ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-463411

Πιλάβιος προς διαιτητές: «Σας βλέπω χαλαρούς»

Τα σήματα της ΦΙΦΑ για το 2011 παρέλαβαν σε ειδική εκδήλωση σε ξενοδοχείο των Αθηνών, οι διεθνείς διαιτητές και βοηθοί διαιτητές σε άνδρες και γυναίκες. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου που ξεκίνησε την χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα αγωνιστικά τεστ. Στην ομιλία του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος επέστησε την προσοχή στους διαιτητές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ μίλησαν και οι Βασσάρας, Τεροβίτσας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε παράπονα για την εικόνα των διαιτητών τις τελευταίες αγωνιστικές, λέγοντας τους τα εξής: «Κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα, βλέπω ότι αντιμετωπίζετε τους αγώνες με μια χαλαρότητα. Πρέπει να προσέχετε. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πρέπει να είστε προσεκτικοί, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Να ξεπεράσετε τους εαυτούς σας και να φτάσετε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, επεσήμανε: «Μόνο αν είστε αγαπημένοι και αλληλοσυμπληρώνεστε θα καταφέρετε να βγείτε νικητές. Πρέπει να έχετε αυτοσυγκέντρωση γιατί ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος είναι δύσκολος».

Αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας, ο –κατά τεκμήριο- πιο επιτυχημένος διαιτητής σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε τα εξής: «Το πρόγραμμα ανάπτυξης είναι πενταετές. Μην περιμένετε αποτελέσματα μέσα σε ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα έρχονται σιγά-σιγά, βλέπουμε κάθε χρονιά ξεχωριστά και προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να έχουμε έτοιμους διαιτητές και λιγότερα λάθη. Διότι λάθη θα γίνονται, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνονται. Στόχος είναι να γίνονται λιγότερα».

 
 
 
 
 
Δηλαδή τι μπορεί να περιμένει ένας πρόεδρος που δεν τον θέλουν και να μην παραιτείται; Τι παρασκήνιο μπορεί να υπάρχει πίσω από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου κι ένας πρόεδρος που δεν έχει να «δώσει» απλά μένει και κάνει έναν σύλλογο άνω κάτω; Μπορεί να αφορά μόνο στον εγωισμό ενός ανθρώπου που δεν λαμβάνει υπόψιν την ιστορία ενός συλλόγου ή κάτι άλλο κρύβεται;
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου ναι μεν έδειξε την κατάσταση, αλλά δεν ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες που ο κ. Δαμασιώτης πεισματικά αρνείται να παραιτηθεί ώστε να υπάρξει μια καλύτερη διάδοχη κατάσταση. Αν περιμένει κάτι, τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτό; Ας βγει ο ίδιος σήμερα δημοσίως και ενώπιον του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου και να κατονομάσει τους λόγους που παραμένει και «διατρανώνει» μια τέτοια νοσηρή κατάσταση που μόνο αποτέλεσμα θα έχει αν συνεχιστεί την διάλυση του γυναικείου τμήματος μπάσκετ.
Η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική και αυτή η ομάδα κινδυνεύει. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο τρόπος που θα τον πείσει να κάνει πίσω και να πει «φεύγω», κάτι που περιμένουν όλοι, αλλά ας μας τον πει ο ίδιος ευθέως για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν. Σίγουρα ζούμε σε δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά αφού κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα ελάχιστα, τότε δεν έχει κάτι άλλο απλά να προσφέρει.
Ολα αυτά που ελέχθησαν χθες είναι πέρα για πέρα αληθινά. Και είναι διαφορετικά να τα ζει κάποιος από το να τα ακούει μόνο και να βγάζει συμπεράσματα. Επειδή αυτές τις καταστάσεις τις έζησα από μέσα και μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι αθλήτριες του Ολυμπιακού Βόλου, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αλλάξει η κατάσταση. Να αναλάβει ρόλο ο κόσμος του Ολυμπιακού. Και αυτός είναι που τώρα πρέπει να πιέσει για να αποχωρήσει ο Δαμασιώτης. Χθες προτάθηκε μια λύση από τον πρόεδρο των Austrian Boys, Βαγγέλη Σιώρο που θα φέρει πιο κοντά τους οργανωμένους και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια. Μικρή συνδρομή και εγγραφή όλων των μελών των οργανωμένων συνδέσμων. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να υπάρχει και εμπιστοσύνη. Και αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Δαμασιώτη δεν υπάρχει.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι υποσχέσεις που έλεγε ότι θα τηρήσει πήγαν στράφι, οι παίκτριες αποχωρούν η μία μετά την άλλη, όσες έχουν μείνει σκέφτονται το μέλλον τους και τα έξοδα τρέχουν…
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πρέπει να προστατευτεί. Πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να μην βαδίσει πάλι σε βήματα που θα ζωντανέψουν το παρελθόν. Ας θυμηθούμε όλοι τι έγινε πριν λίγα χρόνια και τι πρέπει να αποφύγουμε.
 
 
 
 
 
 
Το καλύτερο δώρο
Το καλύτερο δώρο ήταν για τον Σάκη Τσιώλη η χθεσινή νίκη της ομάδας του επί της Κέρκυρας για την ονομαστική του εορτή. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός κέρασε καφεδάκι στους παίκτες του χθες το πρωί σε καφετέρια της Κέρκυρας και το βέβαιο πλέον είναι πως κανείς δεν τον ήπιε σκέτο αλλά γλυκό… όπως και το αποτέλεσμα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Προσγειωμένος και πριμ
Χαμηλά τους τόνους προσπάθησε να κρατήσει ο Αχιλλέας Μπέος μετά την χθεσινή νίκη. Μπήκε στα αποδυτήρια, μοίρασε συγχαρητήρια, ωστόσο υπενθύμισε στους ποδοσφαιριστές ότι υπάρχει ακόμα ένα ματς για την πρόκριση. Σήμερα πάντως σύμφωνα με πληροφορίες θα μοιραστεί το πριμ για το διπλό στον Παναθηναϊκό!
Αγ. Θαν.
 
Ταλαιπωρία
Τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασε στον Βόλο η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου η οποία αναχώρησε από την Κέρκυρα με το πλοίο. Οι ερυθρόλευκοι αφού γευμάτισαν στην Ηγουμενίτσα πήραν τον δρόμο της επιστροφής και σίγουρα κάποιοι θα σκέφτηκαν πως καλύτερα θα ήταν να περάσει ο Ηρακλής κόντρα στη Κέρκυρα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Δέκα Βολιώτες
Περίπου δέκα άτομα από το Βόλο ήταν αυτοί που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση κόντρα στους Φαίακες. Σίγουρα το 90λεπτο πέρασε ευχάριστα για αυτούς σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αποχωρούσαν μετά το γκολ του Μαρτίν.
Ζ.Ε.Ι.
 
Παρών
Παρών από τους οργανωμένους των Austrian Boys ήταν χθες στην συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη ο Βαγγέλης Σιώρος. Ακουσε με ενδιαφέρον όλα όσα ειπώθηκαν και ουσιαστικά έδειξε τη στήριξή του στο γυναικείο μπάσκετ και στις αθλήτριες.
Αγ. Θαν.
 
Ελληνας
Εχει κάνει τα χαρτιά του και σύντομα θα μπορεί να αγωνίζεται ως Ελληνας ο Κώστας Κυπτίου. Ετσι η ΠΑΕ Νίκη τον ενέταξε στο δυναμικό της και περιμένει, ώστε ο νεαρός να έχει την ευκαιρία να παίξει… Πάντως στον Χαραλαμπίδη άρεσε και δεν αποκλείεται να πάρει και νωρίτερα ευκαιρίες.
Αγ. Θαν.
 
Πρέπει να γεμίσει
Το Παντελής Μαγουλάς σήμερα πρέπει να είναι γεμάτο. Ο κόσμος της Νίκης να δείξει τη δυναμική του και να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια.
Αγ. Θαν.
 
Δύο μέρες υπομονή
Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου μαζεύτηκαν μεταξύ τους για να αποφασίσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν. Ετσι επέλεξαν να κάνουν μερικές ημέρες υπομονή, μήπως αλλάξει κάτι. Ολες τους περιέγραφαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί και αναφερόντουσαν σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και κοροϊδία. Η αποχή από τις προπονήσεις πάντως συνεχίζεται.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος θα είναι ο επόμενος; Σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου