ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυναμική αρχή στο Κύπελλο

δυναμική-αρχή-στο-κύπελλο-745764

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι της σεζόν η ΠΑΕ Βόλος διέσυρε τον Απόλλωνα Λάρισας νικώντας τον με 5-1 στο γήπεδο της Νεάπολης στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μάντζης (20’, 69’) Κότο (61’), Πέντα (65’) και Πίτου Γκαρσία (81’) σκόραραν για τους γηπεδούχους, από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες στην πρεμιέρα του 2ου Ομίλου, για τον οποίον δεν πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Λαμία. Την επόμενη αγωνιστική η ΠΑΕ Βόλος θα παίξει με τη Λαμία εκτός έδρας και ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Ένωση.

Ξεκίνημα με μεγάλη ευκαιρία

Το ματς άρχισε με τους κυανέρυθρους να είναι καλύτεροι και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4’. Ο Ουνγιαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά για τον Μάντζη, αυτός προσπάθησε από τη μικρή περιοχή να νικήσει τον Κουτογλίδη, όπως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έβγαλε σε κόρνερ. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να ισορροπήσει όμως το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να απειλήσει με το σουτ του Μαρσολίνο το οποίο βγήκε άουτ.

Λάθος του Κουτογλίδη και 1-0

Οι γηπεδούχοι δυο λεπτά μετά βρήκαν χώρο και κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 20’ ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Μάντζη, ο Κουτογλίδης έκανε πολύ κακή έξοδο, με αποτέλεσμα ο φορ της ΠΑΕ Βόλος να τον περάσει και να τσιμπήσει τη μπάλα, η οποία μπήκε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως το σουτ του Τασιούλη στο 24’ πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Βόλος βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία από αριστερά ο Γκαλίτσιος βρέθηκε μόνος σε κενή εστία όμως το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να έχει δοκάρι στο 38’ σε πλασέ του Μαρσολίνο μετά από κάθετη του Τασιούλη, ενώ οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους απείλησαν με το Πλασέ του Μάντζη από κοντά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Σφύριγμα β’ μέρους και… 1-1

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσια. Στο 47ο λεπτό ο Κουρτεσιώτης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, γέμισε την μπάλα στην περιοχή του Βόλου, εκεί όπου βρισκόταν ο Λίταινας, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και εκτός από το γκολ της ισοφάρισης είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Μαρσολίνο να βγαίνει σε τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Τασιούλη, ο Γκαλίτσιος έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Δεκάλεπτη… «καταιγίδα» και 5-1

Οι κυανέρυθροι μετά το καλό 15λεπτο του Απόλλωνα βρήκαν χώρο και μπήκαν μπροστά στο σκορ με απροσδόκητο τρόπο. Σε αντεπίθεση ο Κότο από τα δεξιά σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε σέντρα για τον Μάντζη, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα του Κουτογλίδη και μπήκε στα δίχτυα για το 2-1 στο 61’.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι βγήκαν και τρίτο γκολ, με τον Καμπαγιέρο να εκτελεί το φάουλ βγάζοντας δεξιά στον Ντεντάκη, αυτός έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Πέντα ανενόχλητος πλάσαρε για το 3-1.

Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ρυθμό και στο 69’ ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Μάντζη, ο οποίος με τη μια «κρέμασε» τον Κουτογλίδη και έκανε το 4-1.

Ενα λεπτό αργότερα ακολούθησε δοκάρι, με τον Μάντζη να αφήνει στον Πέντα, αυτός έκανε σουτ με τη μια όμως η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι, σε μια φάση που είχε προηγηθεί αγκωνιά στον Δόρη από τον Λουσάο.

Στο 74’ ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε κοντά στο να κάνει χατ-τρικ όταν πλάσαρε με τη μια από κοντά, μετά από σέντρα του Ουνγιαλίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε. Οι κυανέρυθροι έκαναν το τελικό 5-1 στο 81’ με τον Πίτου Γκαρσία. Ο Αργεντίνος άσος εκτέλεσε φάουλ σεντράροντας στην περιοχή, ο Κομεσίδης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας η οποία μπήκε στα δίχτυα.

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Ρούσσος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία (82’ Κορέλας), Κότο, Πέντα, Ηλιόπουλος (58΄Δόρης), Μάντζης (75’ Πίσπας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τροΐζι): Κουτογλίδης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Λούκας, Λίταινας, Μαρσολίνο (84’ Κοντοθανάσης), Τασιούλης (79’ Καμπέρης), Λουσάο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου