά οι νικήτριες των παραπάνω αγώνων, μαζί με την ομάδα της περιφέρειας που πέρασε χωρίς
αγώνα, σύνολο 6 ομάδες, με κλήρωση θα σχηματίσουν 3 ζευγάρια τα οποία μετά από διπλούς
αγώνες οι 3 νικήτριες ομάδες καθώς η καλύτερη από τις δεύτερες, σύνολο 4 περιφέρειες, θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, που εκεί είναι το ενδιαφέρον!!!
Οι 4 ομάδες των περιφερειών Παίδων και Νέων θα λάβουν μέρος στο τουρνουά που θα γίνει
από την 25-4-2011 έως την 1-5-2011 (λόγω των αργιών των εορτών του Πάσχα) σε περιοχή που
θα επιλεγεί από την Επιτροπή.
Στην Φάση αυτή με κλήρωση θα σχηματισθούν 2 ζευγάρια «Παίδων» και 2 ζευγάρια «Νέων», τα
οποία θα δώσουν μονούς αγώνες, οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών θα αγωνισθούν στους
τελικούς για την ανάδειξη των Πρωταθλητριών και δευτεραθλητριών και οι ηττημένες θα
αγωνισθούν για την 3η θέση των Περιφερειών.
Ο Ηλίας Κούγιαλης ξεκίνησε την επιλογή του και από την άλλη εβδομάδα ξεκινά προετοιμασία ταλαιπωρίας, αφού οι προπονήσεις θα γίνονται στη Λαμία αν και τα περισσότερα παιδιά είναι από το Βόλο!
Το ζητούμενο είναι να περάσει η περιφέρειά μας που δεν είναι θεσσαλική στην τελική φάση, γιατί εκεί λένε τα ταλέντα θα δούνε πολλά μάτια και ο Φ. Σάντος, αφού το νέο σύστημα λένε είναι δική του σκέψη. Πάντως επειδή πολλά λένε, καλό είναι να δούμε το νέο σύστημα στην πράξη και να κρίνουμε…
 
 
 
 
 
 
 
Στο Βόλο
 
Στο Βόλο έμεινε χθες η Κέρκυρα που σήμερα θα πάει Θεσσαλονίκη, εκεί να περιμένει και τους υπόλοιπους παίκτες που δεν ήταν στη χθεσινή αποστολή και μετά θα πάει Καβάλα. Αυτά είναι συχνά φαινόμενα για τους νησιώτες και τα ταξίδια τους…
 
Ποτέ
 
Το πιο σημαντικό του αγώνα της Κυριακής για τους ερυθρόλευκους είναι ότι στις συναντήσεις για την Α’ Εθνική μεταξύ Ολυμπιακού-Ατρόμητου οι Βολιώτες δεν έχουν χάσει ποτέ!!!
 
 
Τελικός
Στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.Θ. τον Μάρτη θα παίξουν ο Εθνικός και ο Πρωτεσίλαος και υπάρχει το ερωτηματικό για το ποιο γήπεδο θα φιλοξενήσει το ματς. Πάντως ο Πρωτεσίλαος κόβοντας την απόσταση στα δυο πρότεινε Αλμυρό!!!
 
Συνήθειες
 
Στη Λάρισα άρχισαν ήδη να καταγράφουν τις συνήθειες του νέου προπονητή.
Τώρα που η ομάδα πήγε νωρίτερα την Αρκαδία για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης λέτε να τον ψάχνουν γιατί ξέρει καλά την περιοχή;
 
Σφυρίζει
 
Στην Φιλιππιάδα θα βρεθεί ο διαιτητής της Ε.Π.Σ.Θ. Μανώλης Σκουλάς για αγώνα της Football League 2. Την Κυριακή με Α’ Βοηθό τον Βολιώτη Τασιόπουλο θα σφυρίξει το
ματς Εθνικός Φιλιππιάδας-Κοζάνη, ενώ στην Άμφισσα στο ματς Φωκικός-Πόντιοι Κατερίνης παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ι. Κουζάκης.
 
«Ανακαλέστε»
 
Πειθαρχικώς ελεγκτέο έκρινε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις δυσμενείς κρίσεις του μετά τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ καλείται να ανακαλέσει τα όσα είχε πει, ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της επιπλήξεως. Πρωτόδικα ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών είχε αθωωθεί, με αποτέλεσμα να εφεσιβάλλει αυτεπάγγελτα την απόφαση ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.
 
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Γιατί κάποιοι δεν δέχονται τις δικαστικές αποφάσεις;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου