ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα με το δεξί για την Εθνική, αύριο η συνέχεια κόντρα στην Ουγγαρία

πρεμιέρα-με-το-δεξί-για-την-εθνική-αύρι-755712

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε το Nations League η Εθνική Ελλάδος, καθώς επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν το βράδυ του Σαββάτου και από χθες βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπου θα δοθεί η συνέχεια αύριο Τρίτη (9.45μ.μ.).

Πολύ καλή η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά μέχρι το 25’, διάστημα στο οποίο βγήκαν εξαιρετικές συνεργασίες. Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 14’ μετά από ασίστ του Μήτρογλου, ενώ ο μέσος του Ολυμπιακού είχε και δοκάρι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Προβλημάτισε το σύνολο του Σκίμπε, κυρίως στο δεύτερο μέρος, όταν και δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Απειλητικοί οι Εσθονοί στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά η Εθνική μας κράτησε το προβάδισμα και πήρε τη νίκη (0-1) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Nations League.

Πώς έπαιξε

Ο Μίχαελ Σκίμπε επιφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της Εθνικής μας ομάδας. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία μας, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Λυκογιάννη να παίζουν στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Μάνταλος-Φορτούνης-Πέλκας χρησιμοποιήθηκαν πίσω από τον «φουνταριστό» Μήτρογλου.

Το ματς

Η Εθνική μας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάρη στις πολύ καλούς συνδυασμούς των μέσων, ενώ είχε νωρίς-νωρίς την πρώτη καλή στιγμή της: στο 4’ ο Μάνταλος βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε στη γωνία, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση για να διώξει σε κόρνερ.

Οι Εσθονοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες στο 10’, όταν ο Λουτς βρήκε λίγο χώρο στη μεγάλη περιοχή και σούταρε με καλές προϋποθέσεις, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 14’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας πήρε το προβάδισμα, με τον Φορτούνη να λαμβάνει εξαιρετική ασίστ από κεφαλιά-πάσα του Μήτρογλου και να πλασάρει υποδειγματικά για το 0-1.

Δικαίως προηγήθηκε η Εθνική μας, που συνέχισε στο ίδιο τέμπο για ένα περίπου 10λεπτο ακόμα. Εντούτοις, μετά το 25’ οι παίκτες του Σκίμπε έδωσαν δικαιώματα και… χώρους στους γηπεδούχους, που απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις. Στο 40’ η ομάδα μας έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη σταμάτησε στο δοκάρι κι αφού πρώτα δεν βρήκαν την μπάλα ο Μήτρογλου και ο Μανωλάς.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική μας θα μπορούσε να πετύχει το δεύτερο τέρμα της, σε μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, η οποία ξεκίνησε από τον Πέλκα, που έδωσε στον Φορτούνη κι εκείνος σέντραρε για να βρει τον Τοροσίδη, που όμως αστόχησε με κεφαλιά. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας να προηγείται 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ατυχία για το σύνολο του Σκίμπε, καθώς τραυματίστηκε στο 47’ ο Μήτρογλου, ο οποίος γύρισε το πόδι του. Τρία λεπτά αργότερα ο Γερμανός τεχνικός έβαλε στο ματς τον Μπακασέτα αντί του επιθετικού της Μαρσέιγ, που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τους Εσθονούς να πιέζουν λίγο περισσότερο και την Εθνική μας να μην έχει βρει συνεργασίες και συνδυασμούς, όπως συνέβαινε στο πρώτο 45λεπτο. Στο 66’ ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας Ακσάλου έδιωξε στην κλειστή του γωνία.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Πέλκας είχε τη δική του ευκαιρία: σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι των Εσθονών. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στο γήπεδο και είχαν τη δική τους κλασική ευκαιρία: στο 71’ ο Τοροσίδης αδράνησε και ο Λουτς σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Εσθονοί συνέχισαν να πιέζουν με τις βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν στην περιοχή μας, αν και δεν βρήκαν «καθαρές» ευκαιρίες. Το συγκρότημα του Σκίμπε απείλησε σε 3 περιπτώσεις με τον Φορτούνη, με σημαντικότερη εξ αυτών το χαμένο τετ-α-τετ στο 91’.

Έτσι, η Εθνική μας ομάδα κράτησε το υπέρ της 1-0 στο Ταλίν και έφτασε στο ζητούμενο που ήταν η νίκη στην Εσθονία. Η επόμενη υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, με την Ουγγαρία εκτός έδρας.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοφ, Βίχμαν, Μετς, Πικ, Ογιάμα (80’ Ταμ), Ντμιτρίεφ, Βασίλιεφ, Λουτς (86’ Πούρι), Χένρι Ανιέρ (63’ Ζενιόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78’ Τζιόλης), Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας (92’ Κουλούρης), Μήτρογλου (50’ Μπακασέτας)

Φινλανδία – Ουγγαρία 1-0

Η Φινλανδία είχε την ουσία και στην πρεμιέρα του ομίλου της Εθνικής μας επικράτησε στο Τάμπερε της Ουγγαρίας 1-0. Oι Μαγυάροι παρουσιάστηκαν με τον Ρόσι για πρώτη φορά στον πάγκο τους είχαν σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ήθελαν. Οι Φινλανδοί είχαν τρεις καλές επισκέψεις, ένα γκολ του Πούκι μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά και δυο δοκάρια με τον σκόρερ και τον Τόιβο. Οι Ούγγροι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, πιο κινητικοί, αλλά τόσο ο Σζαλάι όσο ο Λόβρενσιτς και ο Κλέινσερ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Αποτελέσματα

Φινλανδία-Ουγγαρία 1-0

Εσθονία-Ελλάδα 0-1

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Ελλάδα 3 1-0

2. Φινλανδία 3 1-0

3. Εσθονία 0 0-1

4. Ουγγαρία 0 0-1

Επόμενη αγωνιστική 11/09

Ουγγαρία – Ελλάδα

Φινλανδία – Εσθονία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου