ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικητής και στη Στυλίδα (1-4) ο Ολυμπιακός Β.

νικητής-και-στη-στυλίδα-1-4-ο-ολυμπιακός-751564

Νικηφόρο ήταν το 9ο φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου που κέρδισε 1-4 στη Στυλίδα μια ακόμη ομάδα που θα βρει αντίπαλο και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Ο Α.Ο. Στυλίδας «δυσκόλεψε» τον Ολυμπιακό μόνο στο πρώτο μέρος κι αυτό περισσότερο γιατί κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο τυχερό γκολ, ενώ οι ερυθρόλευκοι έδειξαν την ανωτερότητά τους πιστοποιώντας πως η ποιότητα σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και τη συνεχή προσπάθεια υπερισχύουν της δύναμης των αντιπάλων που δεν “αντέχουν” στο ρυθμό της ομάδας του Περ. Αμανατίδη.

Ο Περικλής Αμανατίδης έχοντας και τις απουσίες των Οικονομόπουλου, Φλίγκου, Ευθυμιάδη, Ρόκα, Καμπλιώνη είχε κάποιες αλλαγές στην 11άδα που ξεκίνησε το ματς με τον Γιακουμή να είναι κάτω από τα δοκάρια έχοντας στην άμυνα δεξιά τον Σάββα, αριστερά τον Μπουτζίκο και στόπερ τον Λεάντρο Πίντο και τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου αντί του Νόνη.

Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν ο Ναζίμ αλλά και ο Κλεβί Κόλα με τον Σκοπελίτη να παίζει πιο μπροστά και να κινείται μεσοεπιθετικά μαζί με τον Σερτζίνιο και τον Λώττα που ήταν σε ρόλο οργανωτή, ενώ ο Βασίλης Σαχινίδης ήταν σε θέση φορ.

Στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός γνώρισε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (32″) βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν ένα μακρινό σουτ του Ν. Μανιά κατέληξε στα δίχτυα του Γιακουμή για να γίνει πολύ γρήγορα το 1-0 … και η «γκίνια» είχε συνέχεια καθώς … 17 λεπτά μετά έχασε και πέναλτι!

Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά χωρίς την απαραίτητη ευστοχία καθώς τα σουτ του Σάββα (8’), Λώττα (12’) και Σερτζίνιο (14’) κατέληξαν άουτ, ενώ στο 17’ ο Μπουτζικος κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Λώττας από τα 11 βήματα το εκτέλεσε χλιαρά δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Στυλίδας Μήτσου να αποκρούσει και να κρατήσει την πρωτοπορία.

Οι ερυθρόλευκοι κλήθηκαν και πάλι να «συνέλθουν» αλλά δεν τα κατάφεραν άμεσα αφού στο 27ο λεπτό ο Ντειβιντ Ναζίμ βγήκε τετ-α-τετ και δεν πλάσαρε σωστά για να έρθει η ισοφάριση στο 39ο. Από μπαλιά του Σερτζίνιο ο Φίλιππος Σκοπελίτης βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ Μήτσου που αφού τον ξεπέρασε πάσαρε υποδειγματικά για να κάνει το 1-1.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε γρήγορα προβάδισμα, όταν στο 54’ ο Σάββας επιχείρησε σέντρα – σουτ με περίεργη τροχιά και ο Λώτας που έγινε κάτοχος της μπάλας πλάσαρε για να γίνει το 1-2, ενώ λίγο αργότερα οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και το 1-3. Ο Αντώνης Ζγκούρη στο 62’ έπιασε ωραίο σουτ που απέκρουσε προσωρινά ο γκολκίπερ αλλά ο Σερτζίνιο στον οποίο κατέληξε η μπάλα πλάσαρε εύστοχα στέλνοντάς την στα δίχτυα (1-3).

Στο νικηφόρο παιχνίδι πρώτο που δεν σκόραρε ο Σαχινίδης, στο 77’ ήταν και η σειρά του Ζγκούρη που έπαιξε και ως φορ να σκοράρει όταν δέχθηκε την ωραία μπαλιά του Μπουτζίκου και πλασάροντας πέτυχε το 1-4 που έμεινε ώς το τέλος…

«Πιστεύουμε στην ομάδα και περιμένουμε να λάμψει στο πρωτάθλημα» δήλωσε στο τέλος του ματς ο Π. Αμανατίδης που τόνισε πως «αν λέμε πως δεν είμαστε φαβορί κανείς δεν θα μας πιστέψει»…

ΑΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ: Μήτσου, Τέγος, Στυλιανός, Ζωγράφος (61’ Μάλιος), Α.Κουφιώτης, Μπουσάι, Βαρυπάτης (71’ Καββαδίας), Ν. Μανιάς (44’ Χαλαστάνης), Κουφιώτης, Ξεζόνωτος (44’ Δημητρέλης), Ν. Λέντας..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (71’ Παλιούρας), Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο (71’ Νόνης), Παπαϊωάννου (79’ Πατσής), Κόλα, Ναζίμ (59’ Μαργαρίτης), Σκοπελίτης, Σερτζίνιο (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λώττας (77’ Καναβός), Σαχινίδης (59΄Ζγκούρη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου