ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά την ήττα με 0-1 από τον Αρη

εξαιρετικός-ο-ολυμπιακός-βόλου-παρά-τ-773466

Πολύ καλά στοιχεία άφησε ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά την φιλική ήττα με 1-0 από τον… λειψό Αρη που ήρθε στον Βόλο με αρκετές αλλαγές και με μόλις 15 παίκτες στη διάθεσή του, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων για τους Θεσσαλονικείς στο πρωτάθλημα της Super League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σκόρερ για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο πρώην ερυθρόλευκος Δημήτρης Διαμαντόπουλος, που νίκησε τον Γιακουμή με πλασέ στο 54’ έπειτα από σέντρα του Μιλούνοβιτς.

Μπροστά σε περίπου 1.500 άτομα που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη κέρδισε τις εντυπώσεις, έχοντας ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα, ενώ οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο μέρος και άξιζαν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε να ξεκινήσει με 4-4-2, με τον Γιακουμή να τοποθετείται στη θέση του τερματοφύλακα και τους Σάββα, Πίντο, Οικονομόπουλο και Μπουτζίκο στην άμυνα, από τα δεξιά στ’ αριστερά. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ως αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Ναζίμ και Ρόκας, την ώρα που στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρι (δεξιά). Προωθημένοι για τους ερυθρόλευκους ήταν οι Σαχινίδης και Ευθυμιάδης.

Από την άλλη, ο Πάκο Ερέρα, επέλεξε το 4-2-3-1, με γκολκίπερ τον Αναγνωστόπουλο. Στην άμυνα, αγωνίστηκαν ο Κωνσταντινίδης δεξιά, ο Μενέντεθ αριστερά με τους Μπαγκαλιάννη και Σταμπουλίδη στα στόπερ. Ιντζόγλου και Κολάσο επιχειρούσαν στη μεσαία γραμμή, με τους Μιλούνοβιτς και Κλεμέντε στα άκρα και κορυφή τον Ναζλίδη, με τον Παυλίδη πίσω του.

Το α’ μέρος

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησαν τα πρώτα λεπτά του σπουδαίου φιλικού παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να γίνεται επικίνδυνος για πρώτη φορά στο 14’, όταν ο Ευθυμιάδης βρήκε τον Σαχινίδη, το σουτ του οποίου κόντραρε σε αμυνόμενους, ενώ στο 17’, ο Σερτζίνιο εκτέλεσε ένα κόρνερ, με τον Οικονομόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, και τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει.

Οι Θεσσαλονικείς προσέγγισαν τα καρέ των ερυθρόλευκων στο 20’, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μιλούνοβιτς από τον άξονα, που ο τερματοφύλακας των Βολιωτών Γιακουμής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Εκτός περιοχής δυνατό σουτ του Σερτζίνιο στο 28’ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ναζίμ να επιχειρήσει σουτ, που κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αρη, μετά από όμορφο συνδυασμό των ερυθρόλευκων, που ξεσήκωσε την κερκίδα.

Κι ενώ το παιχνίδι άρχισε να παίρνει ρυθμό, στο 33’ ήταν η σειρά του Αρη να απολέσει ευκαιρία, με τον Κλεμέντε να μην προλαβαίνει να πλασάρει πριν ο Οικονομόπουλος διώξει σωτήρια για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ως εκείνο το σημείο ήταν καλύτερος από τον Αρη, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή, ικανοποιώντας τους φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα ευκαιρία στο 36’, με τον Σαχινίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Αναγνωστόπουλο να απομακρύνει και πάλι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, χωρίς άλλη… συγκίνηση για τους παίκτες των δύο ομάδων, ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Το β’ μέρος

Με γκολ για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Διαμαντόπουλο να χρίζεται σκόρερ στο 54’ πλασάροντας εύστοχα τον Γιακουμή, μετά τη σέντρα του Μιλούνοβιτς, για να γράψει το 1-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην ερυθρόλευκος παίκτης δέχθηκε ωστόσο το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου, όπως έγινε και κατά την είσοδο του στο στάδιο.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε κεφαλιά, με τον Γιακουμή να μπλοκάρει, ενώ στο 59’ ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Νόνη να συνδυάζεται με τον Ζγκούρι και να πιάνει μια κεφαλιά, που απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο νεοεισελθόντας, Καντιμοίρης. Στην εξέλιξη της φάσης και έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπουτζίκο, ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Φάουλ του Λώττα στο 68’ δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη, όπως και μια φάση που σημειώθηκε στο 73’ με τον Φλίγκο να πιάνει ένα αδύναμο σουτ με το αριστερό, που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αρη.

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση πέρασαν τα επόμενα λεπτά, με τον ρυθμό να έχει πέσει εμφανώς, ενώ ο Ολυμπιακός ενδιάμεσα είχε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές ποδοσφαιριστών.

Επρεπε να φτάσουμε… στο 82’ για να σημειωθεί καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς, με τον Μπουλγουρίδη να πραγματοποιεί κούρσα από τα δεξιά και να σουτάρει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Νέα φάση σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 88’, με τον Μαργαρίτη να βρίσκει με παράλληλη σέντρα από δεξιά τον Φλίγκο που σούταρε, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.

Ο Φλίγκος κρατούσε… το καλό για το τέλος χάνοντας σπουδαία ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη στο 90’, με το σουτ του να αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό, ο Διαμαντόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά αστόχησε.

Η τελευταία φάση ανήκε στον Ολυμπιακό, με την κεφαλιά του Σερτζίνιο, που είχε τροφοδοτηθεί από τον Λώττα να περνά λίγο πάνω από την εστία στο 92’. Το 1-0 υπέρ του Αρη ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΡΗΣ 0-1

Διαιτητής: Θεοχάρης (ΕΠΣΘ)

Βοηθοί: Γόργορης, Γεωργατζής (ΕΠΣΘ)

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακουμής (61’ Παλιούρας), Σάββας, Μπουτζίκος (61’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λεάντρο Πίντο (85’ Παπαϊωάννου), Οικονομόπουλος (40’ λ. τρ. Νόνης), Ρόκας (61’ Κόλα), Ναζίμ (85’ Καναβός), Σερτζίνιο, Ζγκούρι (61’ Σκοπελίτης), Ευθυμιάδης (61’ Λώττας), Σαχινίδης (61’ Φλίγκος)

Αρης (Ερέρα): Αναγνωστόπουλος (46’ Καντιμοίρης), Κωνσταντινίδης, Μπαγκαλιάνης, Σταμπουλίδης, Μενέντεθ (88’ Μπακουτσής), Ιντζόγλου, Παυλίδης, Κολάσο, Μιλούνοβιτς, Ναζλίδης (62’ Μπουλγουρίδης), Κλεμέντε (46’ Διαμαντόπουλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου