ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ο «κυκλώνας»… Λόρι Κέρι σάρωσε στο Πανθεσσαλικό

ο-κυκλώνας-λόρι-κέρι-σάρωσε-στο-πα-743233

Με τον Κέρι Λόρι να πετυχαίνει τρία από τα πέντε τέρματα της Νίκης Βόλου, οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, κερδίζοντας με 5-0 τον Θησέα Αγριάς, στο τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Κέρι, που πέτυχε τα πρώτα τρία τέρματα της ομάδας του, «έφτιαξε» το 4-0, που σημειώθηκε από τον Φάμπιο, ενώ ο Αναστασίου διαμόρφωσε το τελικό σκορ απέναντι στην ομάδα της Αγριάς, που θέλησε να μπει ζεστά στο β’ μέρος, βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 2-0… αλλά οι ευκαιρίες που πραγματοποίησε, δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο τέρμα.

Πώς ξεκίνησαν

Σε σχήμα 4-3-3 ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Θ. Παπαδόπουλος. Αμυντικός μέσος ήταν ο Ρόβας, έχοντας μπροστά του τους Μέτσε (δεξιά) και Φάμπιο (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Βουκουμάνοβιτς, στα δεξιά ο Κέρι και στα αριστερά ο Μακενγκό.

Από την άλλη για τον Θησέα Αγριάς, ο Κεφαλάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Καψιώτης, Γιαουπλάρι, Κοτζαθανάσης, Βαν Ντε Γουΐχε. Στη μεσαία γραμμή Οικονόμου και Πέτσης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Δημητριάδη στα δεξιά και τον Σφάκα στα αριστερά, με τον Αγιασιώτη να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Βλάχο.

Με τον Κέρι πρωταγωνιστή

Με την Νίκη να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 7ο λεπτό με τον Φάμπιο να κάνει το σουτ, το οποίο ανάγκασε τον Κεφαλά να πέσει και να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Φάμπιο να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφαλά.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει δίχως να έχει όμως τη μεγάλη φάση, με τον Θησέα να κρατά στην άμυνα, αλλά το γκολ ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Φάμπιο πέρασε έξοχα την μπάλα με κάθετη πάσα στον Κέρι, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ και από τα δεξιά πλάσαρε με το αριστερό τον Κεφαλά για το 1-0. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφθασαν μια ανάσα από το 2-0, με τον Μακενγκό να στρώνει την μπάλα με το στήθος στον Φάμπιο, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, όπως και ένα λεπτό μετά με τον Πορτογάλο και πάλι πρωταγωνιστή.

Μακρινό σουτ του Μέτσε στο 38’ δεν ανησύχησε τον Κεφαλά, που μπλόκαρε, αλλά στο 44’ και ένα λεπτό πριν το ημίχρονο η Νίκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, από γέμισμα του Καρτσαμπά από την άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Κέρι, ο οποίος από το ίδιο σημείο που πέτυχε το 1-0, δεν λάθεψε, πετυχαίνοντας και το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Σωρεία ευκαιριών στο β’ μέρος

Με πολλές ευκαιρίες ξεκίνησε το β’ μέρος με τον Θησέα να πιέζει προκειμένου να μειώσει. Αρχικά και στο 46’ ο Οικονόμου έκανε την κάθετη για τον Πέτση, αλλά απέναντι από τον Αποστολίδη πλάσαρε άουτ με το αριστερό. Ενα λεπτό αργότερα ο Βλάχος απείλησε και πάλι τον Αποστολίδη, αλλά ο έμπειρος πορτιέρε μπλόκαρε, έστω και με διπλή προσπάθεια.

Η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες του Θησέα με τον Κέρι να εκτελεί φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει και στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού στο 53’.

Τα σουτ των Μέτσε (εκτός περιοχής) και του Βουκομάνοβιτς (εντός περιοχής) δεν βρήκαν τον στόχο στο δίλεπτο 55’ και 56’, με την Νίκη να ψάχνει δυνατά και ένα τρίτο τέρμα. Αυτό δεν ήρθε στο 61’, όταν ο νεοεισελθόντας Ιορδανίδης έκανε την πάσα για τον Βουκομάνοβιτς, αλλά το πλασέ του Σέρβου σταμάτησε στον Κεφαλά. Αντίθετα νέα προσπάθεια του Θησέα με τον Σφάκα, κατέληξε επίσης άουτ στο 66’.

Δύο λεπτά μετά ο Ιορδανίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Φάμπιο να προσπαθεί για το σουτ χωρίς επιτυχία, αλλά ο Κέρι, που καραδοκούσε, πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 στο 68’.

Σε μια φάση για χάι λάιτ ο Κέρι σέντραρε με ραμπόνα για τον Αναστασίου στο 83ο λεπτό, με την κεφαλιά του νεοεισελθόντα φορ να περνά άουτ, αλλά το 4-0 ήρθε στο 84’ με τον Κέρι να παίζει το «ένα-δύο» με τον Φάμπιο, με τον Πορτογάλο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή για να πλασάρει πάνω από τον Κεφαλά και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Νίκη δεν σταμάτησε να απειλεί την εστία του Θησέα, με τον Βουρδάκη να περνά στη θέση του Κέρι, ο οποίος κέρδισε την μπάλα και αφού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έστρωσε για τον Αναστασίου, ο οποίος με δυνατό σουτ πέτυχε και το 5ο τέρμα για την Νίκη Βόλου στο 88’.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΘΗΣΕΑΣ 5-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Μπεκιάρης ΕΠΣ Καρδίτσας

Βοηθοί: Παπαλίτσας, Κανιούρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Κίτρινες: (22’ Βαν Ντε Γουίχε, 70’ Πέτσης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κούτσης): Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Φάμπιο, Μετούσι (82’ Ντινιωτάκης), Μέτσε, Καντούτσης, Μακενγκό (59’ Ιορδανίδης), Θ. Παπαδόπουλος, Κέρι (88’ Βουρδάκης), Βουκομάνοβιτς, Ρόβας (75’ Αναστασίου)

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Παπαστεργίου): Κεφαλάς, Καψιώτης, Βαν Ντε Γουίχε (66’ Χατζησταμάτης), Γιαουπλάρι, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Δημητριάδης, Αγιασιώτης (82’ Φραγκογιάννης), Βλάχος (55’ Παπαϊωάννου), Πέτσης, Σφάκας (82’ Ζάχος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου