ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα θετική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό και άλλη μία νίκη (1-0) απέναντι στον Ηρακλή

νέα-θετική-εμφάνιση-για-τον-ολυμπιακό-759965

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ακόμα μια θετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε του Ηρακλή με 1-0, προχθές το απόγευμα, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου ο συνήθης ύποπτος… Βασίλης Σαχινίδης ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος των ερυθρόλευκων στο 24’ με όμορφο μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής απέναντι σε μία ακόμα ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ικανοποιημένος άλλωστε ήταν και ο κόσμος που έδωσε το παρών στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού χειροκροτούσε αδιάλειπτα τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη. Ο Ολυμπιακός Βόλου, που βελτιώνεται από φιλικό σε φιλικό παρουσίασε και πάλι καλά στοιχεία, κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, δείχνοντας ότι φέτος δημιουργείται μια ομάδα – πρότυπο, που θα τρομάζει τις αντίπαλες άμυνες. Παράλληλα, η αμυντική λειτουργία των Βολιωτών ενέπνευσε σιγουριά, αλλά σίγουρα χρειάζεται περισσότερος καιρός προσαρμογής και δεσίματος των ποδοσφαιριστών.

Συνολικά, έχοντας από ένα ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο, με τους Λώττα και Σερτζίνιο να συνεργάζονται υποδειγματικά σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο δεύτερο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, μην καταφέρνοντας πάντως να παραβιάσει την εστία του Αμπάρη.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου

Με διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Περικλή Αμανατίδη να τοποθετεί στη θέση του τερματοφύλακα τον Γιακουμή, ενώ στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σάββας (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά). Λεάντρο και Οικονομόπουλος συνέθεσαν την αμυντική δυάδα των Βολιωτών, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκαν οι Σκοπελίτης και Ρόκας. Σε ρόλο δεκαριού έπαιξε ο Λώττας, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά). Επιθετική αιχμή για τους γηπεδούχους ήταν ο Σαχινίδης.

Προβάδισμα με Σαχινίδη

Μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε ορεξάτος, με τον Λώττα να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Λεάντρο να παίρνει την κεφαλιά, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα Αμπάρη. Ο Λώττας, δέκα λεπτά αργότερα, εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμπάρη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 17’ με τον Καλτσά να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή και τον Γιακουμή να μπλοκάρει σταθερά.

Σουτ του Σερτζίνιο δεν βρήκε στόχο στο 19’, ενώ στο 22’ ο Λεάντρο σούταρε από μακριά, με την μπάλα να κοντράρει πριν βγει άουτ. Και ενώ το χρονόμετρο έδειχνε το 24ο λεπτό, οι Βολιώτες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και να ανοίξουν το σκορ, με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Σαχινίδη, που βρήκε δίχτυα σ’ ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Αμπάρη, γράφοντας μέσα σε πανηγυρισμούς το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να μη θέλουν να σταματήσουν στο ένα γκολ, καταγράφοντας νέα ευκαιρία στο 28’ με τον Σερτζίνιο να προσπαθεί να πλασάρει τον Αμπάρη από κοντά, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Οι διορθωτικές κινήσεις του τεχνικού του Ηρακλή, μέχρι χθες, Σπύρου Μπαξεβάνου δεν ευοδώθηκαν, με τον ρυθμό έπειτα να πέφτει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στα πόδια των ερυθρόλευκων.

Βελτιωμένος ο Ηρακλής αλλά…

«Ξύπνησε» ο Ηρακλής στο δεύτερο μέρος, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, απειλούμενος άλλωστε στο 92’ να δεχτεί και δεύτερο τέρμα από τους ερυθρόλευκους.

Μόλις.. .στο 64’ σημειώθηκε η πρώτη αξιοσημείωτη φάση για τους Θεσσαλονικείς, με τον Τάι να εκτελεί φάουλ, κερδισμένο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και από τ’ αριστερά και την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.

Παρά την κυκλοφορία από πλευράς Ηρακλή, οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένη φάση, όπως συνέβη και στο 79’, με τον Περόνε να εκτελεί φάουλ, που δεν ανησύχησε τον πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους Ηρακλειδείς σημειώθηκε στο 83’, με τον Ντούνη να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Γιακουμή, που ψύχραιμα αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, πέφτοντας στα πόδια του παίκτη του Ηρακλή. Στην επόμενη φάση, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Ζγκούρι να φεύγει στην κόντρα απ’ τα αριστερά, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε υπό πίεση έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι… είπαν την τελευταία λέξη, έχοντας νέα φάση με τον Ευθυμιάδη, που στο 92’, εκμεταλλευόμενος αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών, βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, σουτάροντας ωστόσο πάνω από τα δοκάρια.

Και μπορεί το 2-0 να μην ήρθε για τον Ολυμπιακό, ωστόσο το τελικό 1-0 έδωσε τη νίκη στους Βολιώτες που έδειξαν έτοιμοι για τη συνέχεια απέναντι σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία και συγκεκριμένα, στη Football League.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Σκόρερ: 24’ Σαχινίδης
Κίτρινες
: 53’ Περόνε
Διαιτητής
: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)
Βοηθοί
: Σαμαράς, Καρακίτσος (Θεσσαλίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: (Αμανατίδης) Γιακουμής, Σάββας (87’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος (73’ Ευθυμιάδης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος (57’ Νόνης), Ρόκας (91’ Ζάχος), Σερτζίνιο (62’ Φλίγκος), Σκοπελίτης, Σαχινίδης (82’ Καναβός), Λώττας (57’ Κόλα), Ζγκούρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ
: (Μπαξεβάνος) Αμπάρης, Κανακούδης (46’ Χιτζίδης), Κουκόλης (46’ Κούσας), Ζιαμπάρης (46’ Γιαννίτσης), Στάμου (46’ Μουμίν), Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος (46’ Τάι), Καλτσάς (34’ Κωστούλας, 60’ Μενδρινός), Πτηνόπουλος (34’ Γεωργίου, 60’ Ντούνης), Ρόβας (46’ Περόνε), Χασομέρης (46’ Πασάς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου