ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη μπροστά στον κόσμο της θέλει η ΑΕΚ

νίκη-μπροστά-στον-κόσμο-της-θέλει-η-αεκ-742371

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει και πάλι απόψε η ΑΕΚ (10μ.μ. –Tv: COSMOTE SPORT 2), φιλοξενώντας για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου την πορτογαλική Μπενφίκα, στο ΟΑΚΑ.

Μετά την ήττα από τον Αγιαξ στην πρεμιέρα, επί ολλανδικού εδάφους, η Ενωση θέλει τους πρώτους της βαθμούς με μία νίκη απέναντι στην ομάδα της Λισαβόνας, ενώ την ίδια ώρα αγωνίζονται επίσης ο Αγιαξ με την Μπάγερν στο Μόναχο, που έχουν μέχρι στιγμής από τρεις βαθμούς. Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων Μαρίνος Ουζουνίδης, σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Λόπες και του τιμωρημένου Λιβάγια.

Αντίθετα διαθέσιμος είναι και πάλι ο Άλεφ και θέτει υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα στον αποψινό αγώνα. Ο Βραζιλιάνος μέσος προσφέρει μια έξτρα επιλογή για τη μεσαία γραμμή, που όλο το βάρος έχει πέσει στους Σιμόες και Γαλανόπουλο.

Ουζουνίδης: Πρέπει να κερδίσουμε

Αναγκαία είναι η νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στην Μπενφίκα αν θέλει να έχει ελπίδες για κάτι καλό στο Champions League, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον Εβρίτη τεχνικό να σχολιάζει σχετικά: «Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να κερδίσουμε. Το πρώτο ματς μας έδειξε τι πρέπει να βελτιώσουμε και ένα από αυτά ήταν το να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το ματς με τον Άγιαξ ήταν ένα μάθημα και πρέπει να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη γιατί σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν συγχωρούν τίποτα. Περιμένω μια καλύτερη αντίδραση από την ομάδα μου», τόνισε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε όλους τους τομείς. Και στην άμυνα και στην επίθεση και στη μετάβαση. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας. Πάνω από όλα πρέπει να τρέξουμε και να πιέσουμε πολύ. Είναι ομάδες που σε τιμωρούν. Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 25 λεπτά ήταν πολύ καλύτερος από την Μπενφίκα και όμως έχανε με 2-1. Δεν πρέπει να χάσουμε στιγμή τη συγκέντρωσή μας. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο. Να μην υστερήσουμε σε τίποτα».

Για το τι μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ στους ομίλους, είπε: «Έχουμε κάνει ήδη κάτι μεγάλο μπαίνοντας στους ομίλους, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το αποψινό παιχνίδι θα δείξει πολλά πράγματα και για τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο, οπότε τα αποτελέσματα που θα έχουμε οι άλλες τρεις ομάδες μεταξύ μας θα παίξουν ρόλο».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στο κέντρο άμυνας μετά από πέντε ευρωπαϊκά ματς με το ίδιο δίδυμο (Οικονόμου -Λαμπρόπουλος) απάντησε: «Θα αποφασίσω ποιοι είναι οι καλύτεροι για το παιχνίδι και θα δούμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πάντα επιλέγεις τους παίκτες που πιστεύεις πως θα ανταποκριθούν καλύτερα. Έχω τέσσερις πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς και θα επιλέξω ανάμεσά τους».

Τέλος, μιλώντας για τα χαρακτηριστικά της Μπενφίκα, είπε: «Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, αλλά σίγουρα κάνει κάποια λάθη λόγω απειρίας. Είναι μία ομάδα που επιστρέφει σε πολύ ψηλό επίπεδο και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να το πετύχει».

Σιμόες: Όχι απλά για τη συμμετοχή

Μια ΑΕΚ που θα επιδιώξει ν’ αποδείξει ότι δεν βρίσκεται στους ομίλους του Champions League για τη… χαρά της συμμετοχής προανήγγειλε ενόψει του αποψινού αγώνα με την Μπενφίκα ο Αντρέ Σιμόες.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο Πορτογάλος παραδέχθηκε ότι οι «αετοί» είναι δύσκολος και ποιοτικός αντίπαλος, με εμπειρία στην Ευρώπη. Τόνισε ωστόσο ότι η «Ένωση» θέλει να αποδείξει ότι δεν βρίσκεται στους ομίλους απλά για τη συμμετοχή και ότι θα κυνηγήσει τη νίκη, για να την αφιερώσει εκτός των άλλων και στον άτυχο Έλντερ Λόπες. Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμόες:

Για τις δυσκολίες του αγώνα με την Μπενφίκα: «Γνωρίζουμε καλά την Μπενφίκα. Είναι ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη, οργανωμένη και πολύ καλά δουλεμένη. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε στους ομίλους απλώς για τη συμμετοχή».

Για το αν θεωρεί πως η Μπενφίκα θα σκέφτεται το ντέρμπι με την Πόρτο που ακολουθεί: «Δεν θεωρώ πως η Μπενφίκα δίνει σημασία σε άλλα ματς και σε άλλα λιγότερη. Είναι συνηθισμένη στα συνεχή ματς».

Για το αν έχει τάσεις εκδίκησης απέναντι στην Μπενφίκα επειδή είχε αποβληθεί σε ένα παιχνίδι ως αντίπαλός της στην Πορτογαλία: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Είμαστε εδώ για κερδίζουμε οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο την Μπενφίκα. Στόχος μας είναι να συγκεντρώνουμε βαθμούς και να καταφέρνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τις ομοιότητες ελληνικού και πορτογαλικού πρωταθλήματος: «Έχουν αρκετά κοινά σημεία οι δύο χώρες. Εδώ υπάρχουν 3-4 ομάδες δυνατές και έχουν διαφορά με τις υπόλοιπες, κάτι που υπάρχει και στην Πορτογαλία. Όσο περνά ο καιρός οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο και στην Ευρώπη και πλησιάζουν τις πορτογαλικές ομάδες. Είδαμε και στο ματς της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ πως το πρώτο παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αλλά το δεύτερο λόγω κάποιων λαθών έγειρε προς την Μπενφίκα. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα πρωταθλήματα έγκειται στα γήπεδα και στην οργάνωση».

Για το αν βοήθησε τον προπονητή στο «διάβασμα» της Μπενφίκα: «Ο προπονητής έχει δει περισσότερα παιχνίδια της Μπενφίκα από μένα και ο ίδιος θα μας πει πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο».

Για τον τραυματισμό του Ελντερ Λόπες: «Είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ να αγωνιστεί απέναντι στην Μπενφίκα. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η ομάδα τού έκανε πρόταση ανανέωσης για να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Μίλησα μαζί του και του είπα πως θα τα δώσουμε όλα για να του αφιερώσουμε τη νίκη».

Με απουσίες η Μπενφίκα

Χωρίς δύο βασικούς παίκτες θα παίξει απόψε η Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Συγκεκριμένα εκτός αποστολής έμειναν οι Ζαρντέλ και Γκάμπριελ, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Τσάβες για την 6η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, ο Εδουάρδο Σάλβιο ξεπέρασε το μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και είναι κανονικά στην Αθήνα. Αναλυτικά η αποστολή των «αετών» της Λισαβόνας: Σβίλαρ, Μπρούνο Βαρέλα, Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Κορσιά, Λέμα, Αντρέ Αλμέιδα, Γιούρι Ριμπέιρο, Φέισα, Σέρβι, Άλφα Σεμέδο, Ζίβκοβιτς, Πίζι, Ράφα, Ζέντσον, Ζόνας, Σεφέροβιτς, Φερέιρα και Καστίγιο.

Ενας Ισραηλινός στο ΟΑΚΑ

Ο Ορέλ Γκρίνφελντ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο 37χρονος ρέφερι από το Ισραήλ δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ αγώνα των κιτρινόμαυρων, αλλά έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στον δρόμο ελληνικών ομάδων. Στις 3 Νοεμβρίου του 2016 ήταν στο Αστάνα-Ολυμπιακός 1-1 για τους ομίλους του Europa League, ενώ στις 8 Αυγούστου του 2018 διηύθυνε το 3-2 του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μόλις 200 φίλοι της Μπενφίκα

Περίπου 200 οπαδοί των «αετών» της Λισαβόνας θα βρίσκονται στις κερκίδες. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε όλη την καλή διάθεση να παραχωρήσει περισσότερα εισιτήρια στους Πορτογάλους, αλλά η ζήτηση ήταν μικρή.

Υψηλό στέλεχος της UEFA

Η UEFA ενημέρωσε την ΑΕΚ πως στο παιχνίδι με την Μπενφίκα το «παρών» θα δώσει το κορυφαίο της στέλεχος, Μίκαελ Χέσελσβεντ. Ο συγκεκριμένος είναι επικεφαλής των διασυλλογικών διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, μια από τις γνώριμες φιγούρες από τις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου