ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκολ και πρόκριση στο 98’

γκολ-και-πρόκριση-στο-98-459508

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει την πρόκριση με 3-1 αλλά η έξοδος του Καρνέζη στο 98′ στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε την Ένωση στην επόμενη φάση. Ντου από τους οπαδούς στο 3-1 και πανηγύρια στο 3-2!
Μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης η ΑΕΚ που με το γκολ του Μίτσελ στο +8 των καθυστερήσεων, πέτυχε το 3-2 και κατάφερε να λυγίσει το "τριφύλλι". Το λάθος του Καρνέζη στο φινάλε, ουσιαστικά έκαμψε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που με γκολ των Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα είχαν την πρόκριση στα χέρια τους. Τελικά, όμως οι γηπεδούχοι με την στήριξη των οπαδών τους και με την τύχη στο πλευρό τους κατάφεραν και προκρίθηκαν για τον ημιτελικό κόντρα στον έτερο "Δικέφαλο του Βορρά".
 Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει από νωρίς το γκολ, προκειμένου να γυρίσει το εις βάρος του 0-2 του πρώτου ματς. Το σουτ του Σισέ στο 3’ έκανε γνωστές τις διαθέσεις των «πρασίνων», η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 13’ ο Λυμπερόπουλος βρήκε άψογα τον Λαγό, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα του Καρνέζη που… δεν το είχε!
Οι «πράσινοι» όμως δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν μετά από 8 λεπτά με την κεφαλιά του Σισέ, ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά είχαν λανθασμένες επιλογές στην τελική τους προσπάθεια.
Ο επιμένων νικά όμως, γι’ αυτό στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έπιασε μία σουτάρα εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ (1-2)!
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβηκε περισσότερο, είχε αρκετές κλασικές ευκαιρίες και στο 63’ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματά του, με ένα γκολ.. καρμπόν με αυτό που πέτυχε ο Σισέ στην ισοφάριση. Δηλαδή από κόρνερ, με τον Βύντρα να στέφεται αυτή τη φορά σκόρερ.
 Οι «κιτρινόμαυροι» τα είχαν χαμένα, αφού πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν σκορ πρόκρισης.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πίεσαν για τη μείωση του σκορ, αλλά ο τρόπος ανάπτυξής τους ήταν ανορθόδοξος, αφού ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη.
Στο 73’ «πράσινοι» έμειναν με δέκα λόγω της ανόητης αποβολής του Βύντρα (με δεύτερη κίτρινη γιατί αργούσε να εκτελέσει πλάγιο!) και πάλι όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερνε με τίποτα να βρει δίχτυα, έχοντας αρκετές λανθασμένες επιλογές και αβίαστα σουτ.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κρατά καλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και το 1-4 με κάποιες αντεπιθέσεις του Σισέ. Ενώ, όμως, η πρόκριση έδειχνε πράσινη, ένα φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (τόσα είχε δείξει ο τέταρτος) και άφησε να εκτελεστεί ο Παππάς στο 8ο, έφερε τα πάνω κάτω και την ΑΕΚ στην …Τούμπα.
Ο Μίτσελ εκτέλεσε ένα φάουλ από το χώρο του κέντρου, ο Καρνέζης έκανε λάθος εκτίμηση και …2-3, με την πρόκριση να καταλήγει στην ΑΕΚ και τους οπαδούς της να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο για να γίνουν ένα κουβάρι με τους παίκτες.
Η κούραση όμως μέτρησε καταλυτικά στις καθυστερήσεις (κρατήθηκαν 8 λεπτά, ενώ είχαν δοθεί 7). Εκεί η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ, με τον Καρνέζη να πραγματοποιεί δεύτερη γκάφα στο παιχνίδι, σκοτώνοντας με το λάθος του την προσπάθεια των συμπαικτών του!
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53′ Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79′ Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72′ Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89′ Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79′ Σιμάο), Λέτο, Σισέ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου