ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βλέπει … τη συνέχεια

βλέπει-τη-συνέχεια-460043

Μετά τον Ολυμπιακό του Πειραιά και την ήττα με 1-0 ο Ολυμπιακός Βόλου βλέπει τη συνέχεια που έχει ένα ακόμη ματς με τον Ατρόμητο κι ένα στη Λάρισα, ενώ πιο κοντά την Πέμπτη είναι και η πρόκληση του κυπέλλου.

Το ματς με τον Πειραιά πέρασε με τους ερυθρόλευκους του Βόλου να μην πετυχαίνουν γκολ για μια ακόμη φορά στο 2011 στο Πανθεσσαλικό και με τον Σακη Τσιώλη να μιλάει χθες στον Sentra για το παιχνίδι και τα στοιχεία που είδε πως κάνουν τη διαφορά στους «ερυθρόλευκους», ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους και την εμφάνιση της ομάδας του Βόλου.

Για το τι πιστεύει ότι είναι αυτό που κρατάει τον Ολυμπιακό Β. σε ασφαλή βαθμολογική θέση για το πρωτάθλημα, τόνισε :«Υπάρχει ποιότητα και χημεία σε αυτή την ομάδα. Η ποιότητα φαίνεται κυρίως στην αγωνιστική συμπεριφορά τους, το οποίο δυσκολεύει πραγματικά οποιονδήποτε αντίπαλο σε ό,τι και αν μελετήσει ή οργανώσει. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις την επιθετικότητα, και κυρίως τους παίκτες που παίζουν από το κέντρο και μπροστά».

Για το τι είναι αυτό που ήθελε να κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, στον προχθεσινό αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε:«Δύο ήταν τα βασικά στοιχεία. Πρώτον ότι θέλαμε να μην προηγηθεί νωρίς ο Ολυμπιακός, να μην φτάσει δηλαδή κοντά στο γκολ. Και αν μπορούσαμε να πάμε στο ημίχρονο με μηδέν παθητικό, θα ήταν ένα πού μεγάλο αβαντάζ για εμάς. Το δεύτερο, ήταν το αν θα μπορούσαμε εμείς να τον αιφνιδιάσουμε και να προηγηθούμε πρώτοι. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ επαγγελματική ομάδα και έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Από την ώρα, λοιπόν, που παίρνει προβάδισμα στο σκορ κάνει πολύ καλή διαχείριση του χρόνου και του χώρου.

Γι’ αυτό, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, και από πλευράς της ομάδας μου καθώς βγάλαμε τρεις τέσσερις καλές επιθέσεις με προοπτικές, δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γκολ. Σε περίπτωση που γινόταν αυτό, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να βγει ψηλά, και να εξυπηρετούσε το παιχνίδι που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό όμως δεν μπόρεσε να γίνει. Βέβαια, δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός, με την ταχύτητα και την εκμετάλλευση του χώρου, δεν μπορέσαμε να κάνουμε το γκολ.

Ήμασταν καλά οργανωμένοι στην αμυντική μας συμπεριφορά και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ενώ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι για εμάς είχαμε μια άτυχη στιγμή την ώρα του τραυματισμού του Άλβαρεζ. Ο Άλβαρεζ, ήταν αυτός που είχαμε φροντίσει να προσέχει τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Ολυμπιακού, τον Φουστέρ. Δυστυχώς τη στιγμή του γκολ ήταν πεσμένος και ο Φουστέρ πέτυχε το γκολ, καθώς ήταν μόνος του. Το μοναδικό κενό που είχαμε, το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και έκανε το γκολ. Και στο δεύτερο όμως ημίχρονο, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά, ενώ αναφέρθηκε και στο πέναλτι λέγοντας: ”Τελικά το βράδυ είδα ότι ήταν καθαρή φάση πέναλτι, ανάμεσα στον Τοροσίδη και τον Σολάκη. Εκεί ίσως μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες ανάσες και να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο».

Για τα πλάνα του με τον Ολυμπιακό Βόλου, για τους στόχους του και για το αν νιώθει ασφαλής και σίγουρος για την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία:

«Δε νομίζω ότι υπάρχει προπονητής, που η ομάδα του έχει 25 με 26 βαθμούς, και νιώθει ασφαλής. Η μόνη ομάδα που μπορεί να νιώθει ασφαλή είναι η Καβάλα. Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες, δε νομίζω ότι μπορεί να κοιμάται ήσυχος κάποιος προπονητής. Παράδειγμα για τον Πανσερραϊκό, την Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου που είναι νεοφώτιστες ομάδες, το θέμα είναι φύγουμε γρήγορα για να μην εμπλακούμε τις τελευταίες αγωνιστικές στην υπόθεση του υποβιβασμού.

Αυτές οι ομάδες που ήρθαν από την Β’ Εθνική, δεν έχουν τις βάσεις και είναι πρόβλημα να μπεις σε αυτή την διαδικασία. Για παράδειγμα η Τρίπολη, που είναι η τρίτη ομάδα από το τέλος, σίγουρα καλύτερα βλέπει την Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου παρά τον Ατρόμητο. Από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα και έχουμε καλύτερη χημεία. Δηλαδή μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο έμπειρα και πιο σωστά τα πράγματα. Έχουμε διάρκεια στην απόδοση και αυτό είναι που μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι. Το πρόβλημά μας, όμως, παραμένει. Ιδιαίτερα στην έδρα μας, με το να τελειώσουμε τις φάσεις».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου