ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΜΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «Πρόκριση για το πρεστίζ της ομάδας»

μανοσ-αποστολιδησ-πρόκριση-για-το-πρ-751576

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της φετινής Νίκης Βόλου είναι αδιαμφισβήτητα ο Μάνος Αποστολίδης, με τον 35χρονο Καβαλιώτη τερματοφύλακα να επιστρέφει σε αποστολή επίσημου αγώνα της Νίκης Βόλου μετά το καλοκαίρι του 2014, όταν και πανηγύρισε την άνοδο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του Ηρακλή.

Ο ίδιος έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ο προπονητής Φάντζιο Μπούις, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας, λίγο πριν τον σημερινό κρίσιμο αγώνα.

Αρχικά ο 35χρονος πορτιέρε επεσήμανε: «Το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. σήμερα), όπως είπε και ο προπονητής μου, είναι μία πρόκληση για μας. Ο κάθε παίκτης θέλει να δείξει την αξία του κόντρα σ’ έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας κι ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Εμείς το μόνο που κοιτάμε είναι η απόδοση της δικής μας ομάδας. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να δείξουμε στον κόσμο μας ότι φέτος γίνεται μία σοβαρή δουλειά, με στόχο να είμαστε την επόμενη χρονιά στην παραπάνω κατηγορία. Ελπίζουμε στο τέλος να τα καταφέρουμε».

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Εγώ είμαι στη διάθεση του προπονητή μου. Κάποιες μικροενοχλήσεις που υπάρχουν, είναι φυσιολογικές και δεν είναι κάτι που θα μου στερήσουν να αγωνιστώ, αν με επιλέξει ο προπονητής. Είμαι σε καλή κατάσταση».

Για το τι λέει η δική του εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια: «Δεν είναι μόνο η δική μου εμπειρία. Γενικότερα στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλές φορές πως ομάδες από χαμηλότερες κατηγορίες παίρνουν προκρίσεις απέναντι σε καλύτερες ομάδες. Εμείς θα διεκδικήσουμε όσες ελπίδες κι όσες πιθανότητες έχουμε και θα προσπαθήσουμε φυσικά για την πρόκριση με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί έχουμε και το κίνητρο ότι θα αγωνιστούμε στη συνέχεια με ομάδες Super League, αλλά και Football League ξανά. Επίσης το πρεστίζ της ομάδας θα τονωθεί και πάλι, κάτι που έχει χρόνια να γίνει, και θα ακουστεί το όνομά της. Για μας δε θα είναι έκπληξη, αν επιτευχθεί η πρόκριση, αλλά για την υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να είναι έκπληξη. Είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος στην κατάκτηση της πρόκρισης: «Όποιος έχει αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της Νίκης, ξέρει πόσο βοηθάει την ομάδα, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ όσος κόσμος και να έρθει και ελπίζω να είναι πολύς αυτός ο κόσμος και να τον κάνουμε χαρούμενο».

Για το αν μπορεί η αναμέτρηση με την ομάδα της Δράμας να του δώσει ένα παραπάνω κίνητρο, όντας Καβαλιώτης: «Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε αυτή η κόντρα Καβάλας-Δράμας. Εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι είτε είναι ντέρμπι είτε δεν έχει τα στοιχεία ενός ντέρμπι».

Για το κλίμα στα κυανόλευκα αποδυτήρια: «Όλα τα παιδιά έχουμε καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού αυτού, γιατί δε θα έχουμε μόνο ατομικά κέρδη, αλλά και ομαδικά, καθώς μία πρόκριση θα δώσει μία ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά θα είναι και καλό για την ψυχολογία μας, ότι είμαστε εδώ και ξέρουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή» για να συμπληρώσει: «Αυτό που καταλαβαίνω από τις προπονήσεις και μέσα στ’ αποδυτήρια είναι ότι ανυπομονούν όλοι οι συμπαίκτες μου γι’ αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα που θα έχουμε μέσα στη σεζόν και όλοι θέλουν να αγωνιστούν σ’ αυτό και να αποδείξουν τι αξίζουν».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η Νίκη μπορεί να διαχειριστεί τόσο μια πιθανή πρόκριση στο Κύπελλο, όσο και τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα σχολίασε: «Εμάς ο σκοπός μας είναι να προκριθούμε στους ομίλους, γιατί αυτό ανεβάζει το πρεστίζ της ομάδας. Για να είμαστε ρεαλιστές, ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, δεν είναι το Κύπελλο. Θέλουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία αντάξια της Νίκης Βόλου. Δε θα κοιτάξουμε να έχουμε μία πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά κι αυτό μπορεί να συμβεί. Δε λέμε ότι είναι απίθανο. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου