ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελεία και παύλα, ΑΕΚ είσαι… στ’ αστέρια!

τελεία-και-παύλα-αεκ-είσαι-στ-αστέρ-764548

Τίποτα -ούτε καν ο ίδιος ο αυτοκαταστροφικός της εαυτός- δεν μπορούσε να εμποδίσει την ΑΕΚ να επιστρέψει στο Champions League!

Παρόλο που έκανε «θρίλερ» τη ρεβάνς με τη Βίντι και χρειάστηκε να «ματώσει» για να κρατήσει το 1-1, η «Ένωση» σφράγισε την επιστροφή στους ομίλους μετά από 12 χρόνια.

Το πέναλτι-γκολ του Μάνταλου στο 48’ φάνηκε ότι θα απλοποιούσε τα πράγματα, ωστόσο η ισοφάριση του Νέγκο (57’) και η ανόητη αποβολή του Λόπες (για χτύπημα εκτός φάσης στο 80’) έκανε ροντέο τα τελευταία λεπτά.

Ευτυχώς στο τέλος μίλησε ξανά η ψυχή των «κιτρινόμαυρων», που άντεξαν στην πίεση των Ούγγρων και επεκτείνοντας το αήττητο ευρωπαϊκό σερί σε 14 ματς, πανηγύρισαν έξαλλα με περίπου 40.000 κόσμου.

Επεισόδια μεταξύ των παικτών μετά τη λήξη, όταν ο Λάζοβιτς αρχικά χτύπησε τον Γαλανόπουλο και στη συνέχεια συνεπλάκη με τον Λιβάγια, που τον κλώτσησε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (62’ Πόνσε), Λόπες, Μάνταλος (90’ Τσόσιτς), Λιβάγια (84’ Άλεφ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Τσόσιτς, Σβάρνας, Μπότος, Γιακουμάκης

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβακσικ, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάτζιτς, Κόβακς, Νέγκο, Νικόλοφ (46’ Πάτκαϊ), Στοπίρα, Γιούχαζ, Σέποβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Τούιβελ, Μπέρεκς, Ταμάς, Τοφ, Χάνγκια, Σος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάιμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου