ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό Βόλου μετά το φιλικό με την ΑΕΛ

ικανοποίηση-στον-ολυμπιακό-βόλου-μετ-755607

Στοιχεία δεμένης ομάδας, με πολύ καλή – δεδομένης της χρονικής περιόδου – ανάπτυξη δημιουργικά παρουσίασε ο Ολυμπιακός Βόλου, που εντυπωσίασε και πάλι, παρά την φιλική ήττα από την ΑΕΛ, με 0-1 στο Πανθεσσαλικό, προχθές το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Λαρισαίοι έφυγαν από τον Βόλο νικητές, χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλετιτς, το οποίο είχε κερδίσει στο 43’ από τον Λεάντρο Πίντο. Ωστόσο, η ΑΕΛ, ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League, με επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, δε φόβισε σε καμία περίπτωση τους ερυθρόλευκους, που απέδωσαν, σε μεγάλο βαθμό, όσα δουλεύονται στην καθημερινή προπόνηση.

Η πίεση ψηλά ήταν χαρακτηριστική από πλευράς Ολυμπιακού ήδη από τα πρώτα λεπτά, ενώ οι Βολιώτες, που σε όλο το παιχνίδι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες είτε να προηγηθούν, είτε να ισοφαρίσουν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμορφες συνεργασίες μεταξύ των παικτών, ικανοποιώντας εν γένει τους φιλάθλους που παρευρέθησαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Αλλωστε, οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων κέρδισαν το χειροκρότημα από τους φιλάθλους τους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης.

Πώς παρατάχθηκαν

Με τερματοφύλακα τον Γιακουμή ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με την αμυντική τετράδα να συνθέτουν οι Σάββας, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος, από τα δεξιά στ’ αριστερά. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ τοποθετήθηκαν οι Ρόκας και Σκοπελίτης, ενώ μπροστά τους, ο Λώττας ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρι (δεξιά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαχινίδης για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη.

Οι φιλοξενούμενοι της ΑΕΛ παρατάχθηκαν με τον Κρίστινσον στο τέρμα, ενώ την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς και Χούμπτσεφ. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Καρανίκας και Ντέλετιτς, ενώ σε ρόλο αμυντικών χαφ τοποθετήθηκαν οι Μιλοσάβλιεβιτς και Μπάλλας. Ως επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Λεοζίνιο, ενώ την επιθετική δυάδα αποτέλεσαν οι τους Μόρσι και Κούνιτς.

Το πρώτο μέρος

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου, καταγράφοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 2’, όταν ο Σερτζίνιο βρήκε όμορφα τον Ζγκούρι από τα αριστερά, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να σουτάρει, πριν επέμβει ο Κρίστινσον.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Οικονομόπουλος επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ έπειτα από την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Οι Λαρισαίοι δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους ως τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, λόγω και της πίεσης των ερυθρόλευκων ψηλά, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται από τον Ντέλετιτς στο 27’, το σουτ από τα δεξιά του οποίου κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.

Σέντρα – σουτ του Ζγκούρι στο 34’ απέκρουσε δύσκολα ο Κρίστινσον, ενώ νέα προσπάθεια και σουτ του Σαχινίδη στο 40’ κόντραρε σε αντίπαλους αμυνόμενους. Οι Βολιώτες έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, η ομάδα της Λάρισας, ωστόσο ήταν εκείνη που προηγήθηκε, σε μια μάλλον… ανύποπτη φάση στο 43’. Συγκεκριμένα, ο Ντέλετιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, με τον Λεάντρο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Σαρρή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Ντέλετιτς δεν αστόχησε, γράφοντας το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Ολυμπιακό, με τον Σάββα να κάνει μια κούρσα από τα δεξιά, βγάζοντας τη σέντρα για το Σαχινίδη, το σουτ του οποίου δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον που μπλόκαρε σταθερά. Σημειώνεται, ότι ο Οικονομόπουλος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Νόνη, δέκα περίπου λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος

Με ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, ανεκμετάλλευτη ωστόσο, καθώς το σουτ του Σαχινίδη στο 49’ βρήκε σε σώματα. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει με τον Ντέλετιτς να ξεδιπλώνει τις επιθετικές του αρετές, τροφοδοτώντας από τα αριστερά τον Λεοζίνιο, που πλάσαρε με το δεξί, χωρίς να αιφνιδιάσει τον Γιακουμή.

Αρκετές αλλαγές έκανε σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ο Περικλής Αμανατίδης δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον υπό δοκιμή Ταμπά. Σουτ του Σαχινίδη στο 69’ δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον, ενώ η κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού για τους ερυθρόλευκους σημειώθηκε στο 76’. Συγκεκριμένα, ο Μπουτζίκος σέντραρε από αριστερά, ο Ρόκας πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η μπάλα κατέληξε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο 87’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, ο Ναζίμ πήρε την κεφαλιά, με τον πορτιέρε των βυσσινί να αποκρούει εντυπωσιακά, παραχωρώντας νέο κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, χωρίς ωστόσο να απειλήσει σημαντικά.

Μικρής διάρκειας σύρραξη μεταξύ των παικτών εκδηλώθηκε λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όταν παίκτης της ΑΕΛ είπε κάτι, καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο, ωστόσο τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος (37’ λ. τρ. Νόνης), Ρόκας (59’ Ναζίμ), Σκοπελίτης (85’ Παπαϊωάννου), Ζγκούρι, Σερτζίνιο (77’ Κόλα), Λώττας (59’ Ταμπά), Σαχινίδης (70’ Φλίγκος).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς (67’ Σαΐτι), Χούμπσεφ (46’ Γκόλιας), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλας, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Μορσί (75’ Νούνιτς), Κούνιτς (46’ Φριουί).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου