ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να αλώσει το νησί

να-αλώσει-το-νησί-462339

Απέναντι στην πρωτοπόρο του Βορείου Ομίλου της Football League 2 Καλλονή και μάλιστα φιλοξενούμενη στην έδρα της, η Νίκη αναμένεται να έχει αναμφίβολα δύσκολο έργο σήμερα το απόγευμα. Επειδή όμως το παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα «τελικού» για τους κυανόλευκους, προσπερνούν τα εμπόδια, ξεχνούν την βαθμολογική θέση του αντιπάλου, και θέτουν ως στόχο να κάνουν τα πάντα για να μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής έχοντας στις αποσκευές τους τρεις πόντους ή αυτόν της ισοπαλίας από το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής.

Η Νίκη στο παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο στάδιο «Κώστας Κεντέρης», θα προσπαθήσει να αλώσει μια έδρα που καμία ομάδα δεν τα κατάφερε μέχρι σήμερα. Με ισοπαλία έφυγαν τέσσερα συγκροτήματα που διαθέτουν «σφιχτή άμυνα» όπως ο Αετός Σκύδρας, ο Τύρναβος, ο Φωκικός και η Κοζάνη, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό. Αυτό θέλει να «κλέψει» σήμερα από τους νησιώτες η Νίκη για να μπει ξανά δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Αυτή την στιγμή υπολείπεται πέντε βαθμούς της πρωτοπόρου και σημερινής της αντιπάλου Καλλονής. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης μπορεί να υπολογίζει σε τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Αετό Σκύδρας. Συγκεκριμένα επιστρέφουν ο Πετράς που εξέτισε την ποινή του και ο Τσάγγαρης που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ συμπεριελήφθησαν για πρώτη φορά στην αποστολή, οι νεοαποκτηθέντες Καλαμιώτης και Κυπτίου. Πετράς και Τσάγγαρης αναμένεται να ξεκινήσουν και στο βασικό σχήμα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτό του Αντώνη Σωτρίνη που έμεινε στον Βόλο λόγω τραυματισμού.

Ο 42χρονος προπονητής αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-5-1. Ο Φώτης Τάσσος θα υπερασπιστεί την εστία, ενώ στην τετράδα της άμυνας θα παραταχθούν οι Καρακώστας δεξιά, ο Τσερκέζος αριστερά και οι Παπαδήμας και Μαϊστρέλλης στο κεντρικό δίδυμο. Στα χαφ, Πετράς και Νάστος θα έχουν ανασταλτικό ρόλο, ενώ ο Γιάννης Τσάγγαρης, αναμένεται να αγωνιστεί πίσω από τον προωθημένο Ντάνισιτς. Μπουσινάκης και Στουρνάρας θα καλύψουν εκτός απροόπτου τις δυο πλευρές.

Η αποστολή που επέλεξε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης περιλαμβάνει 19 άτομα και συγκεκριμένα τους: Τάσσο, Μπαϊμάκη, Βλαχοκυριάκο, Καλαμιώτη, Καρακώστα, Κυπτίου, Μαϊστρέλλη, Μπουσινάκη, Νάστο, Ντάνισιτς, Ναβαρέτε, Ολιβερ, Παπαδήμα, Πετρά, Στουρνάρα, Τσάγγαρη, Τσερκέζο, Τσικνίδη, Χρυσοχοΐδη.

Ο Αριστείδης Βάτσιος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Καλλονή και τη Νίκη Βόλου, με βοηθούς του τους, Αθανάσιο Τζωρτζάκο και Παναγιώτη Κασσαβέτη του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Ως τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Άγγελος Ζαραβίνος από την Αθήνα.

Η Καλλονή

Η Καλλονή στην έδρα της εύκολα παραχωρεί τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ποτέ δεν χάνει! Με απολογισμό πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και καμία ήττα στο «σπίτι» της και εκμεταλλευόμενη και τα τέσσερα διπλά που έχει πάρει, ένα από αυτά στη Νεάπολη στον πρώτο γύρο από τη Νίκη, φιγουράρει στην κορυφή και θέλει τους τρεις βαθμούς σήμερα για να παραμείνει εκεί, αφού νιώθει καυτή την ανάσα των τριών συνδιεκδικητών. Η Καλλονή θα παραταχθεί σήμερα με νέο τεχνικό στον πάγκο της τον Σωτήρη Αντωνίου, ενώ το ντεμπούτο του με την ομάδα αναμένεται να κάνει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μιχάλης Κριπιντίρης.

Σενάρια και διάψευση Χαραλαμπίδη

Εν τω μεταξύ σενάρια περί αποχώρησης του Απόστολου Χαραλαμπίδη σε περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής μεταγραφική ενίσχυση της κυανόλευκης ομάδας, «κυκλοφόρησαν» χθες σε διάφορα αθλητικά site της κατηγορίας.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον προπονητή της Νικάς Απόστολο Χαραλαμπίδη να προβεί στην εξής δήλωση, διαψεύδοντας τα σενάρια: “Με έκπληξη διάβασα σε ιστοσελίδα, πως είμαι έτοιμος να τα «βροντήξω» και άλλα… διάφορα. Η φαντασία κάποιων δεν θα μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας, που είναι η Νίκη να ανέβει κατηγορία”.

Football League 2 – 19η Αγωνιστική

ΚΑΛΛΟΝΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γήπεδο: «Κώστας Κεντέρης»

Ωρα: 15.00

26.ΜΑΠΠΑΣ 88.ΤΑΣΣΟΣ

5.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ 4.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

11.ΜΗΤΣΗΣ 55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ

24.ΣΕΜΠΕΚΟΣ 13.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

3.ΓΑΛΑΣ 77.ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ

6.ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ 20.ΝΑΣΤΟΣ

17.ΜΑΚΡΙΔΗΣ 14.ΠΕΤΡΑΣ

9.ΛΟΥΚΙΝΑΣ 72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

10.ΒΛΑΣΤΕΛΛΗΣ 30.ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ

31.ΓΚΟΝΤΖΟΣ 10.ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

77.ΣΑΜΠΑΝΗΣ 7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ

Προπονητές

Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου