ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρία ματς …της 3ης αγωνιστικής

τρία-ματς-της-3ης-αγωνιστικής-751839

Με τρία ματς της 3ης αγωνιστικής επαναρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΦΗ να υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πριν την Ευρώπη παίζει με τον Πανιώνιο… ενώ ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΠΑΣ Γιάννινα να θέλουν τους πρώτους βαθμούς και τα πρώτα γκολ… Για τον ΠΑΣ Γιάννινα λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του, ο Στέφανος Αθανασιάδης μπήκε στην αποστολή και ενδέχεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.Στον Απόλλωνα Σμύρνης κάνει ντεμπούτο ο Ισπανός τεχνικός, Αλμπέρτο Μοντεαγούδο.

Πριν την Ευρώπη

To βράδυ (20:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League, τέσσερις ημέρες πριν τη μεγάλη επιστροφή της Ένωσης στους ομίλους του Champions League και την αναμέτρηση με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (19/9, 19:55) και οι άνθρωποι του Δικεφάλου περιμένουν περίπου 20.000 κόσμο στο ματς με τους Νεοσμυρνιώτες, καθώς η προπώληση των εισιτηρίων βρισκόταν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν χωρίς απώλειες στο πρωτάθλημα διότι μπροστά τους βρίσκονται τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Με Καρέλη ο ΠΑΟΚ

Με την απουσία του Πρίγιοβιτς πήγε στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία ,ενώ στην αποστολή επέστρεψε μετά την τιμωρία του ο Φερνάντο Βαρέλα και στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού για πρώτη φορά βρίσκεται κι ο Νίκος Καρέλης.

Για τον Λουτσέσκου στο Ηράκλειο είναι οι Ρέι, Πασχαλάκης, Τόσκα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ουάρντα, Άκπομ, Καρέλης.

Χωρίς τους δανεικούς θα είναι στην μεγάλη επιστροφή του μπροστά στο κοινό του στην Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ, για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ». Ο Νίκος Παπαδόπουλος, άφησε εκτός αποστολής τον τραυματία Μεγιάδο, αλλά και τους Μιχόγεβιτς και Δεληγιαννίδη, οι οποίοι αγωνίζονται στους Κρητικούς ως δανεικοί από τον ΠΑΟΚ. Η αποστολή του ΟΦΗ: Στρέζος, Σωτηρίου, Παπάζογλου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός, Οικονόμου, Νέιρα, Κυριακίδης, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι, Αραβίδης.

Για ρεκόρ στο ξεκίνημα

Το πρωτάθλημα της Super League έχει διανύσει τις πρώτες δύο αγωνιστικές και οι «μεγάλοι» εύκολα ή δύσκολα έχουν βγει αλώβητοι. Το τριήμερο, μπαίνουμε στην τρίτη «στροφή» της διοργάνωσης και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «κυνηγούν» ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στην Ιστορία της Super League.

Από το 2006-΄07 όταν και δημιουργήθηκε ο συνεταιρισμός, οι τέσσερις «μεγάλοι» δεν έχουν καταφέρει να μη χάσουν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τη μοναδική χρονιά που έφτασαν με δύο νίκες και οι τέσσερις στον τρίτο τους αγώνα πρωταθλήματος ήταν το 2016-΄17, όπου τελικά «γκέλαραν» όλοι! Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την χρονιά, αναβλήθηκαν οι πρώτες δύο αγωνιστικές και ουσιαστικά το πρωτάθλημα άρχισε από την 3η αγωνιστική, επομένως οι αναμετρήσεις έγιναν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός την περίοδο 2015-16 “πέταξε” τους πρώτους βαθμούς την 18η αγωνιστική με τον Πλατανιά (1-1) εκτός έδρας και έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες. Στο καλύτερο σερί που έχουν κάνει Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχασαν βαθμούς την 7η αγωνιστική. Το 2009-10 οι “πράσινοι” γνώρισαν την πρώτη απώλεια με την Καβάλα που ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Την περίοδο 2007-08 η ΑΕΚ έχασε από τον Ηρακλή στην έδρας αναμέτρηση με 2-1 και σταμάτησε το αήττητο της. Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, στα χρονικά της Super League, δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει τρία διαδοχικά παιχνίδια στο ξεκίνημα της περιόδου! Οπερ σημαίνει ότι αν κερδίσει σήμερα τον ΟΦΗ θα έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων.

Η 3η αγωνιστική

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (18:15)

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Α’ βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Β’ βοηθός: Κων/νος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)

Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου (Εύβοιας)

Α’ βοηθός: Κων/νος Κωνστάντιος (Εύβοιας)

Β’ βοηθός: Γεώργιος Γιαννίκος (Πειραιά)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΑΕΚ-Πανιώνιος (20:30)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Α’ βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Β’ βοηθός: Μιχαήλ Καρσιώτης (Καστοριάς)

4ος: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Αύριο Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Ξάνθη-Παναιτωλικός (17:00)

Διαιτητής: Κων/νος Κοτσάνης (Δράμας)

Α’ βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Β’ βοηθός: Γεώργιος Χατζίκος (Δράμας)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός (18:15)

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Α’ βοηθός: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων)

Β’ βοηθός: Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Ατρόμητος-Λαμία (20:00)

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Α’ βοηθός: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

Β’ βοηθός: Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (20:30)

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Α’ βοηθός: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

Β’ βοηθός: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου (19:00)

Άρης-Λεβαδειακός

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Α’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Β’ βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου