ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα που σβήνει τις ελπίδες

ηττα-που-σβήνει-τις-ελπίδες-464102

Προσπάθησαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα. Εχασαν στο ΕΑΚ από τον Πρωτέα Βούλας με 59-70 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών. Ετσι με περιορισμένες ελπίδες πλέον για την παραμονή τους στην κατηγορία, το αύριο είναι αβέβαιο. Οι παίκτριες μάλιστα δηλώνουν ότι από Δευτέρα δεν ξέρουν αν θα κατέβουν στις προπονήσεις, αν δεν βρεθεί διοικητική λύση.

Η ομάδα παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και η ευθύνη των διοικούντων είναι πραγματικά μεγάλη, αφού δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την ηρεμία σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι στις παίκτριες και στο τεχνικό τιμ. Η Αννα Ζίφκοβιτς μάλιστα έφυγε πριν το ματς για την χώρα της και δεν έδωσε καν το παρών στην αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκες ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή, αλλά τελικά αυτή δεν ήρθε…

Στο αγωνιστικό κομμάτι παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο εκεί που χρειαζόταν να γίνει η υπέρβαση οι ερυθρόλευκες έμειναν από… καύσιμα. Με την Τόμπσον να μένει στους έξι πόντους, η Κυριτσάκα ήταν αυτή που ανέλαβε δράση. Η Λαρισαία πέτυχε 20 πόντους και είχε σημαντικές βοήθειες από τις Κουτσουνούρη και Μαγκλάρα, ωστόσο η απόδοση των τριών δεν έφτανε για να δώσει στην ομάδα το ροζ φύλλο.

Παράλληλα η διαιτησία έκανε λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο που έδωσε το δικαίωμα να πάρουν οι φιλοξενούμενες διαφορά. Μάλιστα με μια τεχνική ποινή που δόθηκε για διαμαρτυρία στην Μαγκλαρά, ο Πρωτέας αύξησε την διαφορά και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι.

Διαιτητές: Θωμόπουλος Β. – Τζίμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 34-32 48- 49 59-70.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Ζήτη, Μαγκλάρα 12, Κουτσουνούρη 11 (2), Ταντουρόφσκα 8, Σουλτάνη, Κυριτσάκα 20 (1), Τόμπσον 6.

ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Παπαπέτρου – Βαρβούνης): Γριμπαβιώτη 2, Βαλέτα 9, Φοξ 6, Μπαρμπερίδου, Κασάπογλου 7 (1), Αστραντίνη 6 (2), Τσέρου 1, Νικολοπούλου , Άσλεϊ 14 (15 ριμπ.), Φρόλιχ 25 ( 4 τρ., 14 ριμπ.),

Τα αποτελέσματα:

Απόλλων Πτ. – ΦΕΑ 62-53

Παναθηναϊκός – Εσπερίδες 51-54

Ολυμπιακός Β. – Πρωτέας Βουλ. 59-70

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου