ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ορεξάτη Νίκη μετά την επιστροφή

ορεξάτη-νίκη-μετά-την-επιστροφή-774611

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φορτσάτη επέστρεψε η Νίκη Βόλου από τα Χάνια χθες το μεσημέρι και λίγες ώρες αργότερα επιβλήθηκε με 2-0 του Φωκικού, έχοντας σωρεία ευκαιριών απέναντι στην ομάδα της Αμφισσας.

Η Νίκη επέστρεψε χθες από τα Χάνια όπου και παρέμεινε μία εβδομάδα, με την ομάδα του Φάντζιο Μπούις να φιλοξενεί τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου οι κυανόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Τα τέρματα της συνάντησης σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, από τους Μέτσε και Βουκομάνοβιτς, με τον ρυθμό να πέφτει στο β’ μέρος, όμως και πάλι η Νίκη είχε ευκαιρίες να διευρύνει το 2-0, που μοιάζει κολακευτικό για την ομάδα της Άμφισσας, που είχε ένα δοκάρι, όπως δοκάρι είχε και ο Αναστασίου για τη Νίκη.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-3-3 ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Λάιος, Καρτσαμπάς, Θ. Παπαδόπουλος. Αμυντικός μέσος ήταν ο Τσεμπερίδης, έχοντας μπροστά του τους Μέτσε (δεξιά) και Ιορδανίδη (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Βουκομάνοβιτς, στα δεξιά ο Κέρι και στα αριστερά ο Φάμπιο, με τον Πορτογάλο να παίζει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας.

Οι φάσεις του αγώνα

Το πρώτο μέρος

6’ Ο Βουκομάνοβιτς από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά το τερματοφύλακας του Φωκικού κατάφερε να αποκρούσει.

7’ Ο Κέρι ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί «Γ».

14’ Ο Ιορδανίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από σκάψιμο της μπάλας από τον Τσεμπερίδη, ωστόσο ο Παπαδόπουλος φώναξε και πάλι «παρών», απομακρύνοντας το γυριστό σουτ.

18’ Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Φωκικός απείλησε για πρώτη φορά, με τον Κολοβό να βρίσκεται μέσα στην περιοχή των κυανόλευκων και έπειτα από ωραία κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

25’ Πάσα του Τσεμπερίδη στον Κέρι, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει σουτάροντας απελπιστικά άουτ.

29’ Ο Ιορδανίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο ο οποίος τον ανέτρεψε εκτός περιοχής για να δει την κίτρινη κάρτα, με τον Κέρι στη συνέχεια να εκτελεί το φάουλ

από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

30’ Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Θ. Παπαδόπουλος σέντραρε από τα αριστερά με τον Καρτσαμπά να πιάνει την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Φωκικού απέκρουσε σε κόρνερ.

31’ Δυνατό σουτ του Μέτσε η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και πέρασε άουτ.

32’ Νέα εκτέλεση κόρνερ με τον Κέρι από τα αριστερά, με τον Καρτσαμπά να προωθείται εκ νέου και να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

37’ ΓΚΟΛ: Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι από τα δεξιά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς με την μπάλα να φθάνει στον Μέτσε, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» για το 1-0.

40’ Ο Βουκομάνοβιτς πήρε την όμορφη πάσα από τον Κέρι, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

43’ Λάθος διώξιμο των αμυνόμενων του Φωκικού με την μπάλα να στρώνεται στον Μέτσε, ο οποίος σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

44’ ΓΚΟΛ: Από κάθετη πάσα του Φάμπιο ο Βουκομάνοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Παπαδόπουλο στη δεξιά γωνία για να πετύχει το 2-0.

Το δεύτερο μέρος

50’ Από πάσα του Μέτσε ο Δωματάς βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε.

52’ Από σέντρα του Μετούσι ο Δωματάς έπιασε το γυριστό σουτ με το δεξί από θέση βολής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

62’ Λάθος του Μέτσε στη μεσαία γραμμή ο Ταμπάκης πήρε την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε.

64’ Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τη Νίκη με τον Δωματά να σουτάρει απελπιστικά πάνω από την εστία.

74’ Ο Δωματάς άφησε στον Βουρδάκη με τελικό αποδέκτη τον Αναστασίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0 από καλή θέση.

76’ Ο Αναστασίου βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε με το αριστερό με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Φωκικού.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΦΩΚΙΚΟΣ 2-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Αθηναίος

Βοηθοί: Μπαρτζιάλης, Τρυφωνίδης

Κίτρινες: Κουβέλης (13’), Βουκομάνοβιτς (38’), 47’ Σείφ, 85’ Βουρδάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις): Αποστολίδης (46’ Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι (59’ Παπαδήμας), Καρτσαμπάς (59’ Καντούτσης), Λάιος(75’ Μακενγκό), Παπαδόπουλος Θ. (59’ Κυριαλάνης), Τσεμπερίδης (81’ Σιώμος), Μέτσε (86’ Κουτσούκης), Κέρι (75’ Ματθαίου), Φάμπιο (46’ Δωματάς), Ιορδανίδης (59’ Βουρδάκης), Βουκομάνοβιτς (59’ Αναστασίου)

ΦΩΚΙΚΟΣ (Λύτρας): Παπαδόπουλος, Κουβέλης, Σέιφ (70’ Βασιλιάς), Παραφέστας (46’ Έλτον), Κουρελής, Βέρτι, Μεγάλος, Άλεν (64’ Μάρκοβιτς), Κολοβός (80’ Τσόκος), Τάλες (70’ Τόμι), Κυριακόπουλος (53’ Ταμπάκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου