ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρεσε ο Ολυμπιακός Βόλου στην ισοπαλία απέναντι στην Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς

αρεσε-ο-ολυμπιακός-βόλου-στην-ισοπαλί-776111

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα πρώτα δείγματα γραφής στους φιλάθλους της ομάδας, που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, που αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2, απέναντι στην ομάδα κάτω των 19 του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Οι Βολιώτες έδειξαν θετικά στοιχεία στο παρθενικό τους φιλικό προετοιμασίας, όντας ιδιαίτερα ορεξάτοι επιθετικά, ωστόσο θέλουν αρκετή ακόμη δουλειά και μοντάρισμα, που θα γίνει και μέσα από τις επόμενες αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 19 Αυγούστου με τον Άρη Θεσσαλονίκης (7.30μ.μ., Πανθεσσαλικό).

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποίησε δύο συστήματα, το 4-4-2 στο πρώτο μέρος και το 4-5-1 στο δεύτερο, χρησιμοποιώντας αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές, με τους Σαχινίδη (42’) και Ζγκούρι (73’) για να ισοφαριστεί ισάριθμες, με τέρματα των Κωστανάσιου και Μπουλάρι, στο 60’ και το 78’ αντίστοιχα.

Πώς παρατάχθηκε

Με σύστημα 4-4-2 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος. Με τερματοφύλακα τον Γιακουμή, στην άμυνα έπαιξαν από δεξιά στ’ αριστερά οι Σάββας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος. Μπροστά τους τοποθετήθηκαν οι Ναζίμ και Ρόκας στο κέντρο, ενώ οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Ζγκούρι (αριστερά) ήταν οι πλάγιοι χαφ. Στην κορυφή έπαιξαν οι Ευθυμιάδης-Σαχινίδης.

Στο Β’ μέρος, οι Βολιώτες άλλαξαν σχήμα και πρόσωπα, σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Στο 4-5-1 που διάλεξε ο Αμανατίδης, τερματοφύλακας ήταν ο Παλιούρας και αμυντικοί οι Σάββας, Νόνης, Πίντο και Παπουτσογιαννόπουλος. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Οικονομόπουλος (που άλλαξε θέση) και ο Κόλα, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Λώττας. Στα πλάγια επιχειρούσαν οι Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά), ενώ ο Φλίγκος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Με τους φιλοξενούμενους του Ολυμπιακού να διατηρούν περισσότερη ώρα την κατοχή κύλησε το πρώτο μέρος, με τους Πειραιώτες να έχουν και την πρώτη φάση στο 5’ με τον Βοΐλη να τροφοδοτείται από τον Μαρίνο και να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόκας βρήκε τον Σαχινίδη, με τον τερματοφύλακα Καραργύρη, να του κλέβει… τη μπουκιά απ’ το στόμα, πριν γίνει επικίνδυνος με γρήγορη έξοδο.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρίες στο 25’ με τον Βοΐλη και στο 28’ με τον Νικολή, χωρίς να πετύχουν κάποιο γκολ. Κάτι που πέτυχε ο Σαχινίδης στο 42’ για τον Ολυμπιακό με εντυπωσιακή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σάββα, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τις εξέδρες.

Γκολ και φάσεις στην επανάληψη

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Πειραιώς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, το σουτ του Μαρίνου όμως, εντός περιοχής, απέκρουσε ο Παλιούρας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γαλούπης επωφελήθηκε, αλλά ο Παλιούρας δε νικήθηκε από τη δυνατή κεφαλιά του παικτή του Ολυμπιακού, κάνοντας νέα δύσκολη επέμβαση.

Το 1-1 έγραψε στο 60’ για τους Πειραιώτες, ο Κωστανάσιος με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής για τους Βολιώτες. Μάλιστα, οι φιλοξενούμεοι είχαν νέα ευκαιρία με τον Βοΐλη, που στο 66’ αφύλακτος σούταρε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, μετά από το αρχικό σουτ του Φέκκα. Στο 70’ και πάλι ο Βοΐλης δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Παλιούρα, που μπλόκαρε σταθερά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά την πίεση βρήκε δίχτυα στο 73’ με τον Σερτζίνιο να σεντράρει και τον Ζγκούρι να σκοράρει με όμορφο πλασέ, από διαγώνια θέση, γράφοντας το 2-1.

Ωστόσο, η χαρά των Βολιωτών δε θα κρατούσε πολύ, καθώς ο Μπουλάρη με κεφαλιά στο 78’ ισοφάρισε για τους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Μια φάση για… highlight σημειώθηκε στο 79’ με τον Λώττα να σουτάρει από το κέντρο και την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Καραργύρη. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να μοιράζοντας τις εντυπώσεις, προσφέροντας ομολογουμένως χορταστικό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό.

Διαιτητής: Νικόπουλος

Βοηθοί: Μπαρτζιάλης, Σαμαράς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (46’ Παλιούρας, 79’ Κωνστστνίνου), Σάββας (82’ Πατσής), Μπουτζίκος (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Λέαντρο (69’ Παπαϊωάννου), Οικονομόπουλος (69’ Καναβός), Ρόκας (46’ Νόνης), Ναζίμ (46’ Κόλα), Ευθυμιάδης (46’ Λώττας), Ζγκούρη (82’ Μπέικος), Σκοπελίτης (46’ Σερτζίνιο), Σαχινίδης (46’ Φλίγκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ U19: Καραργύρης, Δήμος, Γαλούπης, Ράμα, Πέσιος (80’ Κοτζαμανίδης), Νικολής (56’ λ.τρ. Νεοφυτίδης), Κωστανάσιος (65’ Γεωργαντής), Ξενιτίδης (91’ Ζαχαράκης), Βοΐλης (73’ Ντουμάνης), Φέκκας (73’ Μπουλάρι), Μαρίνος (88’ Γλυνός).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου