ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ …για την καλή αρχή

ολυμπιακός-και-παοκ-για-την-καλή-αρχ-749057

Στη μάχη του Europa League μπαίνουν από σήμερα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που ξεκινούν τους αγώνες του στους ομίλους …εντός έδρας…

Οι Πειραιώτες ξεκινούν τους αγώνες τους στον 6ο όμιλο με τη Μπέτις στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” (22:00), ενώ νωρίτερα ο “Δικέφαλος του Βορρά” για τον 12ο όμιλο φιλοξενεί την πανίσχυρη Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι στην Τούμπα (19:55).

Απρόοπτο με Ελαμπντελαουί!

Πρόβλημα με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί προέκυψε παραμονή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπέτις. Ο Νορβηγός μπακ ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του στη σημερινή αναμέτρηση (22:00) των «ερυθρόλευκων» με την Μπέτις.

Πάντως, είναι κανονικά στην αποστολή και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί τελικά κόντρα στους Σεβιγιάνους.

Στην περίπτωση που τελικά ο Ομάρ δεν είναι σε θέση να παίξει, τότε την θέση του στην 11άδα θα την πάρει ο Τοροσίδης.

Αλλωστε δεν υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, που ανακοίνωσε 20 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός τον ανέτοιμο Γιάγια Τουρέ, τους Ναουέλ, Σισέ και Βρουσάι.

Η αποστολή: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Μερία, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.

Η συνέχεια του ΟΣΦΠ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά το σημερινό ματς, την 2η αγωνιστική πηγαίνει στο Μιλάνο για να αγωνιστεί με τη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο (4/10, 19:55), ενώ την 3η αγωνιστική στις 25 Οκτωβρίου (19:55) ταξιδεύει στο Λουξεμβούργο για να αγωνιστεί με την Ντουντελάνζ. Δυο εβδομάδες αργότερα (4/11, 22:00) την υποδέχεται στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός την 5η αγωνιστική ταξιδεύει στην Ανδαλουσία για να παίξει με τη Μπέτις (29/11, 19:55) και κλείνει τους αγώνες του με τη Μίλαν εντός έδρας στις 13 Δεκεμβρίου (22:00). Εν ολίγοις, ξεκινά και ολοκληρώνει τα παιχνίδια του στο «σπίτι» του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μπέτις (20/9, 22:00)

2η αγωνιστική: Μίλαν – Ολυμπιακός (4/10, 19:55)

3η αγωνιστική: Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός (25/10, 19:55)

4η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ (8/11, 22:00)

5η αγωνιστική: Μπέτις – Ολυμπιακός (29/11, 19:55)

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μίλαν (13/12, 22:00).

Μαρτίνς: Τόσο καλά από τόσο νωρίς

Την έκπληξή του για τη μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού παραδέχεται ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της UEFA.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων υποστήριξε ότι πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες της ομάδας ωστόσο το γεγονός ότι το ρόστερ αποτελείται από πολλούς νεοαποκτηθέντες παίκτες από διαφορετικά πρωταθλήματα ήταν ένα στοιχείο που θα έπαιζε ρόλο ειδικά στην αρχή της σεζόν.

Μεταξύ άλλων Πέδρο Μαρτίνς αναφέρει: «Η βασική μας προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να ανακτήσουμε αυτό που χάσαμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετική στο Europa League. Πιστεύω ακράδαντα στην ομάδα, αλλά πραγματικά δεν περίμενα ότι θα τα πηγαίναμε τόσο καλά από τόσο νωρίς, επειδή πολλοί παίκτες προέρχονται από διαφορετικά πρωταθλήματα» ενώ για τον όμιλο στο Europa League είπε: «Παρ’ όλο που δεν περνά την καλύτερη φάση της, η Μίλαν είναι ένας μεγάλος σύλλογος, παγκόσμιας εμβέλειας. Η Μπέτις έκανε μία εξαιρετική σεζόν κι ενισχύθηκε αρκετά, συμπεριλαμβανομένου του Καρβάλιο. Έκανε μία τεράστια επένδυση κι έχει πολλή ποιότητα. Η Ντούντελανζ είναι άγνωστη και σε θεωρητικό επίπεδο η λιγότερο ισχυρή. Λόγω ιστορίας κι εμπειρίας, η Μίλαν είναι κάπως φαβορί, αλλά νομίζω ότι η κατάσταση θα είναι ισορροπημένη».

Με Πέλκα ο ΠΑΟΚ

Με φορ τον Δημήτρη Πέλκα είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ σήμερα (19:55) κόντρα στην Τσέλσι για τους ομίλους του Europa League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τον Τσούμπα Ακπόμ, που δεν τον έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του, αλλά και τον Νίκο Καρέλη, που έχει λίγες ημέρες στην ομάδα και αγωνίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ. Ωστόσο, πιθανότατα να αποκλείστηκε επειδή δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει συνεχόμενα ματς.

Ο μοναδικός καθαρός φορ από τους παίκτες που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός, είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και αναμένεται να αγωνιστεί το πολύ 30 λεπτά ως αλλαγή.

Ο 49χρονος τεχνικός δοκίμασε τον Δημήτρη Πέλκα στη γραμμή κρούσης και ο διεθνής άσος είναι το φαβορί για να αγωνιστεί στην κορυφή. Κατά τα λοιπά, ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τόσκα θα είναι αριστερά και ο Βιεϊρίνια… μετακομίζει δεξιά αντί του τιμωρημένου Μάτος.

Κρέσπο και Βαρέλα θα είναι λογικά τα δύο στόπερ. Είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Χατσειρίντι και να παίξει αριστερά ο Κρέσπο, με τον Τόσκα να μένει στον πάγκο. Ο Μαουρίσιο με τον Σάκχοφ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και η τριάδα πίσω από τον φορ οι Ζαμπά, Λημνιός και Ελ Καντουρί.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ρουμάνος τεχνικός περιλαμβάνεται ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ενώ έμειναν εκτός οι Νίκος Καρέλης και Τσούμπα Ακπόμ.

Αναλυτικά, οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Λουτσέσκου είναι οι: Πασχαλάκης, Ρέι, Τόσκα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λημνιός, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Η συνέχεια του ΠΑΟΚ

Όσο για τη συνέχεια για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, πέρα από την σημερινή εντός έδρας πρώτη αναμέτρηση με την Τσέλσι, την 2η αγωνιστική ταξιδεύει στη Λευκορωσία για το ματς με τη Μπάτε Μπορίσοβ (4/10, 22:00). Έπονται οι δυο αγώνες με την Βίντι σε Τούμπα (25/10, 22:00) και Ουγγαρία (8/11, 19:55), για να πάει μετά στο Λονδίνο για να αγωνιστεί με τους μπλε στις 29 Νοεμβρίου (22:00). Τέλος, ο ΠΑΟΚ κλείνει με τη Μπάτε Μπορίσοβ στην Τούμπα (13/12, 19:55).

Όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έτσι και ο ΠΑΟΚ ξεκινά και ολοκληρώνει τους αγώνες του στη φάση των ομίλων του Europa League με παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Τσέλσι (20/9, 19:55)

2η αγωνιστική: Μπάτε Μπορίσοβ – ΠΑΟΚ (4/10, 22:00)

3η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Βίντι (25/10, 22:00)

4η αγωνιστική: Βίντι – ΠΑΟΚ (8/11, 19:55)

5η αγωνιστική: Τσέλσι – ΠΑΟΚ (29/11, 22:00)

6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Μπάτε Μπορίσοβ (13/12, 19:55).

«Να εκμεταλλευθούμε τις στιγμές»

Ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο χαρακτήρισε την Τσέλσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε ότι η Τσέλσι είναι μακράν το φαβορί για τη νίκη, υποστήριξε όμως ότι οι παίκτες του θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με στόχο να πάρουν ό,τι καλύτερο.

Για να συμβεί αυτό, ανέφερε ο Ρουμάνος, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να εκμεταλλευθούν τις στιγμές που θα έχουν την μπάλα στα πόδια τους, επισημαίνοντας ότι η Τσέλσι είναι μια ομάδα που της αρέσει να έχει κατοχή της.

«Θα θέλαμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, να χρησιμοποιήσουμε σωστά τις στιγμές που θα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Και όταν δεν την έχουμε θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι για να μη δώσουμε χώρους στην Τσέλσι», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου