ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα

ντέρμπι-δικεφάλων-στην-τούμπα-747599

Υπό τη σκιά των όσων συνέβησαν αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά στην περσινή τους μάχη για τον τίτλο, αλλά και υπό το βλέμμα του Φινλανδού διαιτητή που ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα, το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σήμερα Κυριακή 23 Σεπτέμβρη μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 4η αγωνιστική της Super League.

Το αποτέλεσμα του αγώνα θα ανατρέψει ή θα διατηρήσει αμετάβλητη την κατάσταση στην κορυφή, ενώ – παρότι διεξάγεται νωρίς στη σεζόν – εκτιμάται ότι ενδέχεται να παίξει ρόλο και στη μάχη του τίτλου, καθώς ήδη η ΑΕΚ βρίσκεται 2 βαθμούς ψηλότερα (1η με 9 β., έναντι 7 β. του 4ου ΠΑΟΚ), επωφελούμενη από την τιμωρία των -2 β. με την οποία ξεκίνησε τη σεζόν ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Οι δύο «Δικέφαλοι» προέρχονται από ευρωπαϊκές ήττες στην πρεμιέρα Europa και Champions League, αντίστοιχα, με κυρίαρχο στοιχείο την κόπωση που προκύπτει μετά τους αγώνες με Τσέλσι και Αγιαξ.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς και το γεγονός ότι «άρχοντας» του αγώνα, ορίσθηκε ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, συνεχίζοντας την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής για αλλοδαπούς διαιτητές στα σημαντικά ματς.

Ο 40χρονος Φινλανδός που είναι διαιτητής πρώτης κατηγορίας της UEFA αξίζει να σημειωθεί πως έχει «σφυρίξει» αγώνες και των δύο Δικεφάλων στην Ευρώπη. Στις 10/12/2015 ήταν στο Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1 και στις 23/11/2017 στο ΑΕΚ-Ριέκα 2-2 για τους ομίλους του Europa League.

Φέτος «σφύριξε» ήδη σε τρία ευρωπαϊκά ματς των προκριματικών του Europa League, ανάμεσα στα οποία και το ΑΠΟΕΛ-Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1 για τον τρίτο προκριματικό.

Ο τρίτος «Ευρωπαίος» της Super League, Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Μπέτις, φιλοξενείται αύριο Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βολιώτης Μανώλης Σκουλάς στο δεύτερο φετινό του παιχνίδι ορίστηκε από την ΚΕΔ στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός που θα γίνει αύριο, ενώ ο Γιώργος Τζοβάρας στο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός. Οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους και να φθάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη, καθώς υποδέχονται τον Λεβαδειακό και όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα, μπορούν να κάνουν το «4χ4» απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται ν΄ αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητη στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, σήμερα η Ξάνθη θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ και λογικό φαβορί για τη νίκη, είναι αύριο ο Παναιτωλικός που υποδέχεται τη Λαμία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα

16:00 Ξάνθη-ΟΦΗ: Παπαπέτρου (Κουρομπύλια, Ακρίβος, 4ος Φωτιάδης) ΕΡΤ-1

19:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Τζοβάρας (Κωνσταντόπουλος, Μπούξμπαουμ, 4ος Τσαμούρης) ΕΡΤ-1

20:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Γκεστράνιους (Αλκάρε, Βιρεαβουόρι, 4ος Τζήλος) NOVA

Αύριο

19:00 Παναιτωλικός-Λαμία: Μανούχος (Πετρόπουλος, Τριανταφύλλο, 4ος Κοτσάνης) ΕΡΤ-1

19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Σκουλάς (Θεσσαλίας), (Σπυρόπουλος Ανατ. Αττικής, Δέτση Αθηνών, 4ος Τάσης Ηπείρου) NOVA.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου