ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Λύτρωση» και διπλό στο 92’ για τον Ολυμπιακό Βόλου

λύτρωση-και-διπλό-στο-92-για-τον-ολυμ-743213

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, επικρατώντας με 2-1 για να ξεκινήσει με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 92’, από τον μεγάλο πρωταγωνιστή Ναζίμ, που σκόραρε και τα δύο τέρματα για τους Βολιώτες. Στο 53’ ο μέσος του Ολυμπιακού είχε ανοίξει το σκορ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 74’ με τον Γκαμπέτα και τον Νιγηριανό παίκτη να στέλνει την καρδιά… στη θέση της για τους φιλοξενούμενους στο 92’.

Χαμένα πέναλτι είχαν αμφότερες οι ομάδες, οι μεν ερυθρόλευκοι με τον Σαχινίδη στο 33’ και η ομάδα από την Τσαριτσάνη στο 45’ με τον Χάμο. Στο πλευρό του Ολυμπιακού βρέθηκαν κοντά στους 300 φιλάθλους της ομάδας, με το πέταλο του γηπέδου «Γ. Μητσιμπόνας» να αποκτά ερυθρόλευκο παλμό.

Η διάταξη των ομάδων

Η ομάδα της Τσαριτσάνης είχε τον Νούσια κάτω από τα δοκάρια, παρατάσσοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά του Ντούφα, Τσακάλι, Κουμπούρα και Μπουμπουνάρα. Σε ρόλο αμυντικών μέσων έπαιξαν οι Χάμος και Καλφούντζος, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Τόλιος. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Γκαμπέτας (δεξιά) και Καραλούλης (αριστερά) ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πετράκης.

Ο Ολυμπιακός Β. παρατάχθηκε με τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Σάββας, Παπαϊωάννου, Πίντο, Μπουτζίκος. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Ναζίμ και Ρόκας, ενώ μπροστά τους αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος ο Λώττας. Στις δύο πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρι (δεξιά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο στο κέντρο οι Ρόκας και Ναζίμ πίσω από τον πλέι μέικερ Λώττα, ενώ από τα άκρα βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Σαχινίδη οι Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά).

Το πρώτο μέρος

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, πετυχαίνοντας… γκολ με τον Σερτζίνιο στο 4’ έπειτα από μπαλιά του Λώττα, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν κυριολεκτικά… στο μισό γήπεδο από τα πρώτα λεπτά με τον Οικονόμο να αμύνεται μαζικά, ενώ διαμαρτυρήθηκαν στο 18’ για πέναλτι, σε χέρι του Πετράκη έπειτα από κεφαλιά του Ναζίμ, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 29’ με τον Ντούφα να κάνει συρτή σέντρα και τον Τόλιο να πλασάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 32’ ο Ολυμπιακός έχασε έως τότε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο η τύχη και το… δοκάρι δεν του έκαναν το χατίρι. Η φάση ξεκίνησε με τον Σερτζίνιο να ανατρέπεται καθαρά εντός περιοχής και τον Καραντώνη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Σαχινίδης στο 33’, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Νέα ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι σε κεφαλιά του Ναζίμ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα στο 37’, που όμως ήταν άστοχη, ενώ δύο λεπτά αργότερα σέντρα – σουτ του Σαχινίδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια, όπως και νέο σουτ του ίδιου παίκτη στο 41’.

Με τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Οικονόμου κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή στον Χάμο, ωστόσο ούτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον ίδιο παίκτη να εκτελεί το πέναλτι και την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε και ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Λώττα να εκτελεί φάουλ και τον Πίντο να παίρνει την κεφαλιά, που ωστόσο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 53’, με τον Σερτζίνιο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ναζίμ να πλασάρει με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Νούσια για το 0-1.

Σουτ του Λώττα εκτός περιοχή πέρασε εκτός εστίας στο 56’, ενώ έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους παράλληλα να προσπαθούν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ο Οικονόμος τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74’, με τον Γκαμπέτα, που με πλασέ στη δεξιά γωνία έγραψε το 1-1. Η φάση είχε ξεκινήσει με τον Τόλιο, που δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, η οποία είχε περάσει από πολλά… πόδια, για να φτάσει στον παίκτη του Οικονόμου, που τροφοδότησε με συρτή πάσα τον σκόρερ Γκαμπέτα.

Το νικητήριο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 92’ με τον Ναζίμ να αναδεικνύεται σε λυτρωτή των ερυθρόλευκων. Συγκεκριμένα, ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, βρίσκοντας τον Οικονομόπουλο από τ’ αριστερά. Εκείνος… με τη δεύτερη έκανε την μπαλιά βρίσκοντας τον Σαχινίδη, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Ναζίμ έγινε έπειτα κάτοχος της μπάλας και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τους ερυθρόλευκους, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Δημοτικό γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας»

Σκόρερ: (74’ Γκαμπέτας – 53΄,92’ Ναζίμ)

Κίτρινες: Τόλιος (17’), Γκαμπέτα (57’)- Λώττας (63’), Ζγκούρη (85’), Σκοπελίτης (89’)

Διαιτητής: Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Βοηθοί: Τοροσιάδης, Φράγιος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Κατσάρας): Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας, Τσακάλι, Κουμπούρας, Χάμος, Καλφούντζος, Γκαμπέτας, Καραλούλης (58’ Μητσιάς), Πετράκης, Τόλιος (81’ Μιφτάρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αμανατίδης): Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Ρόκας (80’ Οικονομόπουλος), Ναζίμ, Λώττας (70’ Σκοπελίτης), Σερτζίνιο (86’ Κόλα), Ζγκούρι, Σαχινίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου