ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάση θυσία νίκη και τρεις βαθμοί

πάση-θυσία-νίκη-και-τρεις-βαθμοί-460978

Πάση θυσία την νίκη και τους τρεις βαθμούς χρειάζεται αύριο η Νίκη Βόλου που θα φιλοξενήσει στις 3μ.μ. την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας στο Παντελής Μαγουλάς προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και της ανόδου. Οι κυανόλευκοι βέβαια εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στα μεταγραφικά μιας και σήμερα αναμένεται να συμφωνήσει και ο Ηλίας Μακράκης.

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα η Νίκη Βόλου χρειάζεται επειγόντως βαθμούς στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα των Σερρών για την 3η αγωνιστική του Β’ Γύρου της Football League 2. Στα τελευταία παιχνίδια η Νίκη δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς που θα ήθελε κόντρα σε Αετό Σκύδρας και Καλλονή εντός αλλά και εκτός έδρας αντίστοιχα. Αν σκεφτεί βέβαια κανείς πως το παιχνίδι με την Καλλονή ήταν κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας τότε η απώλεια βαθμών μπορεί να δικαιολογείται ωστόσο το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον Αετό στο Παντελής Μαγουλάς.

Παρόλα αυτά οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν αρκετά καλοί στο παιχνίδι της Μυτιλήνης και αν κάποιοι άξιζαν την νίκη αυτοί ήταν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Πλέον τα δύο αυτά παιχνίδια έχουν περάσει στο παρελθόν και αυτό που σκέφτονται παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι πως θα φθάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών αύριο.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους κυανόλευκους εάν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες απομένουν για άνοδο. Οι κυανόλευκοι παραμένουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας αλλά η διαφορά φθάνει πλέον τους οκτώ βαθμούς από την κορυφή όπου και βρίσκεται η Καλλονή έχοντας 35. Με τρεις λιγότερους ακολουθεί ο Φωκικός έχοντας 32 ενώ τους ίδιους βαθμούς έχει και η Αναγέννηση Επανομής με την Νίκη να κατακτά 27 μετά το πέρας των 18 αγωνιστικών.

Μπορεί η νίκη να είναι μονόδρομος στο αυριανό ματς ωστόσο για να μπορέσουν οι κυανόλευκοι να επικρατήσουν των αντιπάλων τους τότε θα πρέπει να ξεπεραστούν και οι απουσίες μιας και αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα λείψουν.

Από την μία υπάρχουν οι απουσίες των τιμωρημένων ποδοσφαιριστών που είναι οι Νάστος και Καρακώστας, ενώ από την άλλη ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο έχει ο Ντάνισιτς. Η κατάσταση του Κροάτη θα εκτιμηθεί εκ νέου στην σημερινή προπόνηση και ο τεχνικός Απόστολος Χαραλαμπίδης θα τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοκιμάσει το πόδι του στο ζέσταμα πριν τον αυριανό αγώνα και αν μπορεί να ξεκινήσει στο παιχνίδι. Παράλληλα τραυματίας είναι και ο Σωτρίνης και θα απουσιάσει μιας και έχει χτυπήσει στον ώμο.

Με τις απουσίες των προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών ο τεχνικός της Νίκης προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Τσερκέζο στο δεξί άκρο της άμυνας ο οποίος μέχρι σήμερα κάλυπτε την αντίστοιχη θέση στα αριστερά εκεί όπου θα ξεκινήσει ο Τσικνίδης. Από εκεί και πέρα ελλείψει Ντάνισιτς η λύση στην επίθεση ακούει στο όνομα Κυπτίου με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να αποτελεί την μοναδική λύση αντί του Κροάτη.

Τέλος όσον αφορά τους τραυματίες ο Αργεντινός Όλιβερ πέρασε χθες από μαγνητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταλαιπωρείται από μηνίσκο ωστόσο οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Αντίθετα μια μικρή κάκωση φαίνεται να ταλαιπωρεί τον Αργεντίνο και έτσι μετά από μία εβδομάδα θεραπεία αναμένεται να είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος κάτι που σημαίνει πως δεν θα λυθεί και το συμβόλαιο του μιας και υπήρχαν τέτοιες σκέψεις αρχικά.

Σήμερα του Μακράκη

Παίκτης της Νίκης Βόλου αναμένεται να είναι από σήμερα εκτός σοβαρού απροόπτου ο αμυντικός Ηλίας Μακράκης όπως αποκάλυψε από χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ο πρώην αμυντικός της Νίκης τις περιόδους 2007/08 και 2008/09 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ιωνικού τους τελευταίους 18 μήνες έχοντας συνολικά 36 παρουσίες στην Β’ Εθνική.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να πάρει την ελευθέρας του κάτι που πιθανότατα θα γίνει σήμερα μετά από ενέργειες του ίδιου του παίκτη που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα της Νίκαιας. Ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα της Νίκης Βόλου η οποία και δεν θα μπορούσε να πει όχι στην περίπτωση «επαναπατρισμού» του.

Με την φανέλα της Νίκης σε δύο χρόνια αγωνίστηκε σε 48 ματς της Γ’ Εθνικής κυρίως ως αμυντικός, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως αμυντικό χαφ έχοντας πετύχει και δύο τέρματα ενώ μετρά και τέσσερα παιχνίδια στο κύπελλο σκοράροντας μία φορά.

Η συμφωνία του με την ομάδα του Στράτου Γιδόπουλου αναμένονταν να επιτευχθεί χθες ωστόσο οι λεπτομέρειες της αποδέσμευσης του καθυστέρησαν την συμφωνία.

Ακυρο για Λαμέντζα

Την απάντηση της Ιταλικής Ρετζίνα ανέμεναν χθες στην Νίκη Βόλου προκειμένου να παραχωρηθεί ή όχι στους κυανόλευκους ο νεαρός Τόνι Λαμέντζα. Τελικά η απάντηση από την Ιταλία ήταν αρνητική και έτσι ο νεαρός επιθετικός δεν θα έρθει στο Βόλο. Πλέον εξετάζονται άλλες περιπτώσεις προκειμένου να βρεθεί ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά στην κυανόλευκη επίθεση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου