ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΠΑΟ με Καβάλα… η ΑΕΚ στην Τρίπολη

ο-παο-με-καβάλα-η-αεκ-στην-τρίπολη-464126

Η έξοδος της ΑΕΚ στην Τρίπολη που παίζει με τον Αστέρα, το ματς του ΠΑΟ με την Καβάλα, ο αγώνας της Λάρισας για τη σωτηρία της και το ματς του Πανιώνιου στο Χαριλάου ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Η ΑΕΚ έχει απουσίες δεδομένου πως θα λείψει ο Μπερνς (λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική Αυστραλίας), αλλά και οι Καφές-Γκέντσογλου.
Δεδομένης της αποχής του Ντιοπ, αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης του Γκερέϊρο στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο τελευταίος αναμένεται να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα, δίπλα στον Μάκο.
Για τον Αστέρα Τρίπολης το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά σημαντικό και οι Φορτούνης – Φρανκού κάνουν πιο επιθετική την ομάδα με συνέπεια να διατηρούνται στο αρχικό σχήμα,ενω επιστρέφει ο Ρούμπεν Πουλίδο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Ενω ο Ντεγκρά θα είναι κάτω από τα δοκάρια η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Φυτανίδη (δεξιά), Πουλίδο, Ορόθκο και Ουριμπάρι (αριστερά). Στο κέντρο θα βρίσκεται ο Αντώνης Λαδάκης, στο πλάι του θα είναι ο Μπαστία πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Καρέρα δεξιά, Φορτούνης στον άξονα και Ουντότζι αριστερά. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Φρανκού που σημαίνει ότι στον πάγκο θα είναι ο Ροτζέριο.
Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Καβάλας. Οι «πράσινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, αλλά η Καβάλα έχει τις δυνατότητες να κάνει την έκπληξη.
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους «Αργοναύτες» τους τραυματίες Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, αλλά ούτε και τον τιμωρημένο Λέτο.
Το πλάνο που ετοιμάζει ο προπονητής των «πρασίνων» έχει τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Σιμάο, Κατσουράνη, Νίνη στα χαφ και Γκαρσία, Γκοβού, Σισέ στην επίθεση. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται ωστόσο η συμμετοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την αρχή, παρά τις παρατηρήσεις που δέχθηκε από τον Φερέιρα την Πέμπτη.
Στη Λάρισα η ουραγός ΑΕΛ αναζητεί την πρώτη νίκη της έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ήττες φιλοξενώντας τον Ηρακλή (15.00, novasports2 – διαιτητής Γιάχος).
Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος αναζητεί στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη (17.15, novasports3 – διαιτητής Μάνταλος) την πρώτη νίκη του με τον κ. Τάκη Λεμονή στον πάγκο έπειτα από τρεις ισοπαλίες και μία εντός έδρας ήττα.
Στον Άρη πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Κώστα Μενδρινό, ενώ πλην του 26χρονου χαφ, ο Αργεντινός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους Ρονάλντο Γκιάρο, Κόκε και Ναφτί
Η «εκλεκτοί» του Κούπερ είναι οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδης, Πορτίγια, Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Τσεζνάουσκις, Αραβίδης, Τόχα, Κουλουχέρης, Φατί, Τσέζαρεκ, Κατίδης.
Στον Πανιώνιο είναι η πρώτη του Κώστα Μήτρογλου στην ενδεκάδα, με τον διεθνή στράικερ να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λεμονής σκοπεύει να βάλει τους Μπάλαμπαν και Ριέρα στα άκρα ενω ο Κουμορτζί δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και βεβαίως ο Λεμονής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος, αφού ο Πανιώνιος έχει ανάγκη τον «καλό» Γκανέζο αμυντικό μέσο που μπορεί προσδώσει αφάνταστη ποιότητα μεσοεπιθετικά για τον «ιστορικό».
Τέλος σήμερα στην Ξάνθη η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Εργοτέλη (19.30, NET – διαιτητής Κωνσταντινέας)
Συνοπτικά οι σημερινοί αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως εξής:
15:00 Λάρισα-Ηρακλής (ΑΕΛ Αρένα) NOVA 2
17:15 Αρης-Πανιώνιος (Γηπ. Κλ. Βικελίδης) NOVA 3
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (Γηπ. Αστέρα Τρίπολης) NOVA 2
19:30 Παναθηναϊκός-Καβάλα (ΟΑΚΑ) NOVA 1
19:30 Ξάνθη-Εργοτέλης (Γηπ. Πηγαδίων) NET.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου