ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Η νίκη ισούται με μισή άνοδο»

η-νίκη-ισούται-με-μισή-άνοδο-462620

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα αναχωρεί σήμερα για τη Μυτιλήνη η ομάδα της Νίκης Βόλου, όπου αύριο στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Football League 2 θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Καλλονή. Ο Παναγιώτης Πετράς που επιστρέφει στην ενδεκάδα μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την αυριανή αναμέτρηση και όπως τόνισε πιθανή νίκη σε αυτό το ματς ισούται με μισή άνοδο. Στο βασικό σχήμα επιστρέφει και ο Γιάννης Τσάγγαρης, ενώ νέα πρόσωπα στην κυανόλευκη αποστολή είναι οι Καλαμιώτης και Κυπτίου.

Το αυριανό ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους κυανόλευκους. Βρίσκονται πέντε βαθμούς απόσταση από την κορυφή στην οποία έχει στρογγυλοκαθίσει η αυριανή τους αντίπαλος και αυτό που θέλουν είναι να τις κόψουν βαθμούς στην έδρα της, και να μειώσουν στους δυο πόντους από την πρώτη θέση. Αυτό που επιθυμούν είναι να «πληρώσουν» την Καλλονή με το ίδιο νόμισμα, για την ήττα του πρώτου γύρου στη Νεάπολη.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στη Ζάκυνθο και δείχνουν να διανύουν μια περίοδο προσαρμογής μετά την απομάκρυνση του Κασάπη, ενώ η Νίκη την περασμένη αγωνιστική «πέταξε» μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μειώσει στους τρεις, αφού παραχώρησε ισοπαλία στο Παντελής Μαγουλάς στον Αετό Σκύδρας.

Πετράς: «Μισή άνοδος»

Ο Παναγιώτης Πετράς μετά από δυο αγωνιστικές απουσίας λόγω τιμωρίας επιστρέφει για να ενισχύσει τους κυανόλευκους. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης όλα δείχνουν ότι θα τον επαναφέρει στο βασικό σχήμα και ο Κρητικός μέσος δηλώνει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ετσι όμως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πηγαίνουμε για να κερδίσουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι το καλύτερο. Πάμε για το καλύτερο δυνατό και από κει και πέρα αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε με το διπλό πρέπει να μη χάσουμε. Το σημαντικότερο είναι ότι επειδή αυτή η ομάδα βρίσκεται παραπάνω από εμάς στη βαθμολογία, ακόμη κι αν δεν χάσουμε και δεν φύγουμε με τη νίκη, δεν απομακρυνόμαστε από την κορυφή, διατηρούμε την απόσταση και την επόμενη εβδομάδα που εμείς παίζουμε εντός έδρας μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε όμως. Θεωρώ ότι είναι κομβικό παιχνίδι και αρκετά σημαντικό για την συνέχεια. Αν μας ευνοήσει λίγο και η τύχη, γιατί στα εκτός έδρας ματς χρειάζεται και η τύχη, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα σπουδαίο διπλό. Αυτή η νίκη, αν την πετύχουμε, θα ισούται με τη μισή άνοδο».

Αλλαγές και νέα πρόσωπα

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Αντώνη Σωτρίνη που αποκλείστηκε από την αποστολή. Τη θέση του θα πάρει ο Παναγιώτης Πετράς στα χαφ, ενώ αντί του Ναβαρέτε που ξεκίνησε στο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στον Αετό Σκύδρας, αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα και ο Γιάννης Τσάγγαρης που δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης στο περασμένο παιχνίδι. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές.

Εν τω μεταξύ νέα πρόσωπα στην αποστολή της κυανόλευκης ομάδας αποτελούν οι Σταμάτης Καλαμιώτης και Κώστας Κυπτίου. Τους δυο ποδοσφαιριστές συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή ο 42χρονος Ελληνας τεχνικός. Η αποστολή της Νίκης θα αναχωρήσει σήμερα στις 9 το πρωί από τη Νέα Ιωνία για την Αθήνα, απ’ όπου τελικά θα ταξιδέψει αεροπορικώς και όχι από την Θεσσαλονίκη, όπως ήταν τα αρχικά πλάνα.

Η αποστολή που επέλεξε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης περιλαμβάνει 19 άτομα και συγκεκριμένα τους: Τάσσο, Μπαϊμάκη, Βλαχοκυριάκο, Καλαμιώτη, Καρακώστα, Κυπτίου, Μαϊστρέλλη, Μπουσινάκη, Νάστο, Ντάνισιτς, Ναβαρέτε, Ολιβερ, Παπαδήμα, Πετρά, Στουρνάρα, Τσάγγαρη, Τσερκέζο, Τσικνίδη, Χρυσοχοΐδη.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου