ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγραψε ιστορία με πρόκριση

εγραψε-ιστορία-με-πρόκριση-459212

Ο Ολυμπιακός Βόλου έγραψε ιστορία χθες βράδυ στο "Πανθεσσαλικό" Στάδιο, αφού παρά την ήττα του από την Κέρκυρα με 1-2, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς στο νησί των Φαιάκων 0-2 πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του…

Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους "4" και θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο και μετά ο δρόμος είναι ανοικτός για τον τελικό, όπου θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός για να φθάσει εδώ απέκλεισε αρχικά στην παράταση (0-1) τον ΟΦΗ στην Κρήτη με γκολ από πέναλτι του Καπετάνου, τον Πανσερραϊκό (2-0) στο Βόλο με δυο γκολ του Σολάκη, και την Κέρκυρα με μια νίκη 0-2 στην Κέρκυρα και με τη χθεσινή ήττα στο Βόλο 1-2

(28΄ Μαρτίν – 17΄ Παρασκευαΐδης, 74΄ πέναλτι Ηλίας Ιωάννου).

Ο Ολυμπιακός χθες είχε μια υπερβολική σιγουριά λόγω της νίκης στο πρώτο ματς και η επιπολαιότητα έφερνε και λάθη, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν ελεύθεροι από άγχος, καθώς δεν είχαν απολύτως τίποτα να χάσουν μετά το εις βάρος τους 2-0 στον πρώτο αγώνα, και με αρκετές αλλαγές και πρώτες παρουσίες παρουσιάσθηκαν κινητικοί…

Ο Σάκης Τσιώλης είχε κι αυτός αρκετές αλλαγές στην αρχική 11άδα, αφήνοντας στον πάγκο τους Γιακούποβιτς, Καπετάνο, Σολάκη, Ντολεζάι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Ουμπίντες και Μπρέσκα και από αυτούς μόνο ο Καπετάνος πήρε συμμετοχή, ενώ την πρώτη εμφάνιση του με τα χρώματα του Ολυμπιακού έκανε ο νεοαποκτηθείς Κριστιάν Νέμεθ… αλλά όχι και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Αργεντινός επιθετικός Γκαμπριέλ Ροντρίγκεζ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το 4-1-4-1 σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, γεγονός που δεν επέτρεψε στους πολλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού να βρεθούν στο Πανθεσσαλικό και να πανηγυρίσουν την πρόκριση… γιατί έτσι κι αλλιώς λίγοι θυμούνται την ήττα … αφού η πρόκριση είναι πιο σημαντική.

Όσοι περίμεναν πάντως ότι το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού της Κέρκυρας είχε «καθαρίσει» για τον Ολυμπιακό Βόλου την υπόθεση πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ναι μεν δικαιώθηκαν, πλην όμως όχι τόσο… εύκολα.

Ενώ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία με τον δραστήριο χθες Ακόστα στο 16΄ χρειάσθηκε ο Μανουέλ Ρόκα όταν επενέβη και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γιάντση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ο Παρασκευαΐδης έδωσε αντίκρισμα στην υπεροχή μέχρι εκείνη τη στιγμή των "Φαιάκων", σκοράροντας με κεφαλιά σε κόρνερ του Φλαβίνιο (0-1).

Η χαρά των παικτών του Μπάντοβιτς δεν κράτησε πάντως για πολύ, αφού στο 28΄ ο Μαρτίν ισοφάρισε, δεχόμενος τη μπάλα από τη σέντρα του Μητρόπουλου και το συνδυασμό με τον Ακόστα.

Στο 34΄ και στο 39′ ο Μόνχε "νικήθηκε" από τον Αποστολίδη, όπως και ο Ακόστα στο 37′ για να λήξει το πρώτο ημίχρονο στο 1-1.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν μεν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας όμως τρεις καλές ευκαιρίες με τους Μαρτίν (47΄), Ακόστα (50΄) και Μόνχε (53΄), με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να αποσοβεί τον κίνδυνο και στις τρεις περιπτώσεις.

Στο 73΄ ο Τομάς μάρκαρε τον Γιάντση, ο διαιτητής Ζαχαριάδης είδε παράβαση και το καταλογισθέν αυστηρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ηλίας Ιωάννου (74΄), δίνοντας πλέον δραματικό τόνο στη συνέχεια, αφού με ακόμη ένα τέρμα θα ήταν η Κέρκυρα που θα περνούσε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ ευτυχώς δεν ήρθε κι έτσι η βολιώτικη ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά, γεγονός που συνιστά μεγάλη επιτυχία …

Πάντως αν οι Βολιώτες δεν έβρισκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Αποστολίδη που κυριολεκτικά «κατέβασε τα ρολά», θα είχαν «καθαρίσει» πολύ πιο άνετα την πρόκριση και χωρίς να χρειαστεί να αγχωθούν στο τελευταίο μισάωρο.

Μέχρι την επόμενη μεγάλη στιγμή που θα είναι ο τελικός … η χθεσινοβραδινή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού…

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου