ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-464457

Προφορική συμφωνία με Βέλλιο

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του Απόστολου Βέλλιου ήταν δεδομένο εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον, το «φλερτ» των δύο πλευρών προχωρά, καθώς επετεύχθη προφορική συμφωνία για άμεση συνεργασία.Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την πλευρά της «Ένωσης» όσο και από αυτή του 19χρονου επιθετικού του Ηρακλή. Ωστόσο πλέον απομένει να υπάρξει συμφωνία των «κιτρινόμαυρων» με τον «Γηραιό», με τον οποίο ο Βέλλιος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά νέα, για την ΑΕΚ προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μίτσελ. Παρόλο που ο Ισπανός αμυντικός μέσος της Μπέρμιγχαμ δεν έχει φτάσει ακόμα στην Αθήνα, στην Ένωση αισιοδοξούν πως είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μάλαγα και του Άρη για τον παίκτη και τον περιμένουν στην χώρα μας εντός του σαββατοκύριακου.

Με τον Ισλανδό αμυντικό Γιόν Φιόλουσον που συνεχίζει να προπονείται κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ υπάρχει προφορική συμφωνία. Ο 21χρόνος στόπερ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αρέσει στο Μανόλο Χιμένεθ και σύντομα θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Ο Μαροκινός, Ναμπίλ Μπάχα, της Μάλαγα αποτελεί τον «εκλεκτό» τόσο της διοίκησης της ΑΕΚ όσο και του Μανόλο Χιμένεθ για να καλύψει το κενό του Ράφικ Τζιμπούρ στην επίθεση.

Παράλληλα στην ΠΑΕ περιμένουν επίσημες προτάσεις για τους Σάββα Γκέντσογλου και Πάπα Μπούμπα Ντιοπ προκειμένου να ανασάνει οικονομικά η ομάδα και να ενισχυθεί μεταγραφικά ω το τέλος του Ιανουαρίου.

Στην ΑΕΚ, πάντως, κινούνται στους ρυθμούς του απόηχου της συνέντευξης του Πέτρου Παππά και φυσικά της δήλωσης του Ντέμη Νικολαΐδη. Οι «οσμές σκανδάλων» για την διαχείριση της ΠΑΕ την περίοδο 2004-09 έφεραν ποικίλες αντιδράσεις στους μετόχους της ΑΕΚ. Τόσο ο Πέτρος Παππάς όσο και ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσαν τις δικές τους «αλήθειες» για το τι έγινε εκείνη την περίοδο αλλά επί της ουσίας κανένα όραμα για το μέλλον της ομάδας.

 

 

 

 

 

 

Ο ΠΑΟΚ ήρθε στο Βόλο με μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα έδωσε το στίγμα. Τότε ο «Δικέφαλος» έδειξε υπεροψία και το… πλήρωσε. Τώρα, όλοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, έχοντας παρακολουθήσει και τη συνολική πορεία του αντίπαλου στο πρωτάθλημα.

Του Γιάννη Βοϊτσίδη

*Βολιώτη δημοσιογράφου της ΕΡΑ που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ

Υπάρχει μπροστά τους την Τετάρτη το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη», αλλά στην ομάδα πέρασε το μήνυμα ότι προέχει το «Πανθεσσαλικό». Αλλωστε, μέσα από μια επιτυχία οι «ασπρόμαυροι» θέλουν ν’ αποκτήσουν καλύτερη ψυχολογία για την πρόκληση του Κυπέλλου. Δε θα παραταχτεί απόψε στο γήπεδο με τις καλύτερες προϋποθέσεις ο ΠΑΟΚ. Μαστίζεται από τραυματισμούς εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Μάκης Χάβος διαθέτει ελάχιστες λύσεις, στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που είναι… με το ένα πόδι εκτός Τούμπας. Επιπλέον δεν ήρθε ακόμη η μεταγραφική ενίσχυση που περίμεναν οι φίλαθλοι της ομάδας. Στο κέντρο, ο «Δικέφαλος» χωλαίνει, κυρίως λόγω της απουσίας του Βιτόλο που είναι απ’ τους πλέον σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Απόψε θα λείψει και ο τιμωρημένος Φωτάκης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Ιβιτς, έναν μήνα μετά από αρθροσκόπηση στο γόνατο. Μην περιμένετε ότι απόψε ο «Δικέφαλος» θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δε θα ρισκάρει και θα κοιτάξει πρώτα να καλύψει τα νώτα του. Ο Χάβος ζήτησε προσοχή στις αντεπιθέσεις και την ταχύτητα του Ολυμπιακού. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των δικών του παικτών, παρόντος πιθανότατα και του Κουτσιανικούλη.

Βέβαια, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει, ο ΠΑΟΚ είναι… ΠΑΟΚ. Ενας σύλλογος με δυναμική, με βαριά φανέλα. Με χιλιάδες φιλάθλους που θα δώσουν ώθηση απ’ την κερκίδα. Με μια άμυνα που βρήκε τελευταία τα… πατήματά της. Με παίκτες υψηλής κλάσης, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης, ο Κοντρέρας, ο Λίνο.

Επομένως… σεβασμός στον αντίπαλο, όχι υπεροψία, αλλά αρκετή αισιοδοξία.

Υ.Γ. Είναι τιμή να γράφεις για τον «Ταχυδρόμο» με την τόσο μεγάλη ιστορία. Καθώς μάλιστα ο… πατέρας μου, ως Βολιώτης και τεχνικός Τύπου, διατηρούσε άριστες σχέσεις με την εφημερίδα και τους ανθρώπους της, δεν μπορώ παρά να νιώθω και έντονη συγκίνηση…

 

 

 

 

 

Καλό κλίμα

Την πρώτη συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη είχε χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αχιλλέας Μπέος, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Β.Ζ

 

Και όμως στήνονται

«Βεβαίως και στήνονται αγώνες», παραδέχτηκε μέσω δηλώσεών του χθες σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο Αχιλλέας Μπέος. Βεβαίως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Β. υποστήριξε ότι «το στήσιμο δεν γίνεται από τους παράγοντες, αλλά από «μάγειρες», δηλαδή από μάνατζερ και ανθρώπους στοιχηματικών εταιριών που επηρεάζουν ποδοσφαιριστές και διαιτητές».

Β.Ζ

 

Στην Κύπρο

Τελικά ο Ντάριο Φερνάντες δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ούτε στο Βόλο που ήταν 3η επιλογή ούτε στον ΠΑΟΚ που ήταν πρώτη, αφού η Κυπριακή Αλκή έκανε την έκπληξη και τον απέκτησε για 2,5 χρόνια. Β.Ζ

 

Προτάθηκαν

Οι Μπίμπιρης της Ρόδου και Μανουσαρίδης της Δόξας Δράμας προτάθηκαν στη Νίκη. Συνεχώς ονόματα βγαίνουν στην επιφάνεια, ωστόσο ο Γιδόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι εκτός του τερματοφύλακα θα γίνουν το πολύ άλλες δυο κινήσεις. Αντε αν υπάρξει ευκαιρία και εξαιρετική περίπτωση, τρεις…

Αγ. Θαν.

 

Δευτέρα με Ηράκλεια

Ημέρα Δευτέρα θα διεξαχθεί ο εντός έδρας αγώνας της Νίκης Βόλου με την Ηράκλεια σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή. Δηλαδή η Νίκη θα παίξει αρχικά την ερχόμενη Τετάρτη με Σκύδρα, στην Καλλονή την επόμενη Κυριακή και στις 31 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά από τα παιχνίδια του Βορείου Ομίλου με τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας. Αυτό γίνεται γιατί αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Αγ. Θαν.

 

Περισσότεροι…

Οι τριπλάσιοι από 50 τελικά που γράφηκε ήταν οι φίλαθλοι της Νίκης στην κερκίδα του γηπέδου της Κατερίνης. Σαράντα ταξίδεψαν οργανωμένα με το πούλμαν, ενώ 20 γεμάτα περίπου ΙΧ μετέφεραν τους υπόλοιπους φιλάθλους. Κάποιοι ανακατεύτηκαν βέβαια με τους «ντόπιους» αφού προτίμησαν την κερκίδα των επισήμων. Απλά στη Νέα Ιωνία θα πρέπει κάποιοι να μην τα αντιμετωπίζουν όλα καχύποπτα, γιατί μέχρι τώρα η νοοτροπία τους είναι αυτή που έχει στοιχίσει.

Αγ. Θαν.

 

Αξίζει

Αξίζει σήμερα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου να περάσουν πρώτα από το ΕΑΚ και να υποστηρίξουν την γυναικεία ομάδα του μπάσκετ. Τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και χρειάζονται στήριξη, τουλάχιστον από τον κόσμο της ομάδας. Αλλωστε ακόμα τίποτα δεν έχει χαθεί, απλά πρέπει κάποιοι να πάρουν το «μήνυμά» τους.

Αγ. Θαν.

 

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Και την Τρίτη όπως στην Κρήτη;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου