ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό Βόλου

αισιοδοξία-στον-ολυμπιακό-βόλου-750949

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά και τη νέα φιλική νίκη επί της Στυλίδας, με 1-4 στο ΔΑΚ της ομώνυμης πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του προπονητή των ερυθρόλευκων Περικλή Αμανατίδη.

Απέναντι σε μια ομάδα, που θα αντιμετωπίσει και στο νέο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη έδειξε χαρακτήρα και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό κατάφερε και ψύχραιμα πέτυχε την ανατροπή, κάνοντας άλλωστε εμφανή και τη διαφορά ποιότητας.

Οι ερυθρόλευκοι, που έχασαν πέναλτι με τον Λώττα στο πρώτο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 39’ με τον Σκοπελίτη, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι στο δεύτερο μισό με τους Λώττα (54’), Σερτζίνιο (62’) και Ζγκούρι (77’), για το τελικό 1-4.

Στον Ολυμπιακό, μετά την ευρεία σε έκταση νίκη εμφανίζονται αισιόδοξοι με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας Περικλή Αμανατίδη, αμέσως μετά τη λήξη του προχθεσινού παιχνιδιού σε ερώτηση για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Εμείς θα παίξουμε με όλους, πιστεύουμε στην ομάδα μας και την περιμένουμε να λάμψει στο πρωτάθλημα. Εκ των πραγμάτων είμαστε το φαβορί και θα μάθουν και οι παίκτες και όλος ο κόσμος και όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού Βόλου να το διαχειρίζονται. Αυτή είναι η αξία που έχει ένα φαβορί. Αν σας πω ότι δεν είμαστε φαβορί ποιος θα το πιστέψει; Κανείς».

Ο προπονητής των Βολιωτών, μιλώντας για το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού με τον ΑΟ Στυλίδας σημείωσε εξάλλου ότι η αντίδραση του Ολυμπιακού στο γκολ που δέχτηκε ήταν ιδιαίτερα θετική: «Είναι καλή η ομάδα της Στυλίδας. Θέλαμε να έρθουμε εδώ, σε αυτό το γήπεδο, να δούμε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε. Η αντίπαλος προηγήθηκε και υπήρχαν πολύ καλές συνθήκες για να δούμε αντίδραση, για να δούμε ηρεμία και πώς μπορεί η ομάδα μας μετά από μία δεύτερη άτυχη στιγμή με την απώλεια του πέναλτι, να αντιδράσει. Για εμένα αυτά είναι ότι καλύτερο, για να δούμε αρκετά πράγματα σε δύσκολες καταστάσεις, που θα αντιμετωπίσουμε και στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκε

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός σε σχέση με προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, καθώς Παπαϊωάννου και Κόλα πήραν θέση βασικού. Συγκεκριμένα, ο Γιακουμής τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάββα, Λεάντρο Πίντο, Παπαϊωάννου και Μπουτζίκο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά στ’ αριστερά. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κόλα και Ναζίμ μπροστά τους έπαιξε ο Λώττας, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαχινίδης.

Αιφνιδιασμός με το… πρώτο σφύριγμα

Μακρινό σουτ του Νίκου Μανιά αιφνιδίασε τον Γιακουμή και εν γένει την ομάδα του Ολυμπιακού, με τον ΑΟ Στυλίδα να μπαίνει μπροστά στο σκορ μόλις 30’ από την έναρξη του παιχνιδιού.

Το γκολ των γηπεδούχων, ωστόσο αφύπνισε τους ερυθρόλευκους που άρχισαν να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες και να πιέζουν ψηλά την ομάδα της Στυλίδας. Κεφαλιά εντός περιοχής του Σάββα στο 8’ πέρασε άουτ, όπως και σουτ του Λώττα δύο λεπτά αργότερα, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Μπουτζίκου.

Νέο σουτ του Σερτζίνιο στο 14’ πέρασε άουτ, με τον χαφ του Ολυμπιακού να διασχίζει τη δεξιά πλευρά αλλά να μην ολοκληρώνει σωστά την προσπάθειά του, ενώ στο 17’ οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Μπουτζίκου από τον Μανιά.

Ο Λώττας ανέλαβε την εκτέλεση για τους ερυθρόλευκους, με τον Μήτσου να αποκρούει πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, κρατώντας το 1-0 για τον ΑΟ Στυλίδας. Κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Ναζίμ απέναντι στον Μήτσου στο 27’, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να κλέβει τη «μπουκιά» από το στόμα του Νιγηριανού.

Ολα έδειχναν ότι η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό, κάτι που επετεύχθη στο 39’, όταν ο Σκοπελίτης εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα του Σερτζίνιο και βγαίνοντας απέναντι από τον Μήτσου, δεν είχε πρόβλημα να τον αποφύγει και να σκοράρει για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός, μετά την επίτευξη του πρώτου του τέρματος στο παιχνίδι, δε σταμάτησε να απειλεί έχοντας κάποιες καλές στιγμές ως τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Σαχινίδη πρωταγωνιστή, στο 43’, στο 44’ και στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να μη του κάνει όμως το χατίρι. Έτσι, το ισόπαλο 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να αποδίδει ιδιαίτερα καλά και να βγάζει χαρακτήρα.

«Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος

Τρία γκολ πέτυχε στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός, δείχνοντας σοβαρότητα και βγάζοντας εκ νέου καλά στοιχεία στο γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 54’ με τον Λώττα να πετυχαίνει ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, με προβολή, μετά από σέντρα-σουτ του Σάββα και κακή έξοδο του Μήτσου. Το 1-2 έγινε γρήγορα 1-3 στο 62’, με τον Ζγκούρι να πιάνει αρχικά το δυνατό σουτ, τον Μήτσου να αποκρούει και τον Σερτζίνιο στην εξέλιξη της φάσης να πετυχαίνει από κοντά το τρίτο τέρμα για τους Βολιώτες. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 77’, με τον Ζγκούρι να χρίζεται σκορ, πλασάροντας ψύχραιμα τον Μήτσου, εκμεταλλευόμενος όμορφη μπαλιά του Μπουτζίκου.

ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Τέγος, Στυλιανός (71’ Καμίδης), Ζωγράφος (71’ Μάγιος), Αλέξανδρος Κουφιώτης, Μπουσάι, Μανιάς (45’ Χαλαστάνης), Κώστας Κουφιώτης, Ξεζόνωτος (45’ Δημητρέλης), Βαρυπάτης (69’ Κολντρέου), Λέντας (71’ Καββαδίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακουμής (71’ Παλιούρας), Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο

(71’ Νόνης), Παπαϊωάννου (77’ Πατσής), Ναζίμ (55’ Μαργαρίτης), Κόλα, Σκοπελίτης, Σερτζίνιο (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λώττας (77’ Καναβός), Σαχινίδης (55’ Ζγκούρι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου