ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκηνικό κόλασης πριν τον αγώνα

σκηνικό-κόλασης-πριν-τον-αγώνα-464277

 

ΕΝΝΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ
Η διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα στο Πανθεσσαλικό κινδύνεψε από τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι. Οι εικόνες που εξελίχθηκαν πραγματικά παραπέμπουν σε σκηνές ταινίας τρόμου. Αποτέλεσμα ήταν δυο αστυνομικοί και επτά φίλαθλοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι με ασθενοφόρα. Υπήρξαν και άλλοι που με μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ΙΧ. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο από νωρίς, έζησαν μια κόλαση.
Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Υπήρξε επίθεση κατά των ΜΑΤ, μονομαχίες σώμα με σώμα και έπειτα ακολούθησε ο εφιάλτης των δακρυγόνων και των χημικών. Παιδιά έκλαιγαν και τραβούσαν τους γονείς τους από τα χέρια για να φύγουν από το γήπεδο. Εκκληση σε πυροσβεστική και ασθενοφόρα από τα μεγάφωνα, εκκλήσεις συνεχώς της αστυνομίας για ενίσχυση των ΜΑΤ. Παρότι υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Πανθεσσαλικό, δεν έφτασε. Επεισόδια και μεταξύ των φιλάθλων στην Ανατολική κερκίδα. Το γεγονός ότι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο από τον πετροπόλεμο τα λέει όλα. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε χθες θύματα στο Πανθεσσαλικό. Οσο για τις υλικές ζημιές στο στάδιο σήμερα θα ολοκληρωθεί η εικόνα. Χίλια καθίσματα σπασμένα περίπου, ζημιές στις τουαλέτες του σταδίου και στους εσωτερικούς χώρους απ’ όπου πέρασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ και στον περιβάλλοντα χώρο υπήρξαν επίσης «λεηλασίες».
Επίσης κατέστρεψαν ολοσχερώς κυλικείο του Πανθεσσαλικού σταδίου και μάλιστα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον άνθρωπο που δούλευε εκεί.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Παοκτζήδες επιτέθηκαν με πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το στάδιο.
Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν καταναλώσει στην παραλία το μεσημέρι αρκετό τσίπουρο και αλκοόλ. Ομως η ατμόσφαιρα δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση αυτό που θα ακολουθούσε, αφού ακουγόταν μόνο τραγούδια και συνθήματα.
 
Δεν έβγαζε την ομάδα ο Μπέος
Την ώρα που γινόταν τα επεισόδια το παρασκήνιο στα αποδυτήρια ήταν έντονο. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν ήθελε να βγάλει την ομάδα για ζέσταμα για να διεξαχθεί η αναμέτρηση. Τελικά μετά από σύσκεψη που έγινε παρουσία και του αστυνομικού διευθυντή πείστηκε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. 
 
Το χρονικό των επεισοδίων  
 18.10 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Οσοι είχαν περάσει ήδη μέσα στο στάδιο δημιουργούσαν «ρήγμα» και έκαναν επίθεση στα ΜΑΤ από ψηλά από την κερκίδα, ώστε με αντιπερισπασμό να εισέλθουν στο γήπεδο οι υπόλοιποι. Αυτό είχε ως συνέπεια σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές, ρίψη δακρυγόνων που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό, καθώς και δεκάδες σπασμένα καθίσματα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν περάσει ήδη στο γήπεδο.
18.15 Εχει ξεκινήσει πετροπόλεμος έξω από το Πανθεσσαλικό. Οπαδοί του ΠΑΟΚ συνεχίζουν να επιτίθενται στα ΜΑΤ. Τα δακρυγόνα έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Φίλοι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να κατέβουν χαμηλά στις κερκίδες για να ξεφύγουν από τα δακρυγόνα, που πέφτουν πίσω από την κερκίδα, έξω από το γήπεδο. Παιδάκια κλαίνε και ο κόσμος προσπαθεί να προστατευτεί 
18.42 Ο Γιακούποβιτς και ο Ρόκα συνοδευόμενοι από τον προπονητή τερματοφυλάκων Φίλιππα Μπολοβίνη βγαίνουν με πετσέτες να τους προστατεύουν στο πρόσωπο ώστε να μην εισπνέουν τα χημικά. Μετά από λίγα λεπτά όμως επιστρέφουν στα αποδυτήρια, αφού δεν ήταν δυνατόν να κάνουν ζέσταμα υπό αυτές τις συνθήκες. Την ώρα που έμπαιναν στην φυσούνα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τους πέταξαν καθίσματα και φωτοβολίδες.
18.44 Οπαδοί του ΠΑΟΚ μπαίνουν στο ταρτάν πηδώντας πάνω από τα προστατευτικά και απειλούν μερίδα αστυνομικών των ματ. Στην θέα τους οι σεκιούριτι του γηπέδου οπισθοχωρούν… Οι φίλαθλοι τελικά τους πλησιάζουν και τους παραπονιούνται για τις συνθήκες που επικρατούσαν, αφού οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Οι Παοκτζήδες περνούν και στην ανατολική κερκίδα και έρχονται σε σύγκρουση με οπαδούς του Ολυμπιακού.   
18.45 Οπαδοί του ΠΑΟΚ βάζουν φωτιά στο Πανθεσσαλικό. Τρεις εστίες καίνε στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού σταδίου όπου βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι. Στην συνέχεια υπάρχει φωτιά και στην Ανατολική κερκίδα.  Οι ζημιές στο στάδιο αρκετά μεγάλες. Καμένα καθίσματα και δεκάδες σπασμένα και πεταμένα στο ταρτάν. Η πυροσβεστική σύμφωνα με τον υπεύθυνο του σταδίου δέχεται επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ και είναι αδύνατον να μπει στο γήπεδο.
18.56 Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι παίρνουν τα λάστιχα που πλένονται οι κερκίδες και σβήσουν μόνοι τους την φωτιά.
19.15 Οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν βγει για ζέσταμα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν φανεί ακόμα. Εντονο παρασκήνιο στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έτοιμος να μην βγει στον αγωνιστικό χώρο αν δεν σταματήσουν τα επεισόδια.
19.16 Ο Ζαγοράκης προτρέπει τον Μπέο να αφήσει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να βγουν για ζέσταμα αλλά ο μεγαλομέτοχος της Βολιώτικης ΠΑΕ το αρνείται. – Βγάλε την ομάδα να παίξουμε μπάλα, προέτρεψε ο Ζαγοράκης τον Μπέο. – Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια και δεν θα ξαναμπούν οι οπαδοί στο γήπεδο; Η απάντηση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου
19.17 Σύσκεψη στην οποία μετέχουν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Αχιλλέας Μπέος, ο διαιτητής της αναμέτρησης Σιδηρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Κιός. Αποφασίζεται το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά.
19.20 Βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΟΚ, ο Βολιώτης Κυριάκος Κυριακού και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ζητούν από τα μικρόφωνα τους φιλάθλους να σταματήσουν τα επεισόδια. Ανακοινώνεται ότι με το παραμικρό το παιχνίδι θα διακοπεί.
19.23 Ο Μπέος προσπαθεί να ηρεμήσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου κυρίως. Βρίσκεται στο ταρτάν από κερκίδα σε κερκίδα και προσπαθεί να ηρεμήσει τα πράγματα.
19.26 Βγαίνουν για ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Το γήπεδο αρχίζει λίγο και δείχνει μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα…  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου