ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τρόμαξε»… και τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός Βόλου, κερδίζοντας μόνο με 1-0

τρόμαξε-και-τον-απόλλωνα-ο-ολυμπια-765840

Νέα ενθαρρυντική για το μέλλον εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό, με 1-0, με σκόρερ τον Βασίλη Σαχινίδη, στο 59’.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της ομάδας, οι ερυθρόλευκοι ενθουσίασαν εκ νέου τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι, πετυχαίνοντας άλλωστε την δεύτερη νίκη τους, μετά την επικράτηση επί των Μετεώρων με 3-1, την περασμένη Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός, απέναντι σε μία ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League, παρουσιάστηκε σοβαρός -κυρίως- επιθετικά, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και τρία δοκάρια, ενώ το τεχνικό επιτελείο έβγαλε για μία ακόμη φορά συμπεράσματα, όσον αφορά τη φυσική και αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Νόνη αντί του Οικονομόπουλου, που δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους να είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Αρη Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο προπονητής των Βολιωτών, Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Γιακουμή στη θέση του τερματοφύλακα με τους Σάββα (δεξιά) και Μπουτζίκο (αριστερά) να αποτελούν τους ακραίους οπισθοφύλακες, ενώ Νόνης και Λεάντρο αγωνίστηκαν ως σέντερ μπακ. Μπροστά τους, στο χώρο του κέντρου κινούνταν οι Ρόκας και Ναζίμ ενώ Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά) κάλυπταν τις δύο πτέρυγες. Το ρόλο του «δεκαριού» είχε ο Ευθυμιάδης, με τον Σαχινίδη να αποτελεί την επιθετική αιχμή των ερυθρόλευκων.

Με φόρα… και δοκάρια

Δυνατό και ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους του Απόλλωνα Λάρισας να… βάζουν δύσκολα στους παίκτες του Ολυμπιακού, θέλοντας να κυριαρχήσουν. Από την πλευρά τους, οι Βολιώτες «χτύπησαν» για πρώτη φορά στο 3’ με τον Σερτζίνιο να επιχειρεί μια σέντρα σουτ, που κατέληξε στο δοκάρι του γκολκίπερ Κουτογλίδη.

Οι Λαρισαίοι απάντησαν άμεσα στις ευκαιρίες, με τον Μαρκολίνο να εκμεταλλεύεται λάθος του Λεάντρο στην άμυνα, βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ με τον Γιακουμή, ωστόσο ο πορτιέρε των ερυθρόλευκων αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Απόλλων προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Γιακουμή, κάτι που συνέβη στο 24’, με τον Κουρτεσιώτη να επιχειρεί σουτ, που βρήκε σε αμυνόμενο του Ολυμπιακού, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και τον Γιακουμή να μην δυσκολεύεται να αποκρούσει.

Κι ενώ ο Απόλλωνας έφτανε δύσκολα μπροστά από τα καρέ του Ολυμπιακού, οι Βολιώτες… φόρτσαραν, χάνοντας άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Συγκεκριμένα και ενώ το χρονόμετρο σημάδευε το 28ο λεπτό, ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να αλλάζει πορεία, χάρις την επέμβαση του Κοντοέ που την «τσίμπησε» πριν τον Ζγκούρι και να σημαδεύει το δεξί δοκάρι, πριν καταλήξει σε κόρνερ.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε και το κόρνερ, με τον Ζγκούρι να πιάνει την κεφαλιά, που κατέληξε για τρίτη φορά (!) στο ημίχρονο στο δεξί δοκάρι του Κουτογλίδη. Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε μια καλή στιγμή στο 43’ με τον Λουκάο να σουτάρει άουτ από τα αριστερά και να μην ανησυχεί τον Γιακουμή, στην τελευταία επιθετική στιγμή για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος

Σαχινίδης… και γκολ!

Με αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες κύλησε το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να δείχνει ότι έχει πολλές λύσεις, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και να βρίσκει το γκολ, στο 59’ με τον Σαχινίδη, που βρήκε για 3η φορά δίχτυα, σε τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Βολιώτες.

Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από τον Λώττα, που ξεπέρασε δύο αντιπάλους, πάσαρε στον Σαχινίδη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής, έγραψε μέσα σε πανηγυρισμούς το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού δεν σημειώθηκαν πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, λόγω τόσο της κούρασης όσο και των πολλών αλλαγών, ο Ολυμπιακός έδειξε ανώτερος από την αντίπαλη ομάδα. Στο 72’, σουτ του Σερτζίνιο δεν απείλησε τα καρέ της ομάδας της Λάρισας, περνώντας αρκετά μέτρα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι, στο τέλος του παιχνιδιού είχαν δύο καλές ευκαιρίες, αγγίζοντας μάλιστα την ισοφάριση στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 93’.

Λίγα λεπτά πιο πριν, στο 84’ ο Κοντοθανάσης είχε σουτάρει πάνω σε αμυνόμενο του Ολυμπιακού, εντός περιοχής. Στις καθυστερήσεις ο Βαγενάς βγήκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Παλιούρα, που ωστόσο νίκησε τον παίκτη του Απόλλωνα με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρενάτο σούταρε προς την εστία, με τον Παπαϊωάννου να απομακρύνει τον νέο κίνδυνο για τα καρέ του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας προσφέρει καλό θέαμα, με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται πιο ουσιώδης, στη νέα φιλική του νίκη, με το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0

Διαιτητής: Τασιόπουλος (ΕΠΣΘ

Βοηθοί: Κυριαζής, Σαμαράς (ΕΠΣΘ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Αμανατίδης) Γιακουμής (80’ Παλιούρας), Σάββας (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπουτζίκος, Νόνης (80’ Παπαϊωαννου), Λεάντρο Πίντο, Ρόκας (76’ Κόλα), Σερτζίνιο (88’ Μαργαρίτης), Ναζίμ (90’ Καναβός), Σαχινίδης (68’ Φλίγκος), Ευθυμιάδης (54’ Λώττας), Ζγκούρι (54’ Σκοπελίτης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Μαρτσέλο) Κουτογλίδης, Σκούπρας (80’ Ταουσάνης), Κοντοές (80’ Κακάμης), Σουλιώτης (54’ Αγιώτης), Κουρτεσιώτης (72’ Ρενάτο), Λούκας (75’ Κοντοθανάσης), Χατζής (76’ Μπιμάι), Τσακυργιάννης (63’ Βαγενάς), Μαρκολίνο (76’ Γαρυφαλλόπουλος), Λουκάο (63’ Γκουντρουμπής), Τασούλης (52’ Καμπέρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου