ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσα από το ποδόσφαιρο «ένωσαν» Ελλάδα και Κύπρο

μέσα-από-το-ποδόσφαιρο-ένωσαν-ελλάδ-774625

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 11 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο ΕΑΚ Βόλου φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και της Μεσογείου Κύπρου.

Ο αγώνας ήρθε να προστεθεί στην πλούσια δράση της ομάδας των Επίλεκτων Θεσσαλίας, οι οποίοι φιλοξένησαν τους αδερφούς τους από την Κύπρο σε μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, η οποία έληξε με 1-0 και σκόρερ του αγώνα τον Δημήτριο Κρυονερίτη.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών βραβείων στον πρόεδρο της ομάδας των Επίλεκτων κ. Θεόδωρο Νάκα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, στον διαιτητή κ. Αλέξανδρο Αρετόπουλο για την προσφορά του στην ελληνική και διεθνή διαιτησία. Επίσης η ομάδα Παλαιμάχων Θεσσαλίας ανταπέδωσε προσφέροντας αναμνηστικά βραβεύοντας τον χειρουργό οδοντίατρο κ. Νίκο Σιδηρόπουλο για το κοινωνικό του έργο και τον αντιπρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Ηλία Σιμάκο για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ βραβεύθηκε και ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός των Ε.Π.Θ. Κουλαξής Αιμίλιος για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος των Επιλέκτων κ. Νάκας, τόνισε σχετικά: «Έχουμε καλέσει την ομάδα της Κύπρου Μεσόγειος, μιας γνώριμης ομάδας για εμάς, μιας και έχουμε συναντηθεί και πάλι στο παρελθόν. Αυτός ο είναι ξεχωριστός για εμάς γιατί θέλουμε να συσφίγξουμε τις σχέσεις μας, με τα αδέρφια μας από την Κύπρο. Εγώ προσωπικά, έχω υπηρετήσει στην Κύπρο και έχω ιδιαίτερους δεσμούς».

Ο διεθνής Τρικαλινός ρέφερι Αλέξανδρος Αρετόπουλος επισήμανε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, που οι φίλοι μας από την Κύπρο και η ομάδα Μεσόγειος με τιμούν με την πλακέτα τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά μου στο ποδόσφαιρο. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ να έχουν μια ωραία διαμονή στην όμορφη πόλη του Βόλου. Είναι χαρά και τιμή για εμένα που αποτελώ μέλος της ομάδας των Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και έχουμε την ευκαιρία να είμαστε κοντά στο ποδόσφαιρο που αγαπάμε».

Ο κ. Γιώργος Παπαμωϋσέως πρόεδρος του Παγκύπριου Αθλητικού Συλλόγου Παλαιμάχων Άγιος Γεώργιος και της ποδοσφαιρικής ομάδας Βετεράνων Μεσόγειος σχολίασε: «Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε παιδιά που έχουν μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, αλλά και για την αγάπη τους στην Κύπρο, με την οποία και συνδέονται. Τον επίτιμο πρόεδρο του Παγκύπριου Αθλητικού Συλλόγου Αγιος Γεώργιος, Ηλία Σιμάκο, ο οποίος ήταν από τους ιδρυτές της ομάδας Κύπρος Κορυδαλλού, μια ομάδα που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου το 1955-΄59 και έδωσαν το όνομα Κύπρος, το οποίο διατηρείται μέχρι τώρα. Επίσης τον φίλο μας Θεόδωρο Νάκα, ο οποίος συνδέεται με την Κύπρο και έχει τεράστια προσφορά. Είναι υποχρέωση μας, αυτούς τους ανθρώπους να τους τιμούμε. Μετά τον αγώνα θα τιμήσουμε τον κ. Νίκο Σιδηρόπουλο, ο οποίος έχει τεράστια κοινωνική προσφορά και στο ποδόσφαιρο γενικότερα και υπήρξε και πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά».

Τη σημαντική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πτέραρχος ε.α. και περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο οποίος δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βοηθά στον αγώνα που γίνεται ανάμεσα στους Επίλεκτους Παλαιμάχους Θεσσαλίας και στην ομάδα της Κύπρου Μεσόγειος. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ, γιατί με την Κύπρο με συνδέουν δύο πράγματα. Πρώτον γιατί ο γιος μου σπούδασε για έξι χρόνια εκεί και επίσης γιατί το 1983 ήμουν από τους πρώτους αεροπόρους, που προσγειώθηκαν στην Κύπρο, όταν έγινε το πραξικόπημα του Ντενκτάς. Είναι χαρά της Περιφέρειας να συνδιοργανώνει τέτοιους αγώνες, γιατί ο αθλητισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και περισσότερο τους λαούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου